Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Post »

Witajcie ;:167 ;:167
Ostatni dzień roku dzień jak co dzień to czas na podsumowania.
2013 rok był dla mnie bardzo pracowity - przede wszystkim w ogrodzie.
Z mojej mapy marzeń ( którą tworzę na każdy rok) udało mi się zrealizować ok 50% - część jest jeszcze w powijakach, a części nie ruszyłam.
Najważniejsze jest to, że pewne domowe i osobiste sprawy udało mi się zamknąć, jednej niestety nie najważniejszej - ale jest jeszcze kolejny rok więc mam nadzieję, że i to się rozwiążę.
Cięsze się , że tyle udało mi się skończyć w ogrodzie - praktycznie wszystkie założenia zostały wykonane, część z nich nie dokończona.

Najpiękniejszym akcentem 2013 roku były nowe znajomości forumowe ale i na żywo, udało mi się odwiedzić ogródek Eli (elam) Ali (A_nie), Justynki (Klarysy), Jagody (Jagis), Izy (Izaziem) Asi (asmy) Krysi (Ignis) oraz jarzebinki. Dzięki Waszym ciepłym sercom udało mi się poznać Was, Wasze ogrody i otrzymać piękne prezenty, Każde spotkanie niosło za sobą nowe wrażenia i wypieki na twarzy. Każde było piękne i ciekawe na swój sposób. Dziękuję za Waszą obecność na moim wątku, za ciepłe słowa, wsparcie, uśmiech. To wiele wierzcie mi. Największy prezent ;:167

Przeżyłam najpiękniejsze chwile w ogrodzie dendrologicznym w Orlu oraz we Franku.

Poszerzyłam swoją wiedzę ogrodniczą, w mojej biblioteczce pojawiło się ok 15 nowych pozycji, które przeczytałam.
Odkryłam pasje, która drzemała głęboko i której nie potrafiłam odkryć.
Uważam, że troszkę za dużo było tych wydarzeń pod kątem ogrodniczym. Przez co w zaniedbanie poszło część osobistych postanowień, ćwiczenia fizyczne (chociaż był ogród) i inne.

Podobnie jak w ogrodzie dom również wewnątrz przeszedł dużą metamorfozę i dalej przechodzi ;:306

Blog o którym marzyłam również wspaniale funkcjonuje dzięki niemu poznaje wielu ciekawych ludzi.
W planach realizacyjnych (praktycznie na ukończeniu) jest jeszcze jeden mały projekt - moje marzenie (ogrodowy).
Ale nie mogę go zdradzić z racji FO i tego , że nie ma jeszcze o czym mówić dopóki nie będzie istniał.

Korzystając z okazji
Chciałam Wam Wszystkim życzyć owocnego i pozytywnego Nowego Roku .
Aby wasze plany i cele wytrwale zostały zrealizowane.
I nawet jeżeli słońce nie będzie dość często świecić życzę abyście umieli je dostrzec wewnątrz siebie
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguniu dziękujemy za przepiękne życzenia.
Tobie z całego serca życzę, abyś zrealizowała swoje tajemnicze marzenie. Ogrzewajmy się nawzajem swoimi wewnętrzymi ;:3 i w Nowym Roku.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Spełnienia tych skrywanych marzeń i wszystkiego co najlepsze ;:196
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Krysiu znając swoją upartość w dążeniu do celu nie poprzestanę ;:306 Dziękuję za życzenia Tobie również Wszystkiego co najlepsze ;:168 Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda się częściej spotykać w pięknych ogrodowych sceneriach :wit

Aguś ogród bardzo mnie uszczęśliwia , to moja pasja. Właśnie między innymi dlatego zatrzymałam dom, sporym kosztem. Dla mnie nie ma większej radości jak kwitnące kwiaty, bzyczenie pszczół, ja i łopatka i grabki :tan Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :wit

Asiu dziękuję ty mnie jeszcze bardziej - bo widziałam Twój ogródek. Pewnie mniejszy ale bardzo dobrze skomponowany i kwitnący.
Pomidorki, fuksje i inne cuda ;:224

Grażynko to prawda duża ilość pracy, ale co my byśmy bez tej pracy ogrodowej zrobiły > To nas przecież nakręca - pozytywnie :)
Dziękuję za miłe i ciepłe życzenia i wzajemnie .

