Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Madzia jak będziesz mieć nerwa na sąsiada to przypomnij sobie widok konstrukcji postawionej z drzwi łazienkowych którą ja mam za płotem na działce ;:306 aż się boję co on jeszcze wymyśli bo znowu nazwoził drzwi różnorakich ;:223
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, na szambo jest paragraf i dlatego jak tylko mu to uświadomiłam to zaprzestał ( przynajmniej w weekendy :twisted: ) ale niestety na tworzenie wystawy muzeum wsi nic nie poradzę. 'Thuja Smaragd' załatwi tę sprawę w kilka sezonów :lol:
I może jeszcze jakaś forma strzyżona ? Na przykład taka: Obrazek

Dziękuję za komplement wiankowy ;:196

Monia, przysięgam, że za każdym razem jak już mam po raz kolejny zamiar popsioczyć na gada, to od razu mam przed oczami to zdjęcie z Twojej działki ;:108 Kolejne drzwi przywiózł ;:202
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Noooo, i to chyba z 5 sztuk ;:306 i każde z innej parafii ;:306 z szybką białą, z szybką pomarańczową, pełne, półpełne, białe, brązowe, łazienkowe i pokojowe - do wyboru do koloru ;:223
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Niunia1981 pisze:Noooo, i to chyba z 5 sztuk ;:306 i każde z innej parafii ;:306 z szybką białą, z szybką pomarańczową, pełne, półpełne, białe, brązowe, łazienkowe i pokojowe - do wyboru do koloru ;:223
;:219
Każdy ma swojego badziewiaka z tego wniosek ;:224 Twój to artysta, mój zbierający złom rolniczy :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

A mój wieszający na płocie co się da ;:223
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Niunia, zaintrygował mnie ten Twój sąsiad... a co on z robi z taką ilością drzwi? Pałac zamierza stawiać? A może ma jakiś problem życiowy i chce znaleźć dobre wyjście ;:306 ?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asia2 - wolę nie wiedzieć jaki on ma problem ;:306 oby nie chciał pięterka dobudować do swojego cuda architektonicznego bo sie załamię ;:223
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Madziu, Ty te jesienne fotki ogrodu to wstawiłaś żeby więcej gości mieć, czy żeby ci co nie mogą jechać bardziej żałowali :?: :wink: W każdym razie udało Ci się. U Ciebie jest pięknie i jak jeszcze połączę te zdjęcia z tymi z Twojej pięknej altanki to nie zważając na nic chciałabym tam być...

Sąsiada współczuję - też mam takiego zbieracza, parę lat temu postawił dodatkową wiatę - nie powiem dosyć schludną na nagromadzone za moim płotem graty ale co z tego jak do tej pory w wiacie przestało się mieścić i znów stosy rosną pod płotem. A czego on tam nie ma, i wszystko może się przydać. Wkoło posesji ma same garaże też wypełnione badziewiem po brzegi ;:oj
Też się muszę tujami od niego odgradzać.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, możemy podać sobie ręce. U mnie też -5 było dziś rano. Niestety swoich pelasiek nie zabrałam do domu ;:223
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Madziu, ano każdy ma swojego badziewiaka. To prawda, problem z kurami nie do ogarnięcia. Jemu nie przeszkadza, że przez jego dziurawy (to mało powiedziane) płot kury wychodzą kiedy chcą, a że mieszczą się pod moją bramą i nowy teren nęci, to mam całe stado u siebie. Kora leci w obłoki, a ja potem jak ten kopciuch przebieram. Żadne gadanie nie pomoże, już myslałam, że go postraszę, że ugotuję rosół z tych kur! Ale po tym kiedy lis porwał mu kolejne stwierdził, że on nawet nie wie ile ich ma, co przeżyje to przeżyje, a co nie - trudno. Ot i podejście. Z tego co czytam, to ja i tak mam jeszcze fajnie... ;:124 Skąd się tacy biorą?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja pelasiek większość zabrałam, kilka zostało, bo mi się po nocy targać nie chciało, zaraz zobaczę czy jest jeszcze po co iść do ogrodu... Na Twoich zdjęciach widać piękną złotą jesień, ale mrozu to nie widać wcale...można sobie wyobrazić, że jest 20 stopni i cudowne ciepełko...

