ELWI trochę podwiązałam moją wiązówkę ,ale myślę że z biegiem lat te łodygi staną się bardziej zdrewniałe .Muszę spytać Krysi Christinkrysia jak to jest z tą cudna wiązówką .Mam tez białą w kilku miejscach i im starsza tym ma sztywniejsze łodygi.Moje rośliny mają mało słonka ,więc może w tym tkwi problem .

Lilijek ci u mnie dostatek

jak również innych roślin
JAGODKO nigdzie nie dostałam siarczanu magnezu ,ale na pewno niedługo znów pokaże się w sprzedaży i nie omieszkam go kupić .Nie tylko Ty pływałaś we własnym soku

w takie dni żadna praca nie idzie i ja siedziałam w domu i dopiero wieczorem wychodziłam jak te ślimaki

Róża miała iść do koleżanki bo nie byłam z niej zadowolona lecz po wykopaniu dopiero zobaczyłam co z nią się dzieje .Otwarcie napisałam i pokazałam co z nią jest i raczej wyląduje na śmietniku ,bo na razie posadziłam ja do doniczki wpierw mocno ja przycięłam do zdrowego .Raczej nic z niej nie będzie

Dobrze ,ze na reszcie trochę się ochłodziło
DOROTKO w tym roku średnio jestem zadowolona z Gartentraume ,ale ubiegły sezon miała superowy, bo nie było tylu opadów .Ubiegły sezon był słoneczny i widocznie taka pogoda jej pasowała,a w tym roku już nie .To chyba jakaś grymaśnica ,ale ma cudne pachnące kwiaty .Wiosną znów ja krótko przystrzygę

MARYSIU fajnie masz ogródek podlany, u nas tylko wciąż straszy deszczem jakby kot napłakał .Patrząc na wciąż opadające liście drzew to jakby przychodziła powoli pani jesień
NELKA

jak nie mam ślimaków jest ich u mnie zatrzęsienie Korzenie róża miała zdrowe tylko w jednym miejscu był taki guzek jakby większa kulka ziela angielskiego.Róża jest u mnie chyba z czwarty sezon i wciąż marnieje w oczach dlatego chciałam sie jej pozbyć i znalazł się chętny na nią .Niestety takiej róży nie mogę nikomu wysłać, więc na razie zapakowałam ją do doniczki i postawiłam z boku na tarasie.Jednak wyląduje na śmietniku
BEATKO te mieczyki to wiosenny zakup i rosną w doniczce ,bo w tłumie by się zgubiły

a tak mam je na oku
MATI może zbyt wiele oczekujesz po różach a to przecież kapryśnice .Jednak widziałam ,że cudnie Ci kwitną, wiec nie marudź,bo się na Ciebie obrażą.Mój Chopin już wypuszcza nowe odnogi
TERENIU lilii ci u mnie dostatek

jak i innych roślin