Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, jaka piękna wiązówka ;:167 Chciałam ją posadzić u siebie, ale grono przyjaciół z FO mi ją skutecznie wybiło z głowy ;:124 Ze niby kwiatostany się walają po ziemi... No nie wiem czy dobrze zrobiłam, że zrezygnowałam :( Cudowne lilie i liliowce też ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ELWI trochę podwiązałam moją wiązówkę ,ale myślę że z biegiem lat te łodygi staną się bardziej zdrewniałe .Muszę spytać Krysi Christinkrysia jak to jest z tą cudna wiązówką .Mam tez białą w kilku miejscach i im starsza tym ma sztywniejsze łodygi.Moje rośliny mają mało słonka ,więc może w tym tkwi problem . ;:180 Lilijek ci u mnie dostatek :wink: jak również innych roślin
JAGODKO nigdzie nie dostałam siarczanu magnezu ,ale na pewno niedługo znów pokaże się w sprzedaży i nie omieszkam go kupić .Nie tylko Ty pływałaś we własnym soku :;230 w takie dni żadna praca nie idzie i ja siedziałam w domu i dopiero wieczorem wychodziłam jak te ślimaki :;230 Róża miała iść do koleżanki bo nie byłam z niej zadowolona lecz po wykopaniu dopiero zobaczyłam co z nią się dzieje .Otwarcie napisałam i pokazałam co z nią jest i raczej wyląduje na śmietniku ,bo na razie posadziłam ja do doniczki wpierw mocno ja przycięłam do zdrowego .Raczej nic z niej nie będzie ;:196 Dobrze ,ze na reszcie trochę się ochłodziło
DOROTKO w tym roku średnio jestem zadowolona z Gartentraume ,ale ubiegły sezon miała superowy, bo nie było tylu opadów .Ubiegły sezon był słoneczny i widocznie taka pogoda jej pasowała,a w tym roku już nie .To chyba jakaś grymaśnica ,ale ma cudne pachnące kwiaty .Wiosną znów ja krótko przystrzygę :wink:
MARYSIU fajnie masz ogródek podlany, u nas tylko wciąż straszy deszczem jakby kot napłakał .Patrząc na wciąż opadające liście drzew to jakby przychodziła powoli pani jesień ;:174
NELKA ;:196 jak nie mam ślimaków jest ich u mnie zatrzęsienie Korzenie róża miała zdrowe tylko w jednym miejscu był taki guzek jakby większa kulka ziela angielskiego.Róża jest u mnie chyba z czwarty sezon i wciąż marnieje w oczach dlatego chciałam sie jej pozbyć i znalazł się chętny na nią .Niestety takiej róży nie mogę nikomu wysłać, więc na razie zapakowałam ją do doniczki i postawiłam z boku na tarasie.Jednak wyląduje na śmietniku
BEATKO te mieczyki to wiosenny zakup i rosną w doniczce ,bo w tłumie by się zgubiły :;230 a tak mam je na oku
MATI może zbyt wiele oczekujesz po różach a to przecież kapryśnice .Jednak widziałam ,że cudnie Ci kwitną, wiec nie marudź,bo się na Ciebie obrażą.Mój Chopin już wypuszcza nowe odnogi
TERENIU lilii ci u mnie dostatek :wink: jak i innych roślin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ ma piękne plateczki ta Tradescant na przedostatnim zdjęciu.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu a jak różyczka LL.
Moja po pierwszym kwitnieniu stanęła jak zaklęta i nic nie wypuszcza. :(
Chyba susza ją zatrzymała w rozwoju, ale może jak dobrze popada to ruszy.
U mnie nadal sucho, tylko pokropiło lekko i to wszystko. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Jadziu... :wit
U Ciebie jak zwykle kolorowo i pełno kwiatów.... Jadziu, Jagódko.. o co chodzi z tym siarczanem magnezu ?... uchylcie rąbka tajemnicy, bo nie mam pojęcia na co by miał być dobry... :)
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu jeżówka Carribian Dream jest piękna ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU piekłam dzisiaj Twoje ciasto ,ale tylko z polowy i powiem ,że nawet wyszło :heja Jednak ustne wytłumaczenie pomogło .Jeżówka pomylona w podpisie nazywa sie 'CARIBBEAN GREEN' już poprawiłam na fotce ,żeby niepotrzebnie nie wprowadzać w błąd. Ona jest purpurowo zielona
GABI siarczan magnezu jest przeciw ślimakom ,ale muszę wypróbować .Z tego co Jagódka pisze zdał egzamin na 6
GRAŻYNKO moja LL już zaczyna drugie kwitnienie i po mimo ,że Polish spirit ją uwięził daje radę :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BEATKO śliczna jest Tradescant i pokazuje coraz więcej kwiatów .W tym sezonie zaskoczyła mnie oczywiście pozytywnie moja stara poczciwa Schwarze Madonna .Cudnie sie rozrosła i będzie mieć mnóstwo kwiatów jak nigdy dotąd.Po mimo ,że nie pachnie ,ale jej kwiaty długo utrzymują sie na łodygach i nie boi się deszczu ani słońca .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

