Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Trawy masz piękne! Zarówno gatunki/odmiany jak i kompozycje. Turzyca nowozelandzka mnie zainteresowała. Podobna do turzycy Buchanana. No i cudna 'Giraffe' :!:
Co do 'Doorenbosa', to w katalogu Szmita jest napisane, że sadzonki do 120cm więc do samochodu wejdzie bez problemu.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit wyobraz sobie, ze u mnie jest 9 stopni :shock: zima idzie :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry wszystkim! Ale zzzzimno!

Jula, u mnie było 10st jak wyjeżdżałam ok. 7ej - masz rację, że zima idzie ;-) (i z czego ja się cieszę??)
Jacku, dzięki - trawy mnie w pewien sposób fascynują, a teraz zacznie się prawdziwy festiwal ich kwitnienia - lubię te falujące na wietrze wiechy... szkoda, że trawa pampasowa jest tak wrażliwa; chętnie zaprosiłabym taki łan 'kwiecia' do siebie nad oczko... Powodzenia w zakupach brzozowych :)
Aniu, fotografia sprawia mi dużą przyjemność; cieszę się, że doceniasz moje starania by fotki były coraz lepsze :) Paczka (paka!) z wrzosami ma przyjść jutro, także we środę będę miała co robić... mam tylko nadzieję, że temperatury będą wyższe, bo w dzisiejszym chłodzie ręce grabieją ;-) Miłego dnia!
Gosiu, jak nic mamy pierwsze oznaki przesilenia w takim razie... Szkoda, że lato weszło w swoją końcową fazę, ale liczę, że jeszcze nie jednym ciepłym dniem nas uraczy :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Przeraźliwie zimno, to fakt. Co to ma być w ogóle? :evil: Ja chcę upały!!!
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Witaj Aguś, dziękuję za pomoc.
U nas w Toruniu teraz jest 14 stopni, ale świeci pięknie słońce więc i taj jest fajnie. Trzeba cieszyć się ze wszystkiego.
Gdybyś chciała siewki hibiskusa niebieskiego to chętnie ci prześlę. Bo jak inaczej mogę ci się odwdzięczyć za siewki berberysu ?
Miłego dnia.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

No zimno :evil: I pochmurno :evil: Wczoraj padało, więc znów jest mokro :evil: Takie lato ostatnio, że tylko siąść i płakać.
Kwitnie mi jednoroczne proso, które w zeszłym roku kupił M-rozsiało się.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, u mnie tez zimnoooo rano było 11 stopni ;:202
Ja chce lato... ;:174
Kolejna kawa przy fotkach falujących traw u Agusi i mogę wracać do roboty... ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No to chyba zwalę Was z nóg, u mnie o 7mej było ledwo 7'C. Jak tu jesieni nie widać? Wczoraj na spacerze wypatrzyłam na swoim polu, niestety nie w ogrodzie wrzosy. Piękne 2 kępy. Nie będę ich chyba z tamtąd zabierać, bo zmarnuję, a ich w naturze coraz mniej, bo pszczół tez mało. No i rosły pod brzozą. Kasiu-Robaczku, wrzosy wg.mnie właśnie pod brzozą rosną, w naturze tak jest.
Agnieszko w zbliżeniach dojrzałam szyszkę modrzewia, to prawda? Gdzie rośnie u Ciebie? Mam 2 małe z wymiany za zużyty sprzęt rtv,agd. Muszę je przesadzić i może coś podpatrzę u Ciebie (znów).
x-ag-a
---

Post »

Marzko, 7st to gruba przesada! nie jesteśmy przygotowani na takie chłody! Przecież lato trwa jeszcze ponad miesiąc; niech wraca ciepełko, a nawet upały...
Zastanawiam się nad wrzosami w pobliżu brzóz... u mnie ze względu na łapczywość brzóz (woda, składniki mineralne), w ich okolicach średnio cokolwiek rośnie, ale samo środowisko wrzosom jak najbardziej powinno odpowiadać... trzeba po prostu bardziej o nie zadbać.
Modrzewie mam trzy, a ten, którego szyszeczki widać na zdjęciu, posadzony jest wśród hortensji...
Kasiu, zimnica, a na dodatek senność - to mnie dziś dobija ;-) kawa nie pomaga, więc już od wielu godzin myślę o drzemce ;-) Chyba rozpalę w kominku i ... ;:19
Ewcia, tu nie pada, ale jest pochmurno i jakoś tak jesiennie... może na zewnątrz jest ciepło, ale siedząc od rana w sali konf., nie jestem w stanie tego zaznać... Jeszcze trochę i do domu.
O tym prosie słyszę już od którejś osoby - muszę sprawdzić, czy do mnie by się nadało :)
Kasiu, zazdroszczę słonecznej aury :) odwdzięczać się nie musisz, ale z siewką hibiscusa chętnie spróbuję... czy to do gruntu się wsadza czy trzeba przechowywać w domu?
Dominiko, dokładnie - ja też chcę powrotu upałów!
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Aguś- u mojej mamy hibiskus rośnie w ogródku. Ale pamiętam, że jak był mniejszy to go okrywała na zimę. Ja posadzę w osłoniętym miejscu- obok iglaków. Myślę, że sobie poradzi. Jeśli będziesz chciała to podeślę ci , podaj mi tylko namiary.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aga, narzekamy na dzisiejszą pogodę, ale dziś to jest super w porównaniu z tym, co będzie jutro :shock:

http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... e=Warszawa

Nie dość, że zimno, to jeszcze ta ilość opadów :? Jutro zdecydowanie kominek i to chyba od rana ;:223
x-ag-a
---

Post »

Dominiko, i jak tu sobie radzić z depresją, która podczas takiej pogody jest więcej niż pewna? U nas w domu jest dość ciepło - 22st - ale i tak aż się prosi o kominek... Masz fajnie, że od rana możesz sobie zafundować takie kominkowe ciepełko... ja jutro znowu do wieczora na spotkaniu :/, ale od środy mam wolne :)
Czy chwaliłam Ci się, że jutro dostanę 50 wrzosów pączkowych? :)
Kasiu, super - chętnie spróbuję... podam namiary na PW :)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ciepełko ma wrócić od czwartku,weekend ma być 26-30 stopni,ale to i tak nie zmienia faktu ze noce zimne,wieczory i poranki też chłodne,nie zatrzymamy lata ;:145
x-ag-a
---

Post »

Dorciu, u mnie prognoza max 25st, ale to by mi wystarczyło... szkoda, że ochłodzenie przyszło tak szybko i nagle... jest mi zwyczajnie zimno, już nie wspominając o nastroju...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus mi tez zimno i w gardle mnie cos drapie...mała goraczkuje ,słoneczko weż się do roboty ;:134
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”