A wianek przeboski! moje hortensje niestety zrudziały, bo o suszeniu w cieniu przeczytałam u Ciebie, jak już za późno było...ale przedwczoraj jeszcze coś ścięłam, może te się uchowają...
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś, Asiu, Moniko, Marzka, Nelu, bedziewiaka każda z nas ma i niestety musimy się z nimi krótko mówiąc 'bujać'. Jedyna forma obrony to żywopłot.
Olu, bardzo dziękuję za przemiłe słowa :oops: ;:196 Zapraszam serdecznie, jeśli masz ochotę to śmiało przylatuj na swojej miotełce :lol:
Pat, ciekawa jestem co z tych pelargonii mi zostanie do następnego roku. Ale nie będę płakać jak zostanie niewiele, bo tak jak pisałam, w ogrodniczych jest mnóstwo pięknych odmian do wyboru.
Zdjęcia takie oszukane mi wyszły, bo w rzeczywistości zimno niemiłosiernie i tak jakoś w ogóle byle jak ;:131 No sama rozumiesz, stagnacja mnie dopadła.
Za wiankowe komplementa dziękuję bardzo ;:196 Mam nadzieje, że w ciemni nie straci zbytnio koloru. Cieszę się, że z mojego wątku można się czegoś dowiedzieć ;:oj Swoje możesz wsadzić do niewielkiej ilości wody tak dosłownie minimalnie na dnie i w ten sposób kwiat samoistnie powoli tracąc wilgoć uschnie w wazonie nie tracąc koloru. Nie próbowałam tego sposobu, ale czytałam, że skuteczny.

Dzisiejszy dzień spędziłam w Borach u Ewy constancji :D Było fantastycznie! Spacer po lesie, grzybobranie, cudowna pogoda i wspaniale towarzystwo, czego chcieć więcej? ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trzmielina

Obrazek

Obrazek

ogromny jałowiec

Obrazek

sąsiadka koza :D

Obrazek

i miskant w tle ;:oj

Obrazek

Udało mi się dzisiaj kupić 30 sztuk Thuja Smaragd sporej wielkości i wielkiego trzy, cztero ( z wrażenia nie jestem pewna ) metrowego świerka srebrnego w korzystnej cenie. W środę przyjeżdżają Panowie ogrodnicy je przywieźć i prawie w cenie drzewek będę miała je posadzone :tan
No po prostu same korzyści z wizyty w Borach, bo te thuje kupiłam "na trasie" do Ewuni. Naprawdę zaczynam podejrzewać, że ta kobieta ma moc czarownicy 8-)
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Już miałam pisać i .......rozładowała się myszka ;:150

Madziu, dziękuję za cudowne, sobotnie popołudnie...... i śliczne wrzosy. ;:196 Grzyby wyczyszczone i wygrzewają się w suszarce.
Las śliczny, a Zosia, nie dość, że wielce sympatyczna, to jeszcze wyjątkowo fotogeniczna. I wielka szkoda, że nie wpadłam na pomysł, żeby zrobić Ci zdjęcie w towarzystwie tego jałowca. Dopiero wtedy byłoby widać jego ogrom. No ale ja mam przestarzały system i powolne łącze, więc pewne oczywistości docierają do mnie z opóźnieniem. ;:131
Jeszcze raz dzięki i do następnego. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ owocna wyprawa! I nawet grzyby były ;:oj ;:138
Kurczak, czyli to tylko ja nie umiem zbierać? ;:306
Ciekawa jestem tego świerka, zaszalałaś z zakupami :uszy
Pochwalę się, że ja też dzisiaj byłam na szkółingu i żeby nie robić pustego przebiegu coś przytachałam ;-)
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu widzę, że wspaniale spędziłaś sobotni dzień ;:196 ja dziś wybieram się do lasu.....obawiam się, że po sporych przymrozkach nie będzie zbyt dużo grzybków, ale może coś uda się znaleźć ...
Widoki z leśnego spaceru piękne ;:167 ..... a i zakupy niesamowite ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”