teraz jestem na takim etapie :wink: :D

Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu wszytko pięknie Ci kwitnie , teraz tylko masz podziwiać i odpoczywać w Twoim ogrodzie.. :uszy
Mam nadzieje że wpadniesz do mnie tak jak powiedziałaś , czekam ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Jadziu.Co to za cudny pantofelek?
Scheherezade jest prześliczna,zresztą wszystkie lilie bardzo mi się podobają.Grażynce mojej 3 Conca D"or wyszło i kwitnie a u mnie ani jedna a też 3-4 cebule posadzilam.Czy Tradescant powtarza ?
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

I ja Jadziu też zaczęłam robić taki bucik ;:108 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Spodobał mi się duecik lilii z floksem ;:63 bucik jeden czy będą dwa, to jakiś talizman? bo Ewa tez robi :D
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Patrząc na zdjęcie orlika, przypomniałem sobie jak wyciągałaś z trudem pięknego, spomiędzy kamieni ścieżki. Choć był mizerny, to rósł sobie i zawiązał nasionka, ale najważniejsze, że od korzonka wyszedł nowy pęd :)
Najpiękniejszy orlik jaki widziałem, będzie rósł u nas - nasionka oczywiście wysypałem obok.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Jadziu, w ogrodzie pięknie, zielono i kolory cudowne.
Zaintrygował mnie bucik, trudno ocenić jaki duży, ale chyba dość spory.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZOSIU bucik jest malusi dla dzidziusia który niedługo przyjdzie na świat .Cóż prababcia musiała znów chwycić czółenko do ręki :wink: Oczywiście można też zrobić większy
ANDRZEJU jakoś wszystkie rośliny ode mnie rosną pod Twoja troskliwą opieką .Nie wiadomo czy powtórzy cechy mateczne
MARYSIU będą oczywiście 2 jeden już zrobiony będzie też czapeczka lub kapelusik na lato ,ale to dopiero przyszłość .Buciki będą dla prawnuczki ,która niedługo przyjdzie na ten świat
EWUNIU będziesz robiła tylko jeden ?????? ja robię komplet ale na razie jeden skończony a drugi za chwilkę też będzie skończony.jeszcze tylko kwiatek i góra mi pozostała .Nie zawsze mam venę do takich robótek ,bo na razie bawiłam sie z ogórkami
ANUSIU pantofelek oczywiście dla księżniczki ,która przyjdzie na ten świat. Tradescant oczywiście powtarza kwitnienie właśnie to robi
IRENKO na razie jestem zarobiona na jamen ze słoikami ogórków bo trzeba ich trochę zrobić .Na razie zrobiłam 50 :wink: Jeszcze trochę muszę dokupić, bo to 3 rodziny .Może w przyszłym tygodniu się zjawię

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękny bucik, Jadziu. Podziwiam te osoby, które weszły we frywolitki ;:180
A z mieczykowym sposobem to i ja się prześpię. Może na przyszły rok będę miała wreszcie gladiole, skoro i w doniczkach im po drodze ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”