Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Super te donice z koronką :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu piękne kwitnienia.Zauroczyła mnie kozłówka długoszyjkowa. Mam drugą sadzonkę i dalej licha. Pierwsza zginęła. Nie wiem jak jej dogodzić,by została na dłużej.
U mnie też przeszkadzały komary w wieczornej pracy ale miasto zrobiło oprysk i już jest lepiej.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja też Tak mam ciągle jakieś nowe clemki mi się podobają. ;)
Tylko z miejscem dla nich to krucho.
Ten pierwszy clemek jest cuudny. Co to za odmiana? Jeszcze takiego nie widziałam; )
Nic dziwnego.,że się zagozdzikowalas.Piękne je wszystkie masz.
Ten czerwonawy ciekawy :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, w tak krótkim czasie zabuszowałaś się na amen, widać to zwłaszcza na szerszej perspektywie. ;:oj ;:oj
Ciężko Ci będzie znaleźć jakieś miejsce na kolejne chciejstwa a takie często się nam trafiają. ;:306 ;:306
W tych dekoracyjnych donicach, pięknie wyglądałby heliotrop niebieski, podsadzony białą smagliczką nadmorską, obie rośliny pięknie pachną. ;:215
A w konewce pomarańczowa tunbergia dla kontrastu. ;:333
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu dzięki Bogu nie tylko ja tak myślę ,że po co ja się tak męczę i czy to do szczęścia mi potrzebne ,ale na drugi dzień zaczynam wszystko od nowa,bo już miałam wyrzuty sumienia :D .Dziękuję Ci za podpowiedz co do końcówek do pergoli przecież mądra Iwonka pergolę by wkopała dobrze,że byłam u Ciebie w wątku i zobaczyłam ,że to tak nie jest ;:124 że są jakieś osłonki na nóżkach ,ale mądra Iwonka nie wiedziała że osłonka kończy się szpikulcem który jest wbity do ziemi.U Ciebie jak zwykle wszystko piękne ale masz dużo gozdzików ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . U Ciebie atak komarów ?? Ja jeszcze ani jednego nie widziałam ;:306 . To chyba dobrze prawda :lol: ?? Widoczki z ogrodu bardzo ładne, świetnie prezentują się pnącza nawet jak nie kwitną ;:173 no a jak już zakwitną to klękajcie narody ;:215 . Czekam na Twoją ścianę powojnikową ;:108 . Ja też chcę taką mieć i w przyszłości na pewno powstanie ;:333 . Piszesz, że Twoje rabaty takie gęste . Muszę przyznać, że moje najstarsze to też okropnie się rozrosły ;:oj . Teraz trzeba przesadzać, rozsadzać i zajęcie na jesień będzie ;:306 . Chwasty to nie tylko u Ciebie a z nimi nikt nie wygrał także spokojnie ;:173 . Portreciki bardzo ładne ,zwłaszcza goździki ;:167 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Nowa rabata super, fajnie wyglądają kamienie ;:138 W ogóle masz dużo kwiecia ;:63 A te donice w szydełkowych ozdobach -mistrzostwo ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale szybko ogród ci się zagęścił Małgosiu!!! ;:138 Cudnie.
Sierściuszki też chcą być na zdjęciach. Czy to Dolly się załapała na fotkę?Donice przepiękne...Też się podepnę pod pytanie...kupiłaś gotowe czy sama wymyśliłaś?Bo ty to masz pomysły przecież....
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Nowa rabata mi się bardzo podoba.
Goździki wszelakie też bym wszędzie sadziła i cieszę się, że one same tak pięknie się wysiewają.
U mnie parę kęp wyrosło sobie między płytami chodnika i tak sobie rosną, mimo że to nie ich miejsce.
Brodate zachwycają zapachem i kolorami.
Czekam na ciąg dalszy clematisów.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Małgosiu, napisz proszę czy ścinasz len trwały po przekwitnięciu :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ulu mam nadzieję, że będą ci dawały tyle samo radości co mnie :D Na powojniki i ja czekam, już niedługo powinny zacząć ;:65 Dziękuję za pochwałę moich "dzieł" :lol: Komary w tym roku to istna plaga, wtedy gdy się robi chłodniej i można by posadzić kilka roślinek komary skutecznie wybijają mi to z głowy ;:224

Aniu Annes na rabatkę z kamieniami trafiły wszelkie rodzaju skalniaczki, pomiędzy płaskie kamienie tworzące scieżkę posadziłam floksy szydlaste, bo już od pewnego czasu marzył mi się taki kolorowy dywan. U mnie spray odstrasza komary na jakieś 10-20 minut, gryzą przez ubranie, rękawiczki itd. Truskawki polecam każdemu, nie ma lepszych niż takie świeżutko zerwane ;:108

Bożenko dziękuję ;:196 Odgadłaś prawidłowo, to juta i koronka. One już tak stoją jakis czas, tylko nie pokazywałam, bo czekalam na obsadzenie, przeżyły porządną ulewę i wichurę i nic im się nie dzieje ;:333

Ewuniu ewarost ja też bardzo lubię oglądać panoramiczne zdjęcia ogrodów, nie wiem dlaczego tak rzadko je robię ;:224 Ja też cały czas się uczę, a i tak ciągle wydaje mi się, że jeszcze nic nie wiem... Balie miały na początku stać w stanie surowym, ale potem wpadł mi do głowy taki pomysł, cieszę się, że przypadł do gustu nie tylko mnie ;:196

Aniu Ann nawóz też mógl to sprawić... Skoro kwitnie to nie jest z nim tak źle. Z tymi zdjęciami to ja mam jakoś dziwnie - sama bardzo lubię oglądać szerszą perspektywę, a robić takich zdjęć u siebie nie bardzo ;:224 Do atrakcyjności to jeszcze daleka droga, ale dziękuję ;:196 Co do lnu, to ja go nie obcinam, bo uwielbiam te jego niebieściutkie kwiatuchy i nie potrafię się wyrzec tych błękitnych kęp ;:173 Poza tym nauczona przykrym przykładem roślin, które ni stąd ni zowąd znikają po zimie, wolę go mieć w nadmiarze niż dopuścić do jego zniknięcia...

