Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Tereniu Już jest ciut lepiej choć śnieg tak zlodziały, że wczoraj łaziłem po sadzie po zaspach 80 centymetrowych i się nie zapadłem ale to tylko w zaspach jest tak twardo.
Marysiu Maśka Wanny zaczęły powoli się wyłaniać spod lodowców . Teraz walczę z lodem na kostce, co stopnieje to zamarza w nocy i bardzo wolno idzie pozbywanie się go.
Marysiu Mufka A ja tęsknię już za widokiem gołej ziemi :D Niestety liście na śliwce przemarzły, pąki kwiatowe wyglądają na żywe.
Ula Oby stopniało jak najszybciej. Wczoraj podjechałem do rodziców, ledwo z auta wysiadłem i buch! Leżę! Telefon wpadł w śnieg bo akurat gadałem, palec rozcięty, w telefonie padł głośnik, wsadziłem w ryż i wyciągnęło wilgoć i już działa. A sam z siebie rechotałem się jeszcze chyba z pół godziny :D
Ewa Już niedługo będziesz mieć wąsy ;:306 Co rano też mam w okolicy -10 a w dzień podchodzi pod +10 i wieczorem bardzo szybko spada.Koty biegają po dworze, nawet Emilka w domu nie chce siedzieć. Tylko na noc wracają. Wczoraj ganiały się po zaspach lodowych w sadzie i co chwila zapadały albo wywracały, szkoda, że aparatu nie wziąłem :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj zasypany Michałku :wit.
Wąsy już porozdzielałeś koleżankom hojną ręką, nie wiem, czy się jeszcze na jakiś mały wąsik załapię ;:306.
Ale takie grono wąsatych kobitek, to byłby widok godny fotografa ;:oj.
Ten śnieg niech sobie jeszcze poleży, dopóki są takie duże wahania temperatur między słonecznym dniem i mroźną nocą.
Ale Tobie należałoby sprawić buty bez poślizgu, lepiej niech się koty wywracają na lodzie, one się wiosną do robót ogrodniczych nie zabiorą ;:224.
U mnie pogoda podobna do Twojej, po ogrodzie nie chodzę, bo ja się jednak w tym śniegu zapadam ;:218.

