Madziu - dzięki za pochwały jodełki
Iwonko - cosik przydługawo idzie, nawet biorąc pod uwagę okres przedświąteczny

Do skrzynki zaglądam codziennie, dam znać
Miruś - dziękuję, choć nie wiem, czym sobie zasłużyłam...

Przemiły prezent świąteczny

Jodła ma na sobie łącznie 55 metrów kabla z lampkami - rachunkiem za prąd będziemy się martwić potem
Marysiu - co Ty opowiadasz, to musiał być straszny widok

Jasne, że to drapieżnik i taka jest kolej rzeczy w przyrodzie, ale mimo wszystko jakoś mnie to przeraża
Krysiu - dziś kupiłam sikorkom spory kawał słoniny, ciekawe, czy będą zainteresowane, bo wieszałam już o zmroku i nikt już nie przyleciał

Zrobiłam też spore zapasy słonecznika, bo ten smakuje wszystkim. Co do żywych choinek w domu, zawsze koniec ich żywota wprawiał mnie w melancholię.. Na pewno jest to przepięknie pachnąca dekoracja domu, ale jeśli w ogrodzie są świerki i jodły, to wolę je przystroić, a do domu zaprosić akcenty świerkowe z powalonego wiatrem leśnego drzewa.
Dorotko - dziękuję za wizytę

Ze świerkiem miałaś sporo szczęścia, a może ją masz ze sprawdzonego źródła? U mnie na wsi szkółki sprzedają drzewka świąteczne, myślę, że kupując w szkółkach zawsze większe szanse, że choinka faktycznie będzie miała korzenie... Zapraszam częściej
Mój wianek już wisi na miejscu docelowym w domu, zmieniłam mu kokardę i usunęłam wiszącą gwiazdę. Namęczyłam się okropnie z wiązaniem jutowej kokardy, może przy okazji prasowania wigilijnego obrusa jeszcze "przeciągnę" to, co zwisa
Magda -
lulka jakiś czas temu podsunęła mi pomysł na okrycie poręczy. Poręcz jest drewniana, po ubiegłej zimie farba zaczęła schodzić, więc w tym roku opatuliłam ją w folię, a na to owinęłam jutę. Po świętach zdejmę czerwone świąteczne akcenty i cytrusy, szyszki i juta zostaną do wiosny:
Skromny świerkowy akcent w oknie:
Strażniczki lampek na jodle
Amarylis jeszcze chwila... może na Wigilię zdąży
I storczyk - w tej chwili już z 3 kwiatami (u mnie storczyki nie kwitną obficie, dlatego każda ilość ponad 1 to już ogromna radość

)
Ponieważ każdy z nas przed Świętami zabiegany i zapracowany, dlatego już dziś składam wszystkim moim Forumowym Przyjaciołom najserdeczniejsze życzenia na te piękne dni. Byście spędzili te dni w przemiłej, ciepłej i rodzinnej atmosferze i w zdrowiu... Cała reszta ma już drugorzędne znaczenie

Życzenia przemycam tak mimochodem, może nasz Drogi Admin przymknie na to oko, bo przecież wyraźnie prosił, by wstawiać je do specjalnego wątku

Zatem ciiii....