Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Czasami mam podobnie... z tą monotonnością forumową... i w pewnym momencie nawet zawiesiłam "działalność"... po powrocie juz nie jest jak było... ale nie jest źle :uszy jest po prostu inaczej. Jak się jest przez lata na Forum, to czasami przychodzą takie refleksje.

tojeść orszelinowa popularne " kacze dzioby" - podoba mi się ta druga , potoczna nazwa - łatwiejsza do zapamiętania :;230
I wyczytałam, że potrafi być ekspansywna - też to zaobserwowałaś ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryniu bardzo możliwe, że nie odebrałam dokładnie tego co chciałaś przekazać w swojej wypowiedzi ;:196
Najważniejsze, że jesteś, że pokazujesz swój ogród, a ja mogę do Ciebie zaglądać , co bardzo lubię robić i jestem tu każdego dnia ;:196
Twój ogród nie może się znudzić..... masz tak dużo roślin, jedne przekwitają , inne zakwitają na ich miejsce, że przy każdym kolejnym zdjęciu wydaje się jakbyśmy oglądali całkiem inne zakątki. Ty na pewno odbierasz to inaczej, bo patrzysz na swój ogród każdego dnia i znasz go jak ,,własną kieszeń,, dla nas wciąż jest nowy :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Tyle razy już u Ciebie byłam, a za każdym razem odkrywam coś innego :D
A że entuzjazm forumowy niekiedy mniejszy? Różne nastroje są podobno oznaką zdrowia psychicznego ;:224 :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,nie otwierają mi się Twoje zdjęcia ,bo zasięg fatalny,ale dopowiem do waszych wypowiedzi ,że nigdy nie nudzi mi się żaden ogród i z wielką ciekawością je oglądam, Twój także ,,pozdrawiam i wielkie buziaki ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu- sweety :?: :?: :?: dzięki .... ! :?
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Maryniu:)
Zgadzam się w pełni z Anią.
Więcej komentarza nie potrzeba.
Pozdrawiam

-- 17 lip 2014, o 07:44 --

A gdzie dokładnie jest ta Twoja działeczka.
Ja jutro wybieram się w podkarpackie.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marysiu,wśród tylu cudeniek dostrzegłam u ciebie chyba hortensję aspera,taka z aksamitnymi listkami.Mam ją pierwszy sezon,ma jeden cenny kwiatek.Czy ty okrywasz ją na zimę?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja chyba też matę hortensję. Zauważyłam pąki kwiatowe. Ciekawe, czy się rozwiną
U Ciebie jak zwykle wszystko szybciej kwitnie
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakiś czas mnie nie było-cieszyłam się wizytą starszego syna i zawiesiłam wszelką działalność (także pielniczą, czego skutki odczuwam dosyć boleśnie :roll:), a teraz próbuję wszystko nadrobić. Za chwilę lecę skończyć warzywnik, żeby można było w spokoju myśleć o zbieraniu ogórków i innych warzyw. W dzień taki skwar, że nie mowy o kopaniu czy pieleniu-wychodzę rano albo wieczorem.
Mam sto tysięcy planów i potrzeb zmian, tylko siły mi trochę brak ;:306
Róże już częściowo okwitły, ale przedwczoraj wieczorem zastanawiałam się, co tak pachnie. No lilie przecież ;:oj Mam nadzieję, że przyszły rok będzie dla nich lepszy i dosadzę nowe cebule.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu a ja myślałam, że potoczna nazwa Tojeści orszelinowej, to gęsie szyje, a Ty mówisz kacze dzioby?
Ślicznie zakwitła hortensja na fioletowo. ;:138 Zapomniałam nazwy, podpowiesz? :oops:
U nas upal straszny, a ogród nie podlewany i deszczu nie nadają, a ja do kotów córki chodzę.
Miłego wieczoru Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LATO...Obrazek

Obrazek

Ave Ewciu tojeść orszelinowa u mnie jeszcze nie daje oznak rozłażenia mam ją drugi rok chyba , przyrasta i owszem ale jest intensywnie "odchudzana" dla moich przyjaciółek i działkowiczek bo się podoba i budzi zainteresowanie .A ,że rośnie przy płocie więc jest na widoku :) ..wg moich zasad tego typu roślin nie wprowadzam na rabaty tylko na obrzeża i tam sobie rosną bez obawy.. :) .
Tajka Tereniu - obie nazwy potocznie są używane dla tej tojeści ;:173 Hortensja to hortensja aksamitna aspera ;:108

dla Was tojeść orszelinowa vel kacze dzioby vel gęsie szyje :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

malgocha1960 Małgosiu w tym roku asperę okrywałam i coś tam zakwitła nie okrywana nie kwitła ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Margaret2014 ;:180 moja działka w stolicy podkarpacia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

AGNESS za wizytę i ciepłe słowa jestem Ci wdzięczna ! ;:180
Obrazek

Obrazek

koziorozec Martuś ;:196 miło mi, że nie zapomniałaś o mnie nawet z daleka za miłe słowa dziękuję serdecznie! ;:180

Obrazek

Obrazek

ewamaj66 Ewciu i u mnie upał i ostrzeżenia przed gwałtownymi burzami nie pozwalają na korzystanie w pełni z uroków lata ... na działce też nie pracuję , codzienne deszcze podlewają więc od działkowania luzik ...inne zajęcia sobie zorganizowałam... :heja

Obrazek

Margo2- Gosiu skoro są pąki to niewątpliwie się rozwiną ...Dziękuję,że zawitałaś w moje progi ! ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Super kolorowo ;:138 . Bardzo lubię takie ogrody, ale im potrzeba trochę więcej słoneczka niż jest u mnie. I tak próbuję wprowadzać jeszcze więcej kolorów (trochę zaraziłam się od Ciebie ;:108 ). Aż się boję myśleć, jak przeżyjemy, kiedy barwy zaczną zanikać i zrobi się szaro. Totalna katastrofa, jak dla mnie ;:174 .
Wstyd się przyznać, ale nie wiem, co to za bylina, kwitnąca kłosem na biało. Jest śliczna, szczególnie, jak się powygina - akrobatka :tan . Na drugim zdjęciu od góry. Też chcę ją mieć ;:128.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu , przecież podpisana jest tojeść kacze dzioby a wygibusy to jej uroda właśnie ! ;:196 Miło mi,że mogłam Ciebie pozytywnie zarazić! :D
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ze mną jest taki problem, że ja nie zawsze czytam to, co potrzeba, często nie do końca i "pędzę" dalej. To czasem w życiu bywa 'kosztowne' ;:174 , ale ja chyba tak mam, bo raczej lubię się uczyć (ciągle), a tu nic ;:14 ;:14 ;:14 .
W takim razie zaczynamy poszukiwania tojeści ;:71 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu dzięki za fotkę tojeści, ;:196 moja gdy odjeżdżałam, nie była jeszcze bardzo rozkwitnięta .
Cudne lewkonie, one zimują u Ciebie? :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”