Serdeczne pozdrowienia ze śnieżnych połaci - Jagoda
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał przyszłam się przywitać :wit :wit U mnie pięknie od rana ;:3 ;:3 ;:3 choć wiaterek chłodny .
Wybieram się zajrzeć na działkę zobaczyć , co słychać po zimie :D
Kotki wygłaskaj ;:108
Miłego dnia życzę
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Michale :)
Wpadłam do ciebie z witytką no i oczywiście po prośbie.Napisałeś,że masz bardzo długo sad a ja mam zamiar dopiero go tworzyć i nie wiem czy dam radę bo mam bardzo kiepską ziemię .Poradź mi czy warto zaczynać.Tam jet dużo kamieni a ziemia jak popiół i pełno wszystkiego innego.Czy w ogóle będą tam owoce i czy te drzewka dadzą sobie tam radę?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale Ty to masz pomysły ....do ryżu ;:185
U mnie zostało trochę śniegu i też zlodowaciał i ćwiczę na co dzień chodzenie po lodzie ;:65
A z wąsami to się z Jagusią podzielimy przecież z jednego wąsa kolejne wyrosną ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wizja JagiS mnie rozbawiła-wąsate koleżanki ;:306
Teraz temperatura w okolicy 0, więc nabieram nadziei na to, że w końcu stopi się to coś, co udaje śnieg.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko Będziemy mieli wąsate kobity ;:306 A widywałem już takie :lol: Oczywiście Ty też będziesz miała swoje wąsy, już zapisałem do zeszytu. Masz rację, wahania temperatury są bardzo duże a po południu też zacząłem się nawet w zaspach zapadać, czyli wiosna coraz bliżej.
Tereniu Warto się na działkę wybrać tylko uzbrój się w buty z protektorem (czy jak to się tam zwie, takie rowki) żebyś jak ja orła nie wywinęła. W słońcu jest tak cieplutko, że nie chce się do domu wracać, można się nawet poopalać ;:3 Koty już w swoich legowiskach, tzn Diablik na ławce, Emilka na parapecie a Sępik na stole i śpią. Darmokot był dzisiaj, bardzo zmarniał, jest o połowę mniejszy niż jesienią ale palenie rzucił bojuż nie śmierdzi. Za to głos mu się jeszcze poprawił. Jak się rozedrze , a drze się często to zagłusza sąsiadkę Barbarę z naprzeciwka , która głosu też nie oszczędza ;:188 ;:89
Beacia Już odpisałem u Ciebie ale zaciekawiła mnie jedna rzecz, czego innego jest tak pełno w Twojej ziemi? Czy tam jest gruz zakopany?
Beatrix Wpadaj, zapraszam :D A śnieg niech się stopi jak najszybciej, nawet niech mi ogród zaleje byleby to białe znikło.
Marysiu Pomysł nie mój ale działa ;:333 Polewałem dziś kostkę gorącą woda z bojlera i już da się przejść przez pół podwórka bez obicia sobie tylnej części ciała.
Ewa Tu się nie ma z czego śmiać, tu się trzeba cieszyć. Jako wąsate baby będziecie sławne na cały świat i zbijecie fortunę ;:172 Ale z drugiej strony nie będzie już czasu na ogrody...a przecież bez ogrodów nie da się żyć. To może ja Wam te wąsy powysyłam ale ich sobie nie przyprawiajcie ;:306
Dziś powinienem być zły bo mnie milicja capnęła pierwszy raz jak od 12 lat jeżdżę i 200 zł i 6 punktów ale jakoś mimo tego się cieszę, chyba wizja zbliżającej się wiosny tak mnie cieszy i topniejącego śniegu ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale :?: Ty pirat drogowy, a gdzie tak gnałeś :?:
Przypomniałam sobie że faktycznie dawało się ziarnka ryżu do solniczki :wink:
A jak tam u Ciebie z zakupami, zamawiałeś coś Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic a nic :( Już nie mam gdzie sadzić a przecież mam jeszcze tyle nasion do wysiania i dalii do sadzenia, dziwaczków, montbrecji, pacioreczników, mieczyki abisyńskie, kalie, galtonie. Niby mam pod nie trawnik zorany ale pewnie będzie go za mało. Chyba w tym roku nic nie zamówię ;:306 No chyba, że gdzieś znajdę moszenki `południowe. Moje największe chciejstwo ogrodowe topole kolorowe już mam więc mogę powiedzieć, że ogrodowo jestem spełniony ;:108
A gnałem sobie jędrzejowską obwodnicą a najlepiej milicjant skomentował, mówił tak: Pan stąd pochodzi i nas nie zna? Przecież to jedyny taki samochód. Samochód zapamiętałem, jest na starachowickiej rejestracji.

Przypomniałem sobie, na jedne nasiona zapoluję, na półtorametrowe lwie paszcze, takie jak kiedyś miałem, może jeszcze je produkują...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale a może te lwie paszcze wyrosły, bo pierwszy raz w jakimś miejscu posadziłeś rośliny. Ja tak sadziłam na tej nowej rabacie i onętki i cleome były jak drzewa. A nie był to rodzaj lp. Ja coś nie wierzę w to Twoje spełnienie ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wierzę ale tak tylko trochę. Lwie paszcze miałem w innym ogrodzie więc tutaj tym bardziej powinny się udać, a rzeczywiście jak ze zbieranych nasion siałem to zwykle kwiatki były mniejsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale się uśmiałam Darmokot bardzo zmarniał, jest o połowę mniejszy niż jesienią ale palenie rzucił bojuż nie śmierdzi. Za to głos mu się jeszcze poprawił. Jak się rozedrze , a drze się często to zagłusza sąsiadkę Barbarę z naprzeciwka , która głosu też nie oszczędza :;230 :;230
Michał -aż Ty piracie drogowy ;:188 ;:188
Chyba w tym roku nic nie zamówię ;:306 No chyba, że gdzieś znajdę moszenki `południowe - powiedz coś więcej o nich ??? CHYBA MAM ;:108

:wit :wit ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi, że Cię rozbawiłem, ja też jakiś taki wesoły mam dzień :D
Moszenki to moje chciejstwo odkąd zacząłem robić zakupy u Konieczki, niestety od 2010 tego nie mają w sprzedaży
Wygląda to tak wraz z opisem http://www.drzewa.com.pl/pl/1732-moszen ... niowe.html
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Darmokot pisze: zapoluję, na półtorametrowe lwie paszcze
Michale, SAFARI?
Półtorametrowe paszcze to chyba mają tylko prawdziwe afrykańskie lwy!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hura mam ;:138 ;:138 ;:138 Moszenki ;:333
Zablokowany