Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasiu nie wiem gdzie Ty mieścisz te wszystkie cudne roślinki, ale masz na pewno wszystkie odcienie tęczy ;:167
Ten fioletowy lilak jest rewelacyjny ;:226 Wiesz może jak się nazywa?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, dziękuję za miłe słowa i odwiedziny! Azalie uwielbiam i zawsze o tej porze roku wydaje mi się, że mam ich zdecydowanie za mało.. ;:131
Julek, pomyślę o kosówkach ;:108 Ta rabata to oczko w głowie M'a - musi zaakceptować ewentualne zmiany ;-))
Milenko, to kolejne stadium choroby ogrodowej ;:306 Ja też miewam podobne skojarzenia...a przy zakupach np. ciuchów czy kosmetyków, przeliczam ceny na potencjalne róże ;:306
Dorotko, zamówiłaś kompletnie nie znane mi róże :oops: Obejrzałam sobie zdjęcia, zapowiadają się wspaniale ;:170
Trzymam kciuki, żeby James wrócił do formy. Mój po zimie wygląda dobrze, ale po ataku bruzdownicy stracił trzy pędy z pąkami :evil:
U nas też ochłodzenie, dzisiaj było 14 stopni :roll: Pozdrawiam ciepło, mimo ponurej aury!
Madziula, azaliomania i mnie dopada, to kolejna groźna choroba ;:oj Będziesz się bronić? ;:209
Ewa, historyczne róże są przepiękne! Mam nadzieję, że te, które kupiłam jesienią pokażą kilka kwiatów w tym roku.. ;:131
Marzenko, sosnowy zakątek do pole do przemyśleń w tym roku. Poczekam, aż glicynie pójdą w górę altany i rozważam alejkę z trzech szczepionych wisienek Shirotae wzdłuż podjazdu, z sosnami w tle. Nad konkretnymi nasadzeniami muszę się jednal zastanowić i skonsultować z M - to jego ukochane sosny ;:170
Jolu, dziękuję za odwiedziny i przemiły wpis ;:173 Glicynia to piękne pnącze, choć w zimniejszych rejonach Polki zdarza się jej przemarzać. Poza regularnym cięciem nie wymaga szczególnych zabiegów pielęgnacyjnych. Jeżeli znajdziesz dla niej odpowiednie miejsce, będzie wdzięczną ozdobą Twojego pięknego ogrodu ;:170 Pozdrawiam!
Agnieszko, maj jest wyjątkowym miesiącem...magia czai się w każdym zakątku ogrodu ;:170
Lulka, dzisiaj obserwowałam ją dłuższą chwilę i doszłam do wniosku, że maj to idealny miesiąc dla niej - nie ma konkurencji na rabatach i może królować pośród zieleni ;:170
Agness, moje ubiegłoroczne świeżynki to nic w porównaniu z Twoim różanecznikowym buszem! Podziwiałam go ponownie dzisiaj, bajka!
Wando, czytałam wątek powojnikowy i jestem ciekawa co się wykluje z mojego ;-)) Na większości zdjęć Prince Charles ma jasny, lawendowy odcień...Hmmm, pomyłki clemkowe się zdarzają i to często..
Marta, miło mi, że urok działa hihihi ;:196
Ewa, o tych różach na razie nic więcej nie mogę powiedzieć...ale dotychczas czytałam o nich same dobre rzeczy, więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość. Musi być tylko lepiej ;-)
Majeczko, dziękuję za cenne komplementy! Ja czekam na Twój busz i odsłony nowych rabatek ;:65
Maddy, dzięki! Ten bez dostaliśmy od teściowej, nie znam nazwy, ale kwitnie już bardzo długo nie traci intensywnego wybarwienia..jest cudny!Żałuję, że został przez nas tak wciśnięty koło sosny, ale to żywotna bestia, powinna sobie poradzić ;-))

Znowu jestem w niedoczasie i zanim się obejrzę jest północ ;:219 Dobrze, że jutro weekend...
Zostawiam więc foty, a jutro zwiedzam Wasze ogrody :wit

Kwitną kolejne powojniki!

