Ogród z różanymi impresjami 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród z różanymi impresjami 3

Post »

U nas jeszcze zimno więc róż nie ścinam...ale u ciebie to się dzieje oj dzieje i nie tylko w ogrodzie...powodzenia
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Justynka....
już działasz w ogrodzie :D , a ja dopiero myślę kiedy zacząć ;:173
Zdjęłam im tylko palteczka, ale kopczyki jeszcze zostawiłam.
Przed nami piękny różany sezon ;:138
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dzisiaj stwierdziłam że kolejne różyczki chcą rosnąć i nawet nocne przymrozki nie hamują im tych zapędów. No i po co biedaczki mają się wysilać i wypuszczać tyle pędów jak potem to wszystko ciachnę dość nisko :roll: ciągle zastanawiam się nad cięciem ;:218
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Podyplomówka!? Gratuluję! Mi się już nie chce ;:145

Nie mogę się doczekać różanych fotek wszelakich!

Jak się tnie za późno - późno mają pierwsze kwitnienie. Ja raz nie przycięłam i ślepe pędy wyszły.Przycięłam w maju - kwiaty były dopiero pod koniec lipca i to mizeroty.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Narty się udały.... dzieci zadowolone.
Wskoczyłam wczoraj na godzinę do ogrodu i w pierwszej kolejności uruchomiłam wodę i podlałam Rh i azalie.... Frankiemu też się dostało :D Zrobiłam trochę porządku na jednej rabacie i noc mnie wygoniła.
Jutro planuję oprysk iglaków.
Rozgarniasz już kopczyki :?:
Co zrobić z różami, które mają zielone ubiegłoroczne liście....zostawić :?:
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Patka,
Trochę się działo..... Emocje....i ostatnie toasty były w sobotę :wink: , teraz normalne życie...
Ja też jeszcze nie ścinam róż, chociaż nie wiem, czy nie powinnam, jeszcze chwilę muszę wytrzymać ;:173 ogród przygotowany na sezon, jak nigdy wcześniej...taki rok...

Cześć Majeczka,
Zapowiada się super. Działam: na raty, stopniowo, ale cały czas.
Ps. Twoje KS mają już nowe listki, jako pierwsze. Moje KS są lekko w tyle za tamtymi.
Ps2. Też powoli rozbieram olbrzymki. Zdjęłam dzisiaj górne połowy z tektur. Calkiem dobrze zdały egzamin.
Ps3. Bolą gnatki? :;230

Majutek,
Myślimy identycznie. Z tym, ze twoje forsycje będą pierwsze. Z pewnością szybciej to Cię zwalnia z tego męczące myślenia :;230

Miłko,
Inżynierka - AK ;:173 Szybko minęło, mimo, że 7 semestrów.... ;:108
Dziękuję za wyjaśnienie. Jednak moje ogrodnicze doświadczenie z różami nie sięga takiej wiosny ;:173

Nenka,
Narty udane i bez niespodzianek :uszy
Oprysk ważny....a w dodatku....jak po nim zieleń nabiera głębi :;230
Nie rozgarnęłam jeszcze kopcow, nie wszystko naraz...liście z tamtego roku wcześniej obcięłam.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

