pelagia72- Agnieszko Bardzo podobał mi się ten ogród botaniczny we Wrocławiu.
Duże piękne drzewa, okazy robią wrażenie.
Liczne fontanny i piękne nasadzenia.
Widziałam dużo skwerów z piwoniami. Różnych , teraz po liściach tylko można poznać było. Czyli pod koniec maja też piękny pokaz piwonii jest tam.
A teraz trafiłam na pokaz liliowców . Każda odmian posadzona jest po kilka sztuk i potem podobny kolor itd
I piękna kolekcja róż. Cudne.
Dalie były suche. Nawet moczyłam przed posadzeniem , bo takie wysuszone były.
Ale u mnie trochę gryzoni grasuje i turkuć podjadek i może i wyżarł. Nie wiem jak się jego mam pozbyć ?
Hortensje na słońcu już bieleją, pięknieją z dnia na dzień .
A te co mają więcej cienia, to jeszcze nie rozkwitnięte.
Taki Kłosowice trafiłam w szkółce. Mam jeden niebieski i wysoki. Ten jest niski. Oby dobrze przezimował.
Dziękuję i wzajemnie dobrego weekendu

Magnolia powtórnie kwitnie..
Dziś trochę powalczyłam z przycinaniem iglaków, tuje nie dokończone. Ręka daje o sobie jeszcze znać. ale cos tam do przodu.
Na wiosnę nie przycięłam. to teraz już mus wielki.
I jeszcze jedna rabate wydłużyłam i nowymi roślinami osadziłam co w doniczkach czekały na swój czas.. Ech, ech,
cyma2704- Soniu Chyba tylko w 2 miejscach mam liliowce z hortensjami ,. Dużo mam liliowców, ba bardzo dużo.
I muszę roszady w śród nich zrobić. Dużo mam nn niestety nie zapisywałam kiedyś nazw.
Oj tak w dużej przestrzeni, dużo ilość rośli i po kilka odmian obok robi duże wrażenie. U mnie może dużo naciupkanie.
Ale dużo roślin się chce i tak to jest.
Dziękuję Soniu i tobie spokojnego weekendu i miłego ogrodowania.
Ja mam od popołudnia przez weekend wnusię .