300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Młodzi ludzie tak mają. Sama byłam kompletnym ignorantem ( jeszcze 2 lata temu :oops: ;:131 - długo byłam młodzież ;:oj )
Nie zadawałam co prawda pytań głupkowatych - Elu, co odpowiedziałaś ? - natomiast na swojej działce popełniam takie błędy, że szok. Pokażę dziś wieczorem, jak gęsto posadziłam pomidory - takie były malutkie w momencie sadzenia ;:oj
Helenko, Remi dzieci "zwabiam". Grill, ognisko, wychodek ( bez którego nie wyobrażają sobie zaproszenia znajomków ), hamak ...... Wszystko to ma sprawić, że poczujemy się jak na wakacjach ;:3 ;:173
Grzebać w ziemi ...... wolę niech tego nie robią. To jest dla mnie. ( przynajmniej na razie )
Teraz "przemyśliwam" moją działkę, planuję przyszły rok. Nie pojawi się już u mnie fasolka - zawracanie głowy, nie pojawią się niektóre jednoroczne kwiaty - zawracanie głowy ;:224 .
misiaczekm u mnie też nie ma już prawie trawy ;:oj Bluszczyk kurdybanek i inne chwasty zajmują 1/2 "trawnika" :;230
Wiem, że sens Twojego postu jest inny ( tak sobie żartuję ) - widzę, co wyprawiasz u siebie ;:180 i podziwiam.
Helenko Ty to w ogóle jesteś "człowiek z marmuru" :uszy . Wasz ogród to niedługo Maja Popielarska będzie odwiedzała ;:215
Fajnie, ;:131 dziś mam wolny dzień, wybieram się na działkę ...... właśnie się zachmurza i to tak na deszcz ;:222
E tam, może przejdzie - idę ;:65
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Tylko dlaczego ten marmur tak komary żrą?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No a co mogłam odpowiedzieć zamurowało mnie, no ale odpowiedziałam tak jak jest ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Właśnie wychodek... tez muszę coś wykombinować lepszego...
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam Wszystkich - wczoraj po powrocie do domu z działeczki padłam jak mucha o 21.oo :oops:
Pewnie dlatego, że nic nie robiłam :oops:
Myślałam za to intensywnie nad możliwością zainstalowania hamaka ;:223
Mam u siebie 2 drzewa mogące utrzymać ciężar ale oddalone od siebie za bardzo - hamaczysko musiało by mieć 5m długości.
No i słońce, które wędrując po niebie ( każdy wie, że to Ono obraca się wokół ziemi ;:173 ) daje popalić w tym jedynym, przewidzianym na rekreację miejscu ;:3
Coś wymyśliłam, jutro pewnie zrobimy ( jeżeli pogoda pozwoli ) - uwiecznię i pokażę - może komu się przyda.
Hamak może wisieć jedynie w tym miejscu - między śliwką a sosną. Drzewa duże, mocne - jest szansa, że wiszący nie zmieni statusu na leżący
Obrazek

Pergola nawet fajnie zarasta groszkiem pachnącym. Różyczki z dwóch boków pójdą pod płot - nie są śliczne i nie będzie to fajnie wyglądało. Nauka ? - nie kupować w niesprawdzonych miejscach ;:185
Obrazek

Moje poletko doświadczalne - fajne ale bylinki też zmienią miejsce jesienią lub wiosną. Potrzebne będzie :roll:
Obrazek

Rabata różana - do rekonstrukcji
Obrazek

Obrazek

Część, na której prace ziemne są w toku ( w ceberku poziomki, na dole różyczka z Auchana - NN, po prawe hortensja NN, kabaczki i uschnięty młody krzaczek bzu ) W głębi dykta - tam ukorzeniają się patyki różane - to nie jest zakamuflowany śmietnik :;230
Obrazek

Jabajbaj :;230 - przyjechał do mnie z Suwałk :D
Obrazek
W tej chwili testowany przez innych użytkowników ( na 4, 6, 8 nogach )

Następne eksperymenty różane. Siedzą w cieniu ( ta dykta osłania je przed promieniami słońca
Obrazek

Ściana płaczu. Żółte roślinki rozświetlają tę część działki. Mieczyki nie mają zamiaru kwitnąć wrrrr
Obrazek

Moje młode winogronka - Iza Zaliwska
Obrazek

mają owocki ;:oj
Obrazek

A to różyczka, która od wiosny wygląda niezmiennie tak.
Obrazek
Nie poddajemy się - ja ją podlewam, ona się zastanawia ;:333

Pomidory i ogórki - jeden busz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzielne rośliny - w przyszłym roku dam im więcej przestrzeni.

To wszystko ;:224 . Teraz do pracy a jutro nowy, piękny dzień ( nawet gdyby padało ).
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Mariola najbardziej spodobała mi się Twoja ściana płaczu.Fajny kącik wypoczynkowy ,fantazyjne rabatki ,różyczki i wszystko.Tak trzymaj ;:138 ;:63 ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wszystko śliczne ale cebrzyczek najśliczniejszy !
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Mariola chyba kurdybanek przyszedł od Ciebie do mnie ...zaczyna szaleć ...chyba koszenie trawnika mu pomaga
machnęłam ręka tylko zeby nie właził na rabatki...
..cebrzyk uroczy...a babcine kwiatki sa najładniejsze... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To sobie wreszcie pooglądałam, tak lubię ;:173
A co trzeba zrobić, żeby ten jabajbaj przyjechał z Suwałk do mnie. Ja jestem pierwsza po drodze. :roll: I jeszcze jedno, on przyjechał już z tymi wielonożnymi dodatkami, czy też mieszczuchy testują prowincjusza na stołecznych włościach?
Moim mieczykom tez daleko do kwitnięcia, sadziłam późno, bo bałam się, że mi zmarzną.
Oj, ale jestem ciekawa tego hamaka z wkładem. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ściana płaczu wzięła swa nazwę od momentu, kiedy kopiąc pod nią dół na Żylistka - przerąbałam szpadlem ( Fiskars - polecam, ostry jest :;230 ) 4-żyłowy kabel elektryczny ;:223 . Dosłownie oparłam się o ścianę i ryczałam. Ze złości :evil:
Posiałam tam nagietki bo boję się coś większego. Jak się stało, że rok wcześniej wykopałam dołek na clematis i nic nie naruszyłam - nie wiem.
Masko cebrzyk jest fajny - prawda. Nie mam siły ani ochoty wykopywać korzenia bzu ( uschły dwa - dlaczego ??? ) - no to stoi na nim ceberek z poziomkami. To jest testowanie ziemi pod poziomkę. Ta jest zwykła ulicznica a planuję posadzić Reginę.
Ulicznice rozłażą się błyskawicznie rozłogami - rośnie więc tam, gdzie jest bezpiecznie ;:224
Misiu współczuję ;:4 . Kurrrrdyban zagarnia teren jak swoje :evil:
Basiu tak robię ;:333 Podlewam ją i czekam na zakończenie strajku. Generalnie ani mnie ani jej nigdzie się nie spieszy.
Helenko - mówisz - masz. Przyjedzie do Ciebie razem z Żyworódką. Czy z lokatorami ??? Uprzedzę je ( w końcu warszawskie robale mogą przeżyć szok, gdy zachłysną się powietrzem o niewielkiej zawartości CO2 ( i innego badziewia ) ale kto wie .... może to "globtrotuary" - Suwałki, Warszawa, Twoje okolice ( nie wiem czy mogę upublicznić nazwę :oops: ) - może one lubią :lol:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak pytałam o te Suwałki, bo znam je dobrze :lol:
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helenