Mój mały ogródek - Isia cz.2
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój mały ogródek - Isia cz.2
Witaj Mateuszu w moim ogrodzie
prawdziwy dżentelmen z Ciebie pierwsza wizyta od razu z takim pięknym kwiatkiem
bardzo dziękuję

- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Isiu, powiem ci że różami mnie powaliłaś. Ja do tej pory na działce piaszczystej nad rzeką róże mizerniutkie miałam. Mam nadzieję, że w nowym miejscu będą miały lepiej. No kolekcja okazała. No i podpowiedzi, gdzie kupić takie piękne okazy. Ja jakoś do Kutna nie miałam okazji się wybrać. Teraz pojadę obowiązkowo. Pozdrawiam. Kasia
- Isia

Kasiu u mnie to dopiero poczatek choroby różanej, na naszym forum są przepiekne ogrody z różami np. Fleur, Gertrudy, Deirde, Daisy, Halinka hal1959 i wiele innych wejdź na dział róże i tam prezentują sie przepiękne różanki, moje różyczki to maleństwa. A wracając do miejsc zakupu to z pewnością nie Kutno na które tak czekałam(ogromne rozczarowanie), piękne różyczki zakupiła mi w szkółce pod Poznaniem Gosia Deirde i przesłała pocztą, część zakupiłam w ogrodniczych sklepach no i jeżeli już wyjazdowo to Skierniewice początek września (obowiązkowo powinnaś pojechać mają bardzo dużo różnorodnych roślinek) a Ty zakładając dopiero swój ogród miałabyś w czym wybierać. Pozdrawiam 
- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Cześć. Ja Małgosię namawiam na wyjazd do Powsina w maju. Oni tam kiermasz wtedy urządzają. Ale masz rację Skierniewice też. Isiu, ja na razie to chyba nie bardzo mam gdzie róże sadzić, bo teren budowy będę miała, ale już się zastanawiam czy angielek u źródła nie poszukać. Tylko nie bardzo wiem czy to opłacalne. W każdym razie rośliny u ciebie takie zdrowe, że będę o rady prosić w miarę rozwoju sytuacji. Zdrowia życzę. Kasia
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Isiu, znów jestem u Ciebie...białe kwiatki piękne -takie zdrowiutkie...Ja miałam w ubiegłym roku duży problem z białym floksem,u Ciebie widzę okaz zdrowia-czy pomogłaś mu w jakiś sposób?
Ja również polecam Skierniewice-wielki kiermasz ,bardzo dużo wystawców i duża różnorodność wystawianych roślin tyle tylko,że trzeba czekać do września ale i lokalne kiermasze warto odwiedzać chociażby w Górach, czy Łącku. Przy odrobinie szczęścia i tu można coś ciekawego upolować...
Czekając na wiosnę...

Ja również polecam Skierniewice-wielki kiermasz ,bardzo dużo wystawców i duża różnorodność wystawianych roślin tyle tylko,że trzeba czekać do września ale i lokalne kiermasze warto odwiedzać chociażby w Górach, czy Łącku. Przy odrobinie szczęścia i tu można coś ciekawego upolować...
Czekając na wiosnę...

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Isia

dziękuję Danusiu krokusy prześliczne
masz rację jeszcze kiermasz w Górach mamy okazję żeby sie spotkac jezeli też przyjeżdzasz
ja jestem tam co roku 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Cześć Isiu.
Jestem przerażona, że nie wystarczy mi czasu na nic innego. Jestem podniecona jak nastolatka. Siedzę i piszę i oglądam. Pędzę do komputera czy nie przyszły nowe powiadomienia. Muszę ustalić jak wpisać lin do mnie. Pędzę dalej.
Jestem przerażona, że nie wystarczy mi czasu na nic innego. Jestem podniecona jak nastolatka. Siedzę i piszę i oglądam. Pędzę do komputera czy nie przyszły nowe powiadomienia. Muszę ustalić jak wpisać lin do mnie. Pędzę dalej.
Isiu piękna biała seria zdjęć, krokusy i te kiście bzu cudowne. Przy tej upartej zimie pewnie nieprędko tak będzie.
- Isia

