Mój mały ogródek - Isia cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały ogródek - Isia cz.2

Post »

Witaj Mateuszu w moim ogrodzie :D prawdziwy dżentelmen z Ciebie pierwsza wizyta od razu z takim pięknym kwiatkiem :D bardzo dziękuję :D ;:3
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Isiu, powiem ci że różami mnie powaliłaś. Ja do tej pory na działce piaszczystej nad rzeką róże mizerniutkie miałam. Mam nadzieję, że w nowym miejscu będą miały lepiej. No kolekcja okazała. No i podpowiedzi, gdzie kupić takie piękne okazy. Ja jakoś do Kutna nie miałam okazji się wybrać. Teraz pojadę obowiązkowo. Pozdrawiam. Kasia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu u mnie to dopiero poczatek choroby różanej, na naszym forum są przepiekne ogrody z różami np. Fleur, Gertrudy, Deirde, Daisy, Halinka hal1959 i wiele innych wejdź na dział róże i tam prezentują sie przepiękne różanki, moje różyczki to maleństwa. A wracając do miejsc zakupu to z pewnością nie Kutno na które tak czekałam(ogromne rozczarowanie), piękne różyczki zakupiła mi w szkółce pod Poznaniem Gosia Deirde i przesłała pocztą, część zakupiłam w ogrodniczych sklepach no i jeżeli już wyjazdowo to Skierniewice początek września (obowiązkowo powinnaś pojechać mają bardzo dużo różnorodnych roślinek) a Ty zakładając dopiero swój ogród miałabyś w czym wybierać. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Cześć. Ja Małgosię namawiam na wyjazd do Powsina w maju. Oni tam kiermasz wtedy urządzają. Ale masz rację Skierniewice też. Isiu, ja na razie to chyba nie bardzo mam gdzie róże sadzić, bo teren budowy będę miała, ale już się zastanawiam czy angielek u źródła nie poszukać. Tylko nie bardzo wiem czy to opłacalne. W każdym razie rośliny u ciebie takie zdrowe, że będę o rady prosić w miarę rozwoju sytuacji. Zdrowia życzę. Kasia
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Isiu, znów jestem u Ciebie...białe kwiatki piękne -takie zdrowiutkie...Ja miałam w ubiegłym roku duży problem z białym floksem,u Ciebie widzę okaz zdrowia-czy pomogłaś mu w jakiś sposób?
Ja również polecam Skierniewice-wielki kiermasz ,bardzo dużo wystawców i duża różnorodność wystawianych roślin tyle tylko,że trzeba czekać do września ale i lokalne kiermasze warto odwiedzać chociażby w Górach, czy Łącku. Przy odrobinie szczęścia i tu można coś ciekawego upolować...

Czekając na wiosnę...

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Danusiu krokusy prześliczne :D masz rację jeszcze kiermasz w Górach mamy okazję żeby sie spotkac jezeli też przyjeżdzasz :D :D ja jestem tam co roku :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Cześć Isiu.
Jestem przerażona, że nie wystarczy mi czasu na nic innego. Jestem podniecona jak nastolatka. Siedzę i piszę i oglądam. Pędzę do komputera czy nie przyszły nowe powiadomienia. Muszę ustalić jak wpisać lin do mnie. Pędzę dalej.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Isiu, dziękuję za cudnego clematisa ;:167

Dla Ciebie ;:196
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Isiu piękna biała seria zdjęć, krokusy i te kiście bzu cudowne. Przy tej upartej zimie pewnie nieprędko tak będzie.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu tak to już jest forum znasz i wspaniałych ludzi z nim związanych ale rozmowy z nimi są pociągające i chcesz wracać jak najczęściej :D wpadłaś po uszy jak my wszyscy :D

Monisiu nie ma za co ;:3 za to Ty cudowności mi przyniosłaś, mam u siebie co prawda uratowany krzak magnoli ale nie kwitł mi jeszcze a Twój piękny, super ;:138

Irenko dziękuję Ci za miłe słowa :D ja bardzo lubię biel w ogrodzie ale tak jak zauważyła Basia w duecie z zielenią :wink: wiosna podobno nieprędko będzie ale mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą bo uschniemy z tęsknoty za nią :? 8-)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isia!!!!
Udało mi się założyć link do mojego wątku w spisie treści. Hura
Grzegorz B

Post »

Isia, ale Ty masz kawał trawnika do zagospodarowania :lol: :lol: :lol: , jest gdzie poszaleć o jest :shock: Widzę, że nie siedziałaś, bo roślin już zgromadziłaś, całkiem sporo, wśród nich taka fajna akacja. Bardzo ładne drzewo, a i te wiejskie, klimatyczne bzy. Bardzo ładny zakątek stworzyłaś, oczywiście z dominacją barwnych jak tęcza róż, a jak wdzięcznie się prezentuje dywan z kwitnących dąbrówek. Ech niech się wszystko rozrasta, bo bujne rabaty na tle trawnika, są rewelacyjnym widokiem :wit
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu to super ;:138 widzisz mówiłam że potrafisz więcej niż myślisz ;:196

Grzesiu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie :D dziękuję za miłe słowa :D trawy mam sporo fakt ale mam w domu 2 chłopaków biegających i potrzebujących trawnika ale jak zauważyłeś trawnik sie pomniejsza wraz z ich wiekiem ;:65 przybywają nowe rabaty, pomysłów mam mnóstwo :D chęci do pracy też i nawet siły jeszcze są gorzej z czasem i .....czasem z zaopatrzeniem. Niestety Płock nie jest zagłębiem ogrodniczym ale daję radę 8-) ;:3 Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i zapraszam do mnie na spacer jak tylko masz ochotę :D a jak lubisz troszkę lirycznie i poetycko zapraszam na słowem malowane :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Płock nie jest zagłębiem ogrodniczym ale daję radę 8-) ;:3 Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i zapraszam do mnie na spacer jak tylko masz ochotę :D a jak lubisz troszkę lirycznie i poetycko zapraszam na słowem malowane :D[/quote]

Grzesiu niestety tutaj zgadzam się Isią. Płock ma słabe zaopatrzenie. Musimy się natrudzić, żeby coś fajnego wynaleźć. Czasami czytam na forum, że można dostać fajne roślinki w zwykłych sklepach takich jak Lidl, a u nas takiego asortymentu nie ma. Jest zupełnie inny. Musimy jeździć na różne kiermasze do innych miast. Chociaż ja takie wyprawy akurat lubię.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Grzesiu niestety tutaj zgadzam się Isią
no przykro Gosiu że musisz się ze mna zgodzic tym razem :wink: ale myślę że w innych róznych sprawach tez się zgadzamy :D :wink:
a to moi goście w ogrodzie: pokażę jak fotosik nie będzie sie stawiał :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”