Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Piękna cesarzowa w koronie ;:215
Pozdrawiam serdecznie Halinko :wit :wit
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Korona pięknie zakwitła, jej nawet mróz nie straszny. ;:138
Opadające kwiatki host faktycznie szpecą liście, zwłaszcza w deszczową pogodę, ale będę ich bronić, bo nie tylkovsą piękne, ale i niektóre pięknie pachną. :tan
U mnie jeszcze nie pada, ale to tylko kwestia czasu ;:185
Milego dnia po deszczu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Niestety w tym roku żadne rośliny nie mają sprzyjającej pogody... Dobrze, że choć wody im nie brakuje, bo już słońca to mają jak na lekarstwo ;:218 A u ciebie jeszcze grad i spory mróz dokuczył :( Dobrze, że biedactwa radzą sobie jak mogą i mimo wszystko możemy cieszyć się ich kwiatami. Zawsze mnie rozczula ich wola życia ;:173 Przepięknie zdobią twój ogród.
Smardze masz na podwórku? Też ich nigdy nie jadłam, ale wyglądają fajnie :D
Świetne te nowe nasadzenia, a co dopiero będzie gdy piwonie zakwitną ;:173
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Halinko przycinałam w marcu nigdy nie patrzę kiedy przycinać, ogólnie jak wychodzę z sekatorem na ogródek :wink: .Potem przycinam Modrzewia pendulę i inne habazie oczywiście przy sprzyjającej pogodzie .Na koniec idą pod sekator róże . Wiem ze korony canny to wszystko lubi sobie podjeść to samo Datury. Udanego weekendu ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witam :wit w zimną, wietrzną i deszczową sobotę. Rano zaledwie 2 stopnie na plusie, ale jutro więcej jak pewne, że będzie na minusie :wink:

Halinko dziękuję, dumna z niej jestem jak paw ;:306 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marto dziękuję ;:167 ciągle ją okrywałam, ale wato było :tan Dzisiaj chyba muszę zrobić jakiś stelaż, aby ją ochronić ;:306 Kwiaty host są piękne, ale jednak wolę liściorki. Widzę, że mimo okrycia kilka dostało po nosach, dzisiaj już tych kapeluszy nie dostaną, już co będzie :?: ;:196

Kilka wczorajszych:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgosiu cebulowe radzą sobie całkiem dobrze i nie trzeba je okrywać :tan Jednak róże w większości wymarzły, hosty dostały po nosach, paprocie to jeszcze wielki :?: a krzewy ciągle trzeba było okrywać co dla mnie jest już bardzo uciążliwe ;:223 Dobrze, że piwonie radzą sobie całkiem dobrze :tan Smardzów w tym roku było dużo i dalej je spotykam ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu dziękuję ;:167 mam nadzieję, że będę pamiętać ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia ;:3 ;:4

Obrazek

Obrazek

Halszko to zdjęcie miało być u Ciebie
Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Same pięknoty pokazujesz Haluś! ;:63 ;:63 ;:63 Podziwiam za chęć wiosennego okrywania roślin ;:oj Ja na zimę tylko 1 hortensję okryłam i właśnie dzisiaj zamierzam uwolnić ją od tego włókninowego pancerza. Kret dzisiaj pokazał prognozę i zimnych Ogrodników wygląda na to,że nie będzie! :heja
Miłego weekendu choć dzisiaj chłodnawo! ;:168

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Halinko, pięknie i wiosennie! Widzę świeże rododondronki ładnie posadzone na rabacie. Ale wiesz co, wydaje mi się, że trochę za ciasno rosną. Na razie jest im fajnie, ale potem zaczną wchodzić jedne na drugie. Co prawda lubią swoje sąsiedztwo, ale przestrzeni też im troszkę potrzeba. Pozdrawiam weekendowo :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tyle piwoniowych pąków już masz Halinko ;:202 u mnie tylko majówki czerwone i Coral charm Cudne hostowe liściory,a u mnie dopiero się bujają fakt że są w donicach bo nie upilnowałabym przed ślimakami .Koronowana głowa wciąż czaruje swoimi kwiatami. Udanej niedzieli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, tak się martwiłaś o koronę cesarską, a ona pięknie zakwitła i w dodatku razem z siostrą bliźniaczką! ;:138 ;:138
Hosty wspaniale już pokazują swoją przyszłą urodę, ;:215 a tulipany nieustająco cieszą oczy. ;:303
Piwonie rwą się do kwitnienia i, stojąc w blokach startowych, tylko czekają warunków, by zauroczyć swoim uroczym kwieciem. :tan
U mnie dzisiaj po porannym deszczyku pięknie świeci słoneczko ;:3 , ale nawet na moim balkonie nie jest ciepło. ;:185 Liczę na jutrzejszy cieplejszy dzionek. ;:108