Kasiu dziękuję bardzo ;:196

Alu ja kozłówkę mam już któryś rok, ale w tym roku dopiero pokazała na co ją stać. Wcześniej chyba jej sama szkodziłam, bo miała za gęsto i większe rośliny ją otaczały. W tamtym roku dostała nową miejscówkę, na podniesionej rabacie w lekkim półcieniu, jak się odwdzięczyła widać było na załączonym obrazku :wink:

Aniu anabuko a klemków cała masa, można się wkręcić na całego ;:224 Chodzi ci o ten niebieskawy? To Multi Blue. Goździki nie dość, że ładne to jeszcze tak cudnie pachną, przepadłam z kretesem ;:224

Stasiu no sama widzisz jak te rośliny szaleją, nie wiem co by było, gdybym je w ogóle nie ograniczała :shock: Chciejstw jest cała masa, dlatego ciągle ubywa trawnika ;:306 Trochę za późno powstały "donice" i roślinki do nich już mocno przebrane, przynajmniej w pobliskiej szkółce...

Iwonko iwek to witaj w klubie :D Nie można wiedzieć wszystkiego, po to jest to forum, żebyśmy się mogli dzielić wiedzą i doświadczeniem ;:168 Goździkami się zakręciłam totalnie.

Zabrakło uśmieszków, ciąg dalszy za chwilkę...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko ja bym była przeszczęśliwa, gdybym nie musiała oglądać ( a dokładnie czuć :wink: ) więcej komarów :twisted: Też czekam na powojniki, póki co dają dopiero przedsmak... To że najstarsze rabaty zarastają to rozumiem, ale dwie z nich porządkowałam dopiero w zeszłą wiosnę, a już by się przydało od nowa, ręce opadająObrazek

Karolinko mam nadzieję, że nowa rabata szybko nabierze wymarzonego kształtu... Dziękuję za pochwały donic ;:196

Olu tak to Dolly, choć gdy przeglądam ogolne zdjęcia ogrodu, to na palcach jednej ręki policzyłby takie bez futerek :D Zazwyczaj zajmują miejsce przed mini furteczką do ogrodu (wiedzą już, że pani niechętnie je tam wpuszcza...) przez co nazywam je strażnikami Teksasu :D Donice zrobiłam sama, najpierw miały stanąć tam balie w stanie surowym, ale wpadł mi do głowy, żeby je jednak czymś przyozdobić. Obkleiłam jutą, ale dość smutne były, szukałam czegoś do ozdobienia, wpadła mi w oko stara firanka...

Ewuniu ewarm rabata mam nadzieję będzie ładniej wyglądała, gdy roślinki się porozrastają. Muszę tam jeszcze kilka dosadzić. U mnie goździki brodate wysiały się nawet między kostką :shock: Strzępiaste też ci się wysiewają? U mnie póki co same nie chcą.

Jeszcze takie coś sobie zdziałałam?.
Obrazek

Wczoraj ksiądz wyjaśnił mi dlaczego jestem taka zachłanna jeśli chodzi o kwiaty, do dzieci komunijnych powiedział mianowicie, że każdy kwiat to uśmiech Pana Boga. Czyż można nam się dziwić w takim razie, że ciągle chcemy ich więcej i więcej i więcej ;:224

W ogrodzie zrobiło się dzwonkowo, goździkowo, szałwiowo, ostróżkowo z innymi dodatkamiObrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Druga róża Monaco ? już ją kocham miłością absolutną
Obrazek

Kolejne powojniki
Niobe
Obrazek

Niedawno pisałam, że pełne powojniki omijam szerokim łukiem, ale ?. zakwitł jeden z zeszłorocznego mixu i moja determinacja nie kupowania ich mocno osłabła Obrazek Wydaje mi się, że to Teshio
Obrazek

Obrazek

Piwonie również uwielbiam
Obrazek

Obrazek

Lepnica
Obrazek

Jasnoty
Obrazek

Obrazek

Zaczyna parzydło leśne
Obrazek

Wielosił
Obrazek

Pełnik wegetował u mnie kilka lat, przesadzałam go cztery razy, ale wygląda na to, że wreszcie udało mi się mu ?dogodzić? :D
Obrazek

Krwawnik
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,cudownie masz w ogródku,tyle kwitnień ,że głowa mała ,wszystko naraz chce się pokazać ,goździki też uwielbiam ,no i ten ich zniewalający zapach ,rośliny wykorzystują słonko do maximum taki ogrom tych kwitnień ,pozdrawiam ;:168
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Małgosiu, pięknie prezentują się u Ciebie te ostróżki, mam wrażenie, że wyglądają co się dzieje na ulicy :D
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu nowa instalacja (bo tak to się chyba teraz mówi :lol: ) jest super... przypomniałam sobie że mam kilka skrzynek w garażu... może i ja coś zmajstruję.. ;:204 kiedyś ;:108 Warto było wędrować z Pełnikiem, kolor taki słoneczny ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”