Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Kotek ;:167 . Jakie masz piękne lawendy ;:oj . I trawy związane super wyglądają.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eelinko i ja pochwalę piękne lawendowe krzewinki. Widać, że dobrze im u Ciebie. ;:333
I ja sobie życzę takiej własnie zimy.
Wymyziaj kociaka za uszkiem.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Wytarmosiłabym kiciucha ;:65 Wiesz, jak tak patrzę na trawy u Ciebie i w innych wątkach, to zaczynam żałować tych tuj wokół działki, przecież możnaby je zastąpić trawami, miskantami, rozplenicami, na które brakuje miejsca :wink: A co, taki ruchomy "żywopłocik" ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powiem ci Ewelinko, że ta twoja wierzba nawet teraz fajnie wygląda ;:333 Lawenda też fajnie zdobi. Królewicz kochany ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko to ja też dołączę się do pochwał lawendy, wspaniałe krzaczki ;:215 i takie dekoracyjne ;:63
Kocionek do wygłaskania, bo słodki jest ;:167 Ogród wygląda bardzo ładnie uporządkowany i zadbany.
Widzę na pierwszym zdjęciu jakby ściętą trawę, ale potem widzę, że trawy zostawiasz :D bo oczywiście chciałam się wymądrzyć że trawy ścinamy wiosną :oops: Mimo, że śnieg Ci się spodobał to ja dalej życzę słoneczka i ładnej jesieni ;:168
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

EWE,kobaltowy pierwiosnek bardzo wdzięczny ;:108
Trawy trochę smętne,bo i pora taka ...
Pozdrówki jesienne :wit
SŁA
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Nigdy nie wiązałam tych wysokich traw. Myślisz, Ewelinko, że powinnam?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj było bardzo ładnie chociaż rano nie zapowiadało się na słoneczko. Było bardzo zimno z rana i już myślałam, że mocno pomylili się z prognozami. Później wyszło słoneczko i było całkiem ciepło jak na koniec listopada . Popracowałam trochę w ogrodzie, zrobiłam obiad i na tym koniec. Małżonek wyjechał dzisiaj na kilka dni na poligon więc urzędujemy z dziewczynkami same do soboty ;:108 . Dzisiaj miałam swoją okazję i .... wpadli niespodziewani goście z tortem ;:138 . Rodzice z bratem zrobili mi niespodziankę kiedy układałam puzzle z dziewczynkami ;:224 . Sympatycznie spędziliśmy wieczór i dziewczynki zaspały w mgnieniu oka ;:333. Zastanawiam się czy na poczet prezentu nie dokupić sobie jeszcze cebul . Co o tym sądzicie ?? Będzie lanie po łapkach bo się zarzekałam kilka dni temu, że to już definitywny koniec ;:306.

Asiu dziękuję w imieniu lawend :wink: . Kotek jest niesamowitym pieszczochem.

Aniu kotek wymiziany a lawendy dostały ziemi zmieszanej z piaskiem i widać im to odpowiada ;:108,

Aniu ruchomy żywopłocik fajna sprawa ;:333 . Jedyny minus , że po ścięciu trawy późno ruszają z wegetacją . Tuje wokół działki to dobry sposób na całoroczne odgrodzenie się od sąsiadów i hałasu .

Małgosiu wierzba ciekawie wygląda ale muszę przyznać, że zastanawiam się nad jej przesadzeniem :oops: . Wymyśliłam w tamtym miejscu róże i nie wiem czy między nimi taka wierzba będzie dobrze wyglądała . Kotek bardzo sympatyczny i jaki teraz grubiutki się zrobił ;:306 .

Marysiu dziękuję za pochwałę lawendy ;:196 . Na pierwszym zdjęciu to ścięte to irysy syberyjskie nie trawa ;:224 . Wiem, że trawy na zimę zostawiamy ;:108 . Dziękuję za życzenia słoneczka i wzajemnie ;:196 .

Sławku kolor pierwiosnka bardzo ładny ;:333 . A trawy nie są takie smętne :wink: . Pozdrawiam :wit .

Beatko z tego co mi wiadomo to trawy powinno się związywać, żeby w środku karpy nie zbierała się wilgoć podczas zimy no i żeby lepiej zimowały. W dodatku taka niezwiązana trawa może podczas wiatru mocno zaśmiecić ogródek. Ja związuję i Tobie też polecam ;:108 .

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko - krótko i na temat ;:215
Przekonałaś mnie co do konieczności wiązania traw, dziękuję.
A z drugiej strony to takie powiązane czy poplecione też bardzo ciekawie się prezentują. ;:172
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, cięłaś lawendę we wrześniu?? Spotkałam się w kilku miejscach z opinią, że lawendę należy przyciąć we wrześniu, z drugiej strony są głosy, że tniemy wiosną, dopiero jak zakwitnie forsycja ;:224 I powiem ci szczerze, że już sama nie wiem. W tym roku zostawiłam taką rozwlekłą paskudę i nie cięłam, a ubiegłym roku przycięłam na jesień i mam wrażenie, że jakoś bardziej wyschła od jednej strony.. chociaż to mogła być wina nietypowej zimy, a nie cięcia..
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Najładniejszy włochaty kwiatuszek, pomiziaj one mnie ;:167 Kolory teraz są, tylko nie takie, jak lubimy - głównie brązy i szarości :wink: Pozostaje czekać na biel, a później na pierwszą zieleń ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko czyżby były urodziny? jeżeli tak to stu lat w dobrym zdrowiu życzę i najpiękniejszego ogrodu oczywiście powiększonego o sąsiednią działkę ;:304 Twoje zdrowie piję ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, przyjmij i ode mnie najlepsze życzenia urodzinowe. Niech Ci zdrowie zawsze dopisuje i dzieci niech zdrowo rosną, a ogród niech rozkwita każdej wiosny feerią barw i cieszy Twoje oczka. ;:97 ;:97 ;:97

Naparstnica wspaniale się rozrosła ;:215 i z całą pewnością wiosną pokaże swoje piękne kwiaty. ;:303 ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko - nie ważne czy masz dzisiaj urodziny, czy nie - ale my i tak już się świetnie dzisiaj bawimy na imprezie urodzinowej na Twoim wątku
- zresztą to widać ;:138
Wszystkiego najlepszego i radości z ogrodu ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Najlepszego Ewelinko ;:196
Przed zakupem cebul to się zastanów, czy będzie Ci się chciało je sadzić ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”