Gosiu tak to już jest forum znasz i wspaniałych ludzi z nim związanych ale rozmowy z nimi są pociągające i chcesz wracać jak najczęściej
wpadłaś po uszy jak my wszyscy
Monisiu nie ma za co
za to Ty cudowności mi przyniosłaś, mam u siebie co prawda uratowany krzak magnoli ale nie kwitł mi jeszcze a Twój piękny, super
Irenko dziękuję Ci za miłe słowa
ja bardzo lubię biel w ogrodzie ale tak jak zauważyła Basia w duecie z zielenią
wiosna podobno nieprędko będzie ale mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą bo uschniemy z tęsknoty za nią

Monisiu nie ma za co
Irenko dziękuję Ci za miłe słowa
- Margo2

Isia!!!!
Udało mi się założyć link do mojego wątku w spisie treści. Hura
Udało mi się założyć link do mojego wątku w spisie treści. Hura
-
Grzegorz B
Isia, ale Ty masz kawał trawnika do zagospodarowania
, jest gdzie poszaleć o jest
Widzę, że nie siedziałaś, bo roślin już zgromadziłaś, całkiem sporo, wśród nich taka fajna akacja. Bardzo ładne drzewo, a i te wiejskie, klimatyczne bzy. Bardzo ładny zakątek stworzyłaś, oczywiście z dominacją barwnych jak tęcza róż, a jak wdzięcznie się prezentuje dywan z kwitnących dąbrówek. Ech niech się wszystko rozrasta, bo bujne rabaty na tle trawnika, są rewelacyjnym widokiem 
- Isia

Gosiu to super
widzisz mówiłam że potrafisz więcej niż myślisz
Grzesiu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
dziękuję za miłe słowa
trawy mam sporo fakt ale mam w domu 2 chłopaków biegających i potrzebujących trawnika ale jak zauważyłeś trawnik sie pomniejsza wraz z ich wiekiem
przybywają nowe rabaty, pomysłów mam mnóstwo
chęci do pracy też i nawet siły jeszcze są gorzej z czasem i .....czasem z zaopatrzeniem. Niestety Płock nie jest zagłębiem ogrodniczym ale daję radę
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i zapraszam do mnie na spacer jak tylko masz ochotę
a jak lubisz troszkę lirycznie i poetycko zapraszam na słowem malowane 
Grzesiu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
- Margo2

Niestety Płock nie jest zagłębiem ogrodniczym ale daję radę
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i zapraszam do mnie na spacer jak tylko masz ochotę
a jak lubisz troszkę lirycznie i poetycko zapraszam na słowem malowane
[/quote]
Grzesiu niestety tutaj zgadzam się Isią. Płock ma słabe zaopatrzenie. Musimy się natrudzić, żeby coś fajnego wynaleźć. Czasami czytam na forum, że można dostać fajne roślinki w zwykłych sklepach takich jak Lidl, a u nas takiego asortymentu nie ma. Jest zupełnie inny. Musimy jeździć na różne kiermasze do innych miast. Chociaż ja takie wyprawy akurat lubię.
Grzesiu niestety tutaj zgadzam się Isią. Płock ma słabe zaopatrzenie. Musimy się natrudzić, żeby coś fajnego wynaleźć. Czasami czytam na forum, że można dostać fajne roślinki w zwykłych sklepach takich jak Lidl, a u nas takiego asortymentu nie ma. Jest zupełnie inny. Musimy jeździć na różne kiermasze do innych miast. Chociaż ja takie wyprawy akurat lubię.
- Isia

no przykro Gosiu że musisz się ze mna zgodzic tym razemMargo2 pisze:Grzesiu niestety tutaj zgadzam się Isią
a to moi goście w ogrodzie: pokażę jak fotosik nie będzie sie stawiał