Bogusiu doskonale mnie rozgryzłaś ;:131 przyczyną jest jeden aspekt w moim życiu - zawodowy. NIestety jestem taka , że jak coś nie trybi w tek sferze - pesymizm mnie ogarnia ;:219 Wiem, że jak usunę to coś z mojego życia - będzie lepsze - może nie łatwiejsze , ale z pewnością lżejsze psychicznie. Myśli w ciągu dnia krążą w wielu kierunkach,...również jest czas na odpoczynek. Przy zetknięciu z moją "kulą u nogi " pojawia się lęk , pesymizm i koło się znów nakręca. Lekarstwem jest ogród, książki, podróże.
Wąchanie róży jest dla mnie antidotum na bolączki. Jednak...nie czas użalać się nad sobą trzeba działać podnieść czoło, tchnąć się odwagą i wierzyć, że będzie dobrze. Jak nie będzie i tak będziemy myśleć ..to pewnie nie będzie.
Znam też wielu ludzi psychologów, którzy sami ze sobą mieli problemy i to skierowało ich na drogę pomagania innym, chociaż sami ze sobą mają problemy. Uważam, że każdy ma jakieś swoje problemy na poziomie psyche - inni o nich doskonale wiedzą, inni od nich uciekają. Ważne aby być tego świadomym i pracować nad sobą. Nuda ....co to takiego ;:306
Bogusiu - dziękuję za ciepłą wizytę i słowa - mam nadzieję, że w przyszłym roku będę częściej odwiedzała Twój wątek - masz wielkie serce i odczytujesz ludzkie uczucia ;:168 Wspaniałego Nowego Roku ;:168

Olucieszę się, że sprawy z książkami się wyjaśniły- nawet i po czasie. Nie lubię nieuczciwości zwłaszcza na poziomie sprzedawca - klient. Sama tego nie stosuje i jak zauważę cokolwiek od razu informuje Klienta. Ale pozytywne jest w tym wszystkim, że jednak nie zostałaś oszukana. Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku ;:167 :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A u mnie jak coś nie trybi - szaleje, sprzątając w domu lub tak jak w tym roku - w ogrodzie. Nie lubię narzekać, ba nienawidzę, a tak narobię się fizycznie i wszystkie stresy zamęczę :evil: W tym roku mam jednak nadzieję, robić to bez stresów, bo ... zwyczajnie lubię.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aniu - mam podobnie - stresy chciałabym zmęczyć :D Ale czasami nie wychodzi.
Narzekać czasami trzeba - ale najlepiej do ściany albo do monitora :;230
Ale nie za dużo i nie innym bo zatruwamy ......
Trzeba umieć wychwycić te pozytywy - wtem to czasami trudno , ale naprawdę warto wszystko jest w naszej głowie.
I tego życzę Tobie oraz innym.

ps. Jestem na Twoim wątku - pracuś z Ciebie - piękny ogród, podziwiam ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Agniesiu!... miło mi,ze w taki sposób wyrażasz się o mnie. ;:180
Kochana, moja 34 letnia praca zawodowa ...to praca z młodzieżą, poznawanie ich osobowości, odkrywanie,'rozgryzanie" , kształtowanie i w końcu wielokierunkowa pomoc.
Te działania okazały się doskonałe w kształtowaniu mojej psyche , pozytywnego myślenia, dogłębnego odkrycia własnej osoby z wadami i zaletami, a w końcu całkowite wyeliminowanie pesymistycznego myślenia, nastawienia, nauczenia się asertywności. Była to długa droga , z różnymi po drodze efektami...aż w końcu mogę powiedzieć ,ze osiągnęłam cel.
Zapraszam serdecznie w wolnych chwilach...milo mi będzie Ciebie gościć...
No właśnie Aguś ...nuda ?...to mi jest obce.
Spełnienia wszelkich marzeń i pragnień w Nowym Roku, samych radości i pogodnych, słonecznych dni ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Przesyłam i ja życzenia ;:3 w sercu, ;:3 na niebie i Życzliwych Przyjaciół w potrzebie ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Szczęśliwego Nowego Roku 2014 :D Przede wszystkim życzę dużo zdrowia, szczęścia i uśmiechu na twarzy :D I życzę Ci, aby w 2014 roku przybyło Ci dużo roślinek :D Udanej zabawy!
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

;:167 Witajcie ;:167 ;:167

Nowy rok - pierwsza kartka w kalendarzu, pamiętniku i organizerze.
Plany, marzenia, nadzieje i oczekiwania, że będzie lepiej i inaczej....musi być !
Za oknem zamiast śniegu - zielona trawa.

