Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

tulipanka pisze:Widzę Bożenko, że u ciebie całkiem kolorowo się robi. U mnie niestety zimno i biało. Roślinki delikatnie przystopowały :?
U mnie coraz więcej kwiatków się pokazuje to następne kwitnące :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Okazuje się, że i u mnie coś zakwitło. Trochę stopniał śnieg to dopiero zobaczyłam.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Bożenko, chciałam się zapytać o roślinkę na środkowym zdjęciu w poście z godz. 12.10 co to jest, bo mam chyba coś podobnego tylko nigdy mi nie kwitło, a może tylko mi sie tak wydaje
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli chodzi Ci o tą roślinkę z różowymi drobnymi kwiatkami to jest to wrzosiec -roślina podobna do wrzosu tylko kwitnie wczesną wiosną :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

to chyba jednak nie to :(
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bożeno. Czytam ostatnie posty o kanach i po prostu niedowierzam. Kany nie są bardziej kłopotliwe od innych roślin.Dlaczego uparłyście się kany pędzić? Można je uprawiać normalnie, po przechowaniu wprost do gruntu. Ja też kiedyś pędziłem ale wcale to nie przyspiesza uprawy. A po drugie dla czego przyspieszać?
Ja swoje kany sadzę wprost do gruntu i zobaczcie jakie okazy. Widocznie chcecie same zadawać sobie utrudnień i kłopotów, żeby potem móc narzekać. Jest to typowo kobiece. Kany są zbyt piękne i reprezentacyjne ażeby z nich rezygnować. To tyle wstępu.

Bożenko zwiedzam twój ogród już któryś raz tyle że wcześniej nie byłem zarejestrowany.Nadrabiam straty.
Ogród bardzo dobrze utrzymany,zadbany, piękne rośliny wymagają dużego wkładu pracy co u Ciebie widać. Jeśli pozwolisz będę częściej zaglądać do twojego ogrodu.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rogalm1 pisze:to chyba jednak nie to :(
W tym poście o którym pisałaś są trzy zdjęcia na pierwszym jest cebulica na drugim wrzosiec a na trzecim krokusy - :roll:
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Pięne prymulki.
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Leszku w mych skromnych zielonych progach :D
Co do kanny to ja już zrezygnowałam z uprawy jej u siebie za dużo zachodu a za mało efektu :? i albo się bawić w pędzenie ich albo nie to i tak u mnie nie kwitły -to nie jest widocznie roślinka dla mnie :( a damski czy męski punkt widzenia nie ma tu nic do rzeczy :wink: z tego co wiem to narzekanie nie jest tylko i wyłącznie cechą kobiet bo znam facetów, którym to lepiej wychodzi niż niejednej kobiecie :lol: Cieszę się ,że mój ogród Ci się podoba i zapraszam częściej :D :D
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43

Post »

Witaj Bożenko. Z tym kobiecym punktem widzenia to był taki męski żart. Nie masz chyba tego za złe. Uważam że nie ma czegoś takiego że rośliny nie są dla Ciebie. Chciałem Ciebie troszkę podrażnić aby pokazać, zwrócić uwagę że z kanami wcale niema dużo zachodu jak piszesz.

Poczytaj wątek o kanach a zobaczysz jakie to łatwe.

Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Leszku -oczywiście ,że nie mam Ci za złe tego męskiego żartu :lol: poza tym każdy ma prawo do wypowiadania własnego zdania na konkretny temat i niekoniecznie musi być ono pod publikę :wink: Dla mnie kanny są bardzo kłopotliwe i nikt i nic mnie do nich nie przekona :roll: może dla innych są one łatwe w uprawie ale nie dla mnie :( dlatego zrezygnowałam bo jak już pisałam wcześniej efektu żadnego -miałam przez trzy lata i ani razu nie doczekałam sie kwiatów -wprawdzie ogrodnictwo uczy nas cierpliwości ale ja nad swoją muszę jeszcze popracować :lol: A tym czasem będę podziwiać na forum u innych kwitnące okazy i to mi wystarczy :D :wink:
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

Witam szczęśliwą Babcię,Bożenkę!
całą zimę nie zaglądałam to ogrodów bo byłam pochłonieta domowymi,ale miejsce w domu zaczyna brakować wiec przyszła pora na roślinki ogrodkowe i zwiedzanie ogrodów,postanowiłam sobie ,ze co dzień zwiedzę choć jeden ogród,ale nie udaje mi się to za bardzo,bo ciagle zatrzymuje sie gdzieś dłużej,dziś prawie pół dnia spędziłam w Twoim cudownym ogrodzie,bardzo mi się podoba,czekam na kolejne oznaki wiosny...
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki imienniczko ,że do mnie wpadłaś - a babcia jest szczęśliwa a jak :lol: teraz czekam na pogodę bo tyle pracy w ogrodzie a na dworze taka zimnica ,że się wyjść nie chce :roll:
aneczka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 mar 2008, o 17:57

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol: Witaj pozdrawiam twój ogródek jest śliczny :!: :!: :!: ma swój urok od ilu lat go masz :?: :?: pielęgnujesz sama czy z kimś :?: pozdrawiam Aneczka
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj aneczka :D
Mój ogród ma w tej chwili 11 lat i zakładałam go razem z mężem i on mi pomaga w miarę możliwości ,a ponieważ pracuje zawodowo to nie ma dużo wolnego czasu więc większość prac spada na mnie :roll: ale lubię zajmować się roślinkami i nie umiem wyobrazić sobie życia bez ogrodu :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”