Ogród Andzi cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Andzi cz.2

Post »

Aniu, najlepsze życzenia imieninowe. ;:196 Świętujemy dzisiaj obie, bo według starych kalendarzy mojej mamy to dzisiaj: Anny, Grażyny, Hieronima i Mirosławy. Rojniki są urocze, u mnie susza, więc trochę przyschły. Czekam na deszcz.

.........................
U Grażyny w ogrodzie
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu z Okazji Imienin życzę Ci dużo zdrowia, radości z ogrodu i wspaniałej pogody. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu wszystkiego najlepszego z okazji imienin. ;:196

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, spełnienia ogrodowych marzeń :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Kochani ;:167 ;:196 dziękuję za życzenia...ja tylko na chwilkę. Robię sałatkę, piekę ciasto Marysieńka...w międzyczasie kiszę ogórki...hi,hi tak świętuję. Do ogrodu też mnie ciągnie, ale na razie nic z tego :cry:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aneczko,wszystkiego,najj,,,,najlepszego!!!!.Sto lat w miłości i zdrowiu,Pomyślności i wielu radości na każdy dzień/b]
;:cm ;:cm ;:cm
Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Wszystkiego najlepszego Anulko! A ja również jestem w gronie świętujących imieniny, bo dzisiaj jest Anny, Mirosławy i Grażyny.

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani jeszcze raz dziękuję za pamięć ;:196

Obrazek

Uszkodzenia gradowe na brunerze.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dyniowy zagonek...takie odmiany rosną...jeszcze kilka kwitnie ale owoców nie widać.

Obrazek

Obrazek

Dynia ozdobna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja zmora od kilku dni...przez te upały zmuszam się do zrobienia jakichkolwiek przetworów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu dyniek masz sporo? U mnie jest dosłownie kilka sztuk.
Ja wczoraj też miałam dzień przetwórstwa dobrze ze się ochłodziło to dosyć sprawnie mi poszło.
Podziwiam Twoje dalie jednoroczne, ja w tym roku nie siałam i teraz żałuję bo ta rabatka na której rosły co roku teraz jest smutna.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Jak tak patrzę na te dalijki ładniutkie to chyba tez sobie na drugi rok zaplanuję ich zasiewy :wink: :wink: ;:14
Dynie Ci urodziły,Ja w tym roku posadziłam 2 i mam ich też,,,,i nie wiem co z nimi będę robiła?? :? :roll:
Lilie cuuudne ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolka :wit dalej produkuję przetwory, dzisiaj zrobiłam kilka słoików ogórków, patisonów i zawzięcie smażę dżem ze śliwek...wykosiłam w międzyczasie trawę...gotowałam galaretę...cały dzień prawie zajęty.
Do oczka wody tylko nie dopuściłam, znowu sporo wyparowało...biedne rybki im też pewnie te upały dokuczają. Nasionek dalii mogę dla Ciebie zebrać...o tej porze pięknie kwitną...dzisiaj oczy same leciały w ten zakątek co rosną.
Aneczka ;:196 lilie niesamowicie pachną...wieczorem w całym ogrodzie zapach jest wyczuwalny.
Przepis na dynie podam Ci na pw. można z nich zrobić fajne przetwory...nie wiem czy dobre też będę testować. Spróbować zawsze warto, czytałam że dynie można zbierać w połowie września...dynię makaronową jak przyrządzić też znalazłam. Na dalie namawiam, bez opatulania w domu...wysiałam od razu do gruntu...zagubił się tylko kremowy kolor. Chyba wycięłam podczas plewienia...najwięcej w tym roku zeszło żółtego koloru...wolę pozostałe kolory, żółty nie bardzo lubię ;:224

Dzisiaj krzaczki całe obsypane były kwiatami.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Aniu. To prawda, czas przetworów nastał. Ja ogóreczki kiszone i korniszony mam za zadanie wyprodukować. I ma się rozumieć dżemy, Kompotów nie robię bo ich nikt nie zjada. Ja muszę się męczyć :wink: . Teraz zbieram borówkę amerykańską na dżem. Tak sobie pomyślałam, że muszę wygospodarować trochę miejsca jeszcze na co najmniej 4 krzewinki borówki. Tak mi chodzi po głowie likwidacja kamczatki. Krzaczory wielkie, a owocu zebrałam 1,7 kg. Chyba je poświęcę. Pięknie masz na ogrodzie. Tyle pięknie kwitnących kwiatów , aż miło popatrzeć. Żeby chociaż człowiek miał czas posiedzieć wśród tej zieleni, prawda Aniu?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko ;:196 z tym czasem to robi się bardzo krucho...cały czas jest coś innego do zrobienia...ogród jest prawie na samym końcu, ale zawsze kilka minut można wygospodarować i pochodzić popatrzeć jak się wszystko rozwija i rośnie.
Borówki i jagody nie mam, chętnie jednak bym posadziła tylko czy u mnie zniesie panujące warunki ;:173 Na wiosnę posadziłam jeden krzak aronii, piłam kiedyś u znajomej sok...bardzo mi smakował. Może będą owoce to wyprodukuję kilka butelek na zimę. W tym roku zrobiłam pierwszy raz syrop z kwiatów czarnego bzu i mięty jako dodatek do innych owoców jest super.

Wyniosłam na zewnątrz sucholuby...mają od dawna wełnowce...kilkanaście sztuk padło, pozostały niedobitki...koniecznie muszę czymś opryskać bo reszta też padnie...nawet plaga korzenie zaatakowała.
Strasznie mi szkoda pięcioletnie okazy wyleciały z kolekcji.

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”