Życzę Wam dużo odpoczynku i pozytywnych myśli co do Nowego Roku

Obrazek

kamil dziękuję za życzenia

Asiu tak tak - dziękuję i wzajemnie ;:167

Bogusiu to trudna praca, bardzo ciężka dlatego podziwiam. Wiem o czym piszesz - ja jestem w połowie drogi.
Wiem, że kiedyś też osiągnę cel, który sobie założyłam - wszystko wymaga sporej pracy, świadomości, poszukiwania i wsłuchiwania się w swoje wnętrze. Z roku na rok - bardzo chciałabym aby moje życie stawało się lepsze jakościowo - w stosunku do ludzi, do siebie , w wielu różnych sytuacjach, reakcjach, przemyśleniach i emocjach..ale powoli - ważne aby chcieć i umieć się zatrzymać.
Dziękuję Bogusiu za obecność na FO i FB :) ;:167 ;:167 Wzajemnie :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Kochana, mam nadzieję, że ten rok będzie dla Was tak kreatywny jak ten co minął. Pięknie się razem uzupełniacie. Mam nadzieje, że ta sielanka będzie trwała wiecznie i za to trzymam kciuki i życzę z całego serducha. ;:167
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Kochana-nikt nie obiecywał że zycie będzie łatwe - a ponieważ jak mówią nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej-życzę Ci aby było jak najwięcej plusów i jak najmniej minusów :wit
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Agnieszko :wit
Od jakiegoś czasu podczytuję twoje wpisy w wątku Agi (agge) a i u ciebie pare razy cichaczem byłam :D Bardzo lubię czytać m.in.twoje i Agi przemyślenia, refleksje o życiu, podchodzeniu do różnych spraw które zdarzają się nam podczas naszej wędrówki przez życie.
Co do optymistycznego usposobienia, to niestety jest ono daleko odemnie, ale od jakiegoś czasu chcę to zmienić a nie jest to takie łatwe.....ale wierzę, że w końcu osiągnę swój cel :D Nie chcę już narzekać i pesymistycznie podchodzić do życia, problemów itp, bo tak jak napisałaś to odemnie zalerzy jak przeżyję ten krótki czas, jaki jest mi dany na tej ziemi .
Ciesze się, że trafiłam na to forum i przynajmniej wirtualnie mogę z Wami porozmawiać :D

Bardzo dużo zrobiłaś w tym roku w ogrodzie, podziwiam ;:180 Bardzom podobają mi się kształty twoich rabat, no i żwirek :D Ja planuję w tym roku zrobić sobie placyk pod kącik wypoczynkowy i wysypać go właśnie żwirkiem, co z tego wyjdzie.....zobaczę :D

Jeśli pozwolisz, będę do ciebie zaglądać :wink:
Pozdrawiam.

Szczęśliwego Nowego Roku!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Agnieszko
Odwiedzam Cię w tym Nowym Roku aby życzyć Ci aby ten rok był rokiem spełnionych marzeń, tych najbardziej skrywanych też. To, że nie zrealizowałaś wszystkich zamierzeń to nic złego. Jest nowy rok i będzie sporo czasu na kolejne wyzwania i oby się udało. Życzę pięknych kwiatów na Twoich rabatach.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie ;:167

Za oknem znów brak śniegu ....temperatury i prognoza na najbliższe dni za wysoka. Jak poradzą sobie z tym rośliny?
Wczorajszy obchód po ogrodzie rozwiał moje obawy, bo wszystkie roślinki śpią.
Może róże mają jakieś pączki ;:224

Jak na drugi dzień nowego roku - zaspałam - :) ładny początek - zapomniałam , ze dzisiaj czwartek. Jak dzwonił telefon sądziłam, że poniedziałek. Ale nie ma tego złego co na dobre by wyszło.
Jak na razie mam nastawienie optymistyczne i w tym wszystkim to jest najlepsze.
Oczekuje na swój kochany kalendarz który zamówiłam :tan
Dzisiaj robię też mapę marzeń na rok 2014 - coś bardzo osobistego i motywującego.
To będzie mój kompas na rok 2014 - ciepło Was pozdrawiam i życzę miłego i sympatycznego dnia :wit :wit

Obrazek

Uleńko dziękuję za odwiedziny - wzajemnie . Liczę i oczekuję na te okwiecone rabaty takie jakie są w moich marzeniach :)

reniu cieszę się, że trafiłaś na mój wątek. Każda nowa osoba to moja osobista radość, że ktoś mnie czyta ;:306
Co do optymistycznego podejścia - jest to trudne i nie łatwe - na to składa się wiele czynników - nasze wychowanie, rodzice, wydarzenia, doświadczenia ... ja sama mam problemy, ale wszystko jest w naszych główkach. Warto i trzeba nad tym pracować bo życie mamy jedno - a jak będzie za późno to nie cofniemy czasu. Każdy dzień może być początkiem czegoś nowego :)
Żwirek i kamienie to my bardzo lubimy :tan Placyk że żwirkiem to dobry pomysł na kącik wypoczynkowy - pamięta aby dać pod żwir folię - abyś potem niepotrzebnie się męczyła z wyrywaniem chwastów.
Będzie mi bardzo miło jak po prostu będziesz ;:168 Wzajemnie dużo szczęścia i radości w Nowym Roku

Dorotko dorcia7 Tobie również muszą być i plusy i minusy, dzięki minusom uczymy się wiele, dają nam inspirację do działania. Plusy uśpiły by naszą czujność i spoczęlibyśmy na laurach ;:304

Dorotko Dorota71 dziękuję ;:167 miłe i ciepłe słowa co byśmy bez nich zrobiły- świat jest piękniejszy,
Uzupełnianie się dobrze wróży...najważniejsze jest jednak aby druga strona może nie podzielała - ale chociaż rozumiała i szanowała własne pasje, nie robiła przytyków, wymówek i narzekań - a tym bardziej nie hamowała do działania tylko tak jak umie wspierała nawet od czasu do czasu dobrym słowem.

Wracam do pracy....wieczorkiem znów odwiedzę tym razem Wasze wątki :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”