Ciepłej niedzieli, Halinko. ;:196 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko :wit
Ty narzekałaś, że u Ciebie tak długo było zimno, a po roślinkach wcale tego nie widać ;:7 Hosty niektóre już pokazały swój urok, piwonie w pączkach, magnolia pięknie zakwitła ;:63
Te metalowe ozdoby też bardzo fajne ;:333
Dziękuję za zdjęcie korony :D
Pozdrawiam miło i życzę Ci słońca i milego wypoczynku ;:196 ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Wieczorem pobiegałam z donicami i kartonami, chociaż mówiłam sobie, że koniec tego, ale warto było :tan
Na termometrze 3 na minusie i na zewnątrz biało wszędzie ,a szyby zamarznięte w samochodzie ;:223
Najważniejsze, że to już ostatni mrozik i zapowiada się ;:3 dzień.

Maryniu dziękuję i miło mi, że Ci się podobają ;:167 Hortensji nie okrywam, bo nie mam już do nich cierpliwości, a wcześniej czy później i tak przymarzną ;:145 W tym sezonie już je wyeksmituję, szkoda mego zdrowia, nawozu i wody ;:223

Wandziu wiem, że im ciasno, ale nie mam już gdzie się z nimi rozpędzić ;:306
Zanim się rozrosną to mnie już będzie wszystko jedno jak rosną :wink:

Jadziu dziękuję,jest kilka które mają już pąki, ale to widać wcześnie kwitnące, są i takie które dopiero wychodzą z ziemi :D Tak samo jest z hostami, kilka też mam jeszcze w doniczkach i jest identyczna sytuacja jak u Ciebie ;:196

Lucynko martwiłam się, bo to jej pierwsze kwitnienie od trzech lat. :tan Zawsze nawet jak miała jakieś pąki kwiatowe to zaschły, albo zmarzła ;:223 Teraz ciągle starannie ją okrywam i dzisiaj też ma świerkową sukienkę ;:306 ;:196

Halszko dziękuję ;:167 , ale magnolia nie taka piękna, większość kwiatów przymarzniętych. Hosty są na takim samym etapie jak i Twoje.Część jeszcze też nie wyszła, część wczoraj okrywając podeptałam, bo jeszcze mało je widać ;:223 Metalowe ozdoby jak Cię interesują mogę Ci dać namiar, ja muszę dokupić sobie jeszcze jeżówki ;:196

Pozdrawiam cieplutko i życzę pogodnej niedzieli ;:3 ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Halinko, nawet nie myślałam o okrywaniu koron, ale one u mnie nawet nie myślały o kwitnieniu, ale chyba i tak powinny dać radę. Mam koleżankę, która ma pół ogrodu obsadzone koronami i na pewno ich nie okrywa, a wysłała mi zdjęcie z kwitnącymi już po przymrozkach, muszę dopytać czy kiedykolwiek jej zmarzły?
Dzisiejszego przymrozku wcale się nie spodziewałam i nic nie okryłam, ale rano było tylko zero, a do wieczora padało, to mam nadzieję, że roślinki dadzą radę.Śliczne tulipany i narcyzki, żurawki pięknie się prezentują i ciekawie zapowiadają się serduszka ;:138
Słonecznej niedzieli ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

A ja odmotałam z włókniny asperę ;:oj drżę o nią bo piękne listki ma a o 6 rano na 1p.miałam +3 ;:131 Chyba pojadę po obiedzie...
Miłej niedzieli HalinkoŻurawki już dorodne po zimie masz! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Kwiatki pięknie kwitną,hosty mają duże liście,czego nie mogę powiedzieć o moich,bo jest parę takich których jak na razie nie widzę.
Pogoda taka sobie,przeszłam się do miasta i nic ciekawego nie wypatrzyłam,wszystko zamknięte.
Miłego dnia. ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, w promieniach słonecznych najpiękniej prezentują się wiosenne kwiatuszki! ;:215
Tulipany takie dostojne, ślicznie wyglądają pozimowe żurawki i serduszka już zbierają się do kwitnienia! ;:138 ;:138
Nie pomyślałabym, że jeszcze aż takie przymrozki mogą być. :shock: W sumie okazało się, że prawidłowo postępujesz, biegając z kartonami po ogrodzie. ;:65 ;:65 ;:108

Moja niedziela była cieplutka i cała skąpana w słońcu, toteż cały dzień leniuchowałam na działce.
Jutro ma być jeszcze ładniej, to może wezmę się za jakąś robotę ... Jak mi się będzie chciało, ;:306 bo coraz większy leń mnie dopada. :oops:
Dzisiaj bym coś robiła z przyjemnością, ale z zasady w niedziele nie pracuję. :idea:

Dobrego, słonecznego tygodnia, Halinko. ;:196
;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”