justi177 pisze: Dwie bez fryzjera, kolejny eksperyment? ;:oj
Dokladnie tak, zgadlas :uszy .
Co do ciecia roz, to każdy musi podjac sam decyzje, to bardzo sliska sprawa......... ;:131
Mam tez swoja teorie, nie obcinam starych lisci, jak zdrowe to spelniaja jakas funkcje.............. :roll: Nie namawiam do nasladowania ;:185 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Justynko ale szalejesz już tak czyściuteńko w ogródku ;:215
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Sporo już poszalałaś. Zazdroszczę tej możliwości. Ja mam WIELKIE plany na ten weekend. Promanal już czeka. Czyba poodkrywam róże, bo jak pryskać przykryte????
Kopców nie będę jeszcze rozgarniać.
A tak w ogóle to mam MAXA STRESA związanego z cięciem róż. No nie wiem zupełnie jakie jak. Niby czytam ale jakoś nie przyswajam ;:306 Bojem się strasznieeee
Za to pocięłam wszystkie hortensje, dereń, wierzbę, wrzosy, rozchodniki, paprocie i takie tam. I jedną thuję się odważyłam bo była na rabatce, którą uznałam za sprzątniętą (wzdłuż podjazdu) :;230 i nie pasowała mi rozczochrana tuja ;:219
Czyli malutki początek zrobiony...
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie cały czas zimno, niewiele zrobiłam w ogrodzie. Różom zaczynają się pojawiać czerwone pączki liściowe i jak większość osób zastanawiam się, czy już ciąć :D Forsycja jeszcze nie kwitnie, ale w tym roku znów jakieś anomalie pogodowe-tylko w drugą stronę w porównaniu z ubiegłym sezonem ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witam ;:138 Pamiętasz Mnie jeszcze. ;:224
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam,
Trochę niemerytorycznie.......Zalogowałam się, zeby sobie nieco uprzyjemnić życie i poczytać... Wczoraj, około południa odebrałam młodszego ze szkoły z gorączką 39,3, oczywiście po telefonie pielęgniarki. Takich ściętych gorączką delikwentów, czekających na rodziców, było trzech...trzeba dodać, ze sama średnio się wczoraj czułam od południa.... Tak więc chorujemy razem, a w szkole - wiem od syna - selekcji ciąg dalszy :evil: wirusy szaleją....
Jurku ;:196
Pamiętam, a jakże ;:3
.....o wielu osobach pamiętam, i to wcale nie będąc fizycznie przy kompie, na FO. Czego dowodem jest wpis April, spotkanie z Margo, rozmowy z Agnieszką albo Wandzią.....czy wizyta u Franci - dla zainteresowanych -Agata żyje, tylko czasu nie ma w ogóle, taka praca....ale za to... pięknie wygląda ;:224
Jurku, o Tobie pamiętam przy okazji chodzenia po lesie....proszę - nie śmiej się :wink: Bo chodzę prawie codziennie na marszobiegi, strając się poprawić kondycję, no i nie urosnąć więcej przez zimę :lol:
W moich okolicznych laskach, w porównaniu z Twoimi, nic się nie dzieje..... Ale....
Jurku, wyobraź sobie, że mam wzniesienia, a nawet górki, o ile te dziwne górki i dołki w lasach można tak nazwać... W końcu po mojej okolicy przechodził - chyba dość gwałtownie - lodowiec i tyle śladów zostawił.... ;:138 Temu podobne "odkrycia" :;230 powodują, że teraz uważam, że Mazowsze wcale nie jest takie beznadziejnie płaskie...
No i naprawdę można sie zasapać tak łażąc i obserwując las....
No i wiadomo, że najciemniej pod latarnią. Tam gdzie codziennie się bywa, nie widzi się wielu rzeczy...
Miło mi niezmiernie, że zajrzałeś ;:196
Ostatnie dwa miesiące nie miałam czasu na przyjemności i luksus, za jakie uważam buszowanie po forum....teraz juz nieco spokojniej...
Z pewnością jest jakaś ciekawa historia do poczytania u Ciebie, i nadrobię zaległości ;:224
Cdn.....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alexio,
Ja obcinam, bo obawiam się wszelkiego zimującego badziewia. Ono i tak jest, ale z pozycji ziemi nie mam szans w miarę szybko tego "wyłapać", a tak, trochę więcej szans, zanim wlezie toto z ziemi.... No nie wiem, czy to lepiej, czy tylko się oszukuję... :;230

Asiu,
Już sobie poszalałam ogrodniczo.....teraz czas na kilka przeróbek z rabatami. Ja to raczej nigdy nie będę mieć spokoju....
Bo to jest jak z akwarium.... W małym jest zdecydowanie trudniej utrzymać równowagę, bo jest podatne na wszelkie drobne nawet wahania.... :;230

Jola,
Sama sobie teraz zazdroszczę, ale za to latem prawie nie widuję w dzień ogrodu, zostają weekendy :;230 i to nie wszystkie.... Ale czytam, że jednak sporo zobiłaś ;:oj

Nie bój się cięcia. Rób to podręcznikowo i intuicyjnie.
Dla mnie najważniejszą zasadą w tym roku będzie cięcie z pąkiem na zewnątrz....aby lepiej uksztaltować krzaczki..... Oczywiscie, jeśli pędy będą ok....
Masz w tym roku taką piękną okazję ciąć podręcznikowo.... ja do tej pory mogłam w zasadzie : "ciąć do miejsca wymarznięcia", a w tamtym roku nawet do miejsca szczepienia :evil:
W tym jeszcze nie wiem, bo nie rozgarnęlam kopczyków i nie wiem, czy gałązki nie popękaly, jak rok temu.

Ewciu,
rzeczywiscie ten rok, ten sezon, to jedna, wielka anomalia pogodowa. Przy okazji - jestem nastawiona na robactwo wszelkiej maści.... :evil:
Róże moje wszystkie mocno zapączkowane, a niektore z listkami. Forsycje u sasiadów stoją jak zaklęte ;:219
Niestety i ja na ogrodzie do weekendu nie zrobię nic :?
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzięki za rady, muszę sobie zrobić listę róż, które jak powinnam ciąć, bo potem wpadam do ogrodu i głupieję. To samo mam z powojnikami ;:223
Koniecznie magiczny zeszyt muszę mieć w weekend przy sobie ;:306
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola,
Rady, jak rady...wszystko jest w necie i na różnych forach ;:173 ....ale "magiczny zeszyt" - bezcenne :uszy
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”