Witajcie

.
Dzisiaj było bardzo ładnie chociaż rano nie zapowiadało się na słoneczko. Było bardzo zimno z rana i już myślałam, że mocno pomylili się z prognozami. Później wyszło słoneczko i było całkiem ciepło jak na koniec listopada . Popracowałam trochę w ogrodzie, zrobiłam obiad i na tym koniec. Małżonek wyjechał dzisiaj na kilka dni na poligon więc urzędujemy z dziewczynkami same do soboty

. Dzisiaj miałam swoją okazję i .... wpadli niespodziewani goście z tortem

. Rodzice z bratem zrobili mi niespodziankę kiedy układałam puzzle z dziewczynkami

. Sympatycznie spędziliśmy wieczór i dziewczynki zaspały w mgnieniu oka

. Zastanawiam się czy na poczet prezentu nie dokupić sobie jeszcze cebul . Co o tym sądzicie ?? Będzie lanie po łapkach bo się zarzekałam kilka dni temu, że to już definitywny koniec

.
Asiu dziękuję w imieniu lawend

. Kotek jest niesamowitym pieszczochem.
Aniu kotek wymiziany a lawendy dostały ziemi zmieszanej z piaskiem i widać im to odpowiada

,
Aniu ruchomy żywopłocik fajna sprawa

. Jedyny minus , że po ścięciu trawy późno ruszają z wegetacją . Tuje wokół działki to dobry sposób na całoroczne odgrodzenie się od sąsiadów i hałasu .
Małgosiu wierzba ciekawie wygląda ale muszę przyznać, że zastanawiam się nad jej przesadzeniem

. Wymyśliłam w tamtym miejscu róże i nie wiem czy między nimi taka wierzba będzie dobrze wyglądała . Kotek bardzo sympatyczny i jaki teraz grubiutki się zrobił

.
Marysiu dziękuję za pochwałę lawendy

. Na pierwszym zdjęciu to ścięte to irysy syberyjskie nie trawa

. Wiem, że trawy na zimę zostawiamy

. Dziękuję za życzenia słoneczka i wzajemnie

.
Sławku kolor pierwiosnka bardzo ładny

. A trawy nie są takie smętne

. Pozdrawiam

.
Beatko z tego co mi wiadomo to trawy powinno się związywać, żeby w środku karpy nie zbierała się wilgoć podczas zimy no i żeby lepiej zimowały. W dodatku taka niezwiązana trawa może podczas wiatru mocno zaśmiecić ogródek. Ja związuję i Tobie też polecam

.
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy

.