Sunset
Obrazek

Obrazek

Urszula Ledóchowska
Obrazek

Asao
Obrazek

Innocent Blush
Obrazek

Lions Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Centifolia Cristata - pączki w kształcie czapki napoleońskiej ;-)
Obrazek

Obrazek

Hendersoni
Obrazek

Dzwonek skupiony
Obrazek

Ostrogowiec czerwony
Obrazek

Crown Princess Margareta
Obrazek

Księżniczka Sophie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jarzmianka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piwoniowe pączki
Obrazek

Gertrude Jekyll
Obrazek

Obrazek

Donicowo
Obrazek

Werbena patagońska z siewu
Obrazek

Jarzmianki z różami
Obrazek

I rabatowy busz
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spodobało mi się to, co powiedziałaś o zakupach :D Ja czasem liczę róże krajowe i zagraniczne ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A mój ogródek w stosunku do Twojego niezmiennie ma ze 2 tygodnie spóźnienia ;:oj
Powojniki zaczynają. Paki róż są, ale jeszcze nie można podpatrzyć kolorów (nie żebym nie wiedziała, jakie będą :;230 ). A tą Twoja glicynia tak kusisz, że coraz częściej myślę o niej na murze oporowym w tylnej części działki. Wreszcie wyglądałby ładnie???
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, ogród rozwija się w oczach i widać już jak piękne będą Twoje angielskie rabaty... nie mogę się doczekać kwitnienia róż tak z rozmysłem uzupełnionych bylinami - jestem przeciekawa efektu...
Wisteria króluje i pokazuj ją jak najczęściej, bo trudno spotkać drugi taki parasol.
Życzę dobrego dnia... ja dziś w domu pełnię nadzór inwestorski ;-))
Pozdrawiam!
A
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Patrzę, podziwiam i znów zastanawiam się co Ty robisz, że masz takie wyprzedzenie.... u mnie wszystko daleko za murzynami...
Szkoda tylko, że jeszcze nie wymyślili internetu "zapachowego"...
A propos pomyłek klemkowych - mój Innocent Blush z Gardenii jest... biały :evil: . A to głównie na niego polowałam...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Glicynie ;:oj I róże ;:oj Wcześniej nie widziałam zdjęć, więc nie mogłam się zachwycić :D
U mnie tylko jedna Therese Bugnet pokazuje pączki z kolorem. Z tego też się cieszę. Znalazłam też ślady życia na Casanovie, którą zdażyłam już uznać za martwą. Po dawniejszych doświadczeniach wiem, że nie ma co się spieszyć z wyrzucaniem róż :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Od dzisiaj poszukuję glicynii... Twoja Kasiu mnie zauroczyła...poprowadziłaś je na cudowne drzewko ;:138 Powiedz jeszcze czy okrywasz ją na zimę?

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gertrude Jekyll, Księżniczka Sophie i pękające pączusie Crown Princess Margareta
i Lions Rose ?????? Kasia u Ciebie już zaczyna się sezon różany :heja :heja :heja
Rabatki ładnie się zapełniają?. :D czekam na kwiatuszki. ;:65 ;:65
U mnie jak u Ani - Sweety tylko pewnie muszę dodać jeszcze jeden tydzień, żeby zobaczyć
kwitnące róże. :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,fotki jak zwykle artystyczne.Moja wisteria kupiona jako niebieska ku miłemu zaskoczeniu okazała się buiała z lekkim różowym nalotem.Pięknie wyglada,ale tak ciężko u góry ja podziwiać.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Kasia,
U mnie też spore opóźnienie, w stosunku do Twojego ogrodu. Zawsze to zauważam i zastanawiam się nad tą kwestią...przy okazji zwiedzania twoich cudnych włości.
Zocha u Ciebie przepiękną już jest. Ja na swoje pąki czekam i może się nawet nie doczekam ;:131
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Będę nudna .....cudnie jak zwykle ;:167 ;:306

Widzę że masz bodziszki, podpowiesz czy są jakieś odmiany niebieskie? Bo Agness mnie namawia na nie a ja zupełnie nie znam tej roślinki. Teraz oglądam ogrody pod kątem tych chabazi ;:306
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

No bo jak stwierdzilismy juz w zeszlym roku Kasiek ma podgrzewany ogrod :;230 To jest normalnie niemozliwe i tego nawet starzy Gorale nie potrafia wytlumaczyc :wink:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Niektórzy maja podgrzewania pojazdy, u Kasi są podgrzewania rabaty ;:306 ... to pewnie rozprowadzone jest razem z linia kroplującą...
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, niezmiennie podglądam i podziwiam ;:167
Zestaw donic na tarasie świetnie wygląda.
Azaliomanii, nie będę leczyła, chyba, że tzw. klinem :wink:
Miłego weekendu.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”