Moja młoda działeczka - aanula cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anulko, wiedziałam kiedy mam zajrzeć do Ciebie Obrazek
Ale się naoglądałam prześlicznych róż, ale muszę wrócić, bo nie wszystkie zdjęcia się otworzyły :cry:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Aniu !Róże przepiekne,cały ogród zresztą też.U mnie też w zgodzie żyją krety z nornicami,gdyż jest dużo kopców,a do nornicy dokopał się pies i złapał,a myślałam,że tylko mam krety,ale chyba polegnę w walce z nimi.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miło mi was gościć u siebie ;:4
Dziękuję za tak miłe słowa :D
Uskrzydlają mnie i zarazem zawstydzają ;:91 ... ale któż z nas nie lubi jak go chwalą ... :wink: prawda? :D

Ewuniu, ze mnie ogrodniczka w pełni amatorka :roll: więc nie poradzę Ci, które róże są najodpowiedniejsze i najwytrwalsze, bo sama nie znam swoich róż, ani ich nazw ani wymagań :roll: Ot i co... :wink:

Nalewko kochana ;:168
Nie wiem co mam Ci odpisać :oops:
Przeczytałam to co napisałaś o mojej działce i zastanowiłam się przez chwilę czy to aby na pewno jest o mojej działce ... :? Dziękuję Ci ... bardzo dziękuję ;:197 Słowa Twoje sprawiły mi ogromną przyjemność ... ;:80

Pytałaś mnie o liliowce ... liliowce posadzone są bez koszyczków... Jeden staruszek rośnie u mnie od zawsze, czyli jak kupiłam działkę to już tam był, a dwa posadziłam w tym roku i też są bez koszyczków.

Nornica szaleje ... turkuć też daje znać o sobie ... a krecik przechadza się cichutko na "zapleczu" działki i nie interesuje się szwędającym się "mięskiem" :twisted:
Niestety innych polujących zwierzątek nie mam, więc samej mi zostaje zająć się polowaniem na szkodniki ;:163 ;:148 ;:134 ;:214

;:113
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Aniu ja po raz pierwszy w życiu uśmierciłam kreta :twisted: :twisted: przez trzy dni buszował po całym ogrodzie ale jak wszedł w róże miarka się przelała .Wzięłam szpadel i poszłam na polowanie :evil: :evil: udało się a serce mało nie wyskoczyło mi z piersi :oops: :oops: pewnie jak by nie wszedł wróże to by dalej buszował :wink: :wink:
Twoje róże są śliczne i tak masz ich dużo ,będę tu często zaglądać :lol:
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, dotarłam do końca (:D) wątku i nadal mam szeroko otwarte oczy, z wrażenia oczywiście!

I tak na gorąco zapytam tylko o dwie rzeczy:
- jak sobie dajesz radę z pielęgnacją białego żwirku, czy on się nie brudzi, czy go myjesz, czy malujesz pasta do zębów :D
- na którymś ze zdjęć widziałam chyba dwie trzmieliny, złotą i srebrną, posadzone razem. Mylę się? Może to jakiś inny krzew, może to tylko takie wrażenie? Co to jest?

Eh, westchnę tylko, twój ogród wygląda jak z pocztówki i to o każdej porze roku :roll: :shock: :o
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04

Post »

Tak to prawda, ta działka jest jak z bajki, cudna, zadbana i przemyślana w każdym szczególe..uwielbiam ją!! ;:33 ;:33 ;:33
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04

Post »

domagam się zdjęć!!!!!!!!!!!! ;:113 ;:113 ;:113 szczególnie rabat!! (tej nowej też)
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Anulek, więc w rewanżu Tobie ślę,
Wiązkę sennych, ciepłych marzeń,
Rozgwierzdżoną srebrny pyłem
Księżycową moc skojarzeń.
W Mleczną Drogę zaplecionych
Niczym ramion - splot ognisty,
I wplątany w włos komety
Diament uczuć, kryształ czysty...

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Anulko, co tu tak cicho ?
Gdzie jesteś ?
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, że zaglądacie do mnie :D :D Miło mi baaaardzo ;:4

Haniu, dziękuję za życzenia ;:168

Nalewko kochana :D Dziękuję wielce i ogromnie za Twoje pochwały ;:168 to działa na mnie jak balsam :D
Co do Twoich pytań to śpieszę już z odpowiedzią :D
Pasta do zębów niestety nie wchodzi w grę :lol: bo przeważnie kupuję "zieloną" a kamyczki chcę mieć nadal białe :lol: :lol: :lol: No właśnie chcę ... :wink: ale nie jest to takie łatwe, niestety :roll: Nie przewidziałam tego, że np. płatki z róż mogą przebarwić te białe kamyki na brązowo ... :shock: No i bardzo brzydko to wygląda ... Jedyne wyjście z tej sytuacji jakie widzę, to dokupienie w przyszłym roku trochę tego żwirku i dosypanie w miejsca przebarwień. :wink:
Zobaczymy jeszcze jak to będzie wyglądało po zimie ... może po białym śniegu kamyczki się wybielą ... hi hi hi :lol:

Nalewko, to są trzmieliny, nie mylisz się :D Posadzone obok siebie pięknie i szybko się rozrosły i zmieszały się :D Fajnie wyglądają takie pomieszane.
Jeżeli masz chęć i potrzebę to mogę Ci wysłać po kawałeczku tych trzmielinek.

Kamixo, ja kiedyś pół dnia zmarnowałam na takie polowanie na kreta :roll: Nie udało mi się :( Był chytry jak lis, rył na moich oczach, ale niestety nie dał się złapać :lol: Warowałam z łopatą przy kopcu jak głupia a on na pewno zwijał się ze mnie ze śmiechu i kopał dalej ;:112 JUż go polubiłam i nie poluję tylko cierpliwie sprzątam kopce ;:214

Beciu, ;:79 Zdjęcia będą lada moment ... :D

Na razie muszę uporać się z ... ogórkami :roll: Kupiłam wczoraj 20 kg ;:213 i już drugi dzień z nimi wojuję :wink:
Jak skończę z nimi to obiecuję, że wkleję trochę zdjęć z działki .... a mam ich chyba z tysiąc .... ;:112
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogórki już "zapakowane" w słoiki :wink: więc mam chwilkę dla Forum ... :D

Moja dzisiejsza praca :wink:
Cztery rodzaje sałatek ... korniszony ... i kiszone /już w piwnicy więc zdjęcia nie ma/

Obrazek Obrazek Obrazek

Nakroiłam się za wszystkie czasy :roll: aż łapki mam zieloniutkie od ogórtasów :lol:

...i na koniec :wink: naleweczka na wiśniach :D

Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz trochę kwiecia z działki ... zapraszam, brameczka już otwarta dla szanownych gości :D :D

Obrazek Obrazek

Liliowiec staruszek w pełnym rozkwicie ...

Obrazek Obrazek Obrazek

Mam jeszcze trzy inne liliowce posadzone w tym roku, ale tylko jeden z nich mi zakwitł :wink:

Obrazek

Przypołudnik wysiany zimą do skrzyneczki i posadzony w maju do ziemi :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Odetka ... mam tylko białą ...

Obrazek Obrazek

Moje miejsce odpoczynku ... zacienienia i oddeszczenia :D i bukiecik ogródkowy :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

... i jeszcze parę kwitnących :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

... i jeszcze kilka ... niecierpki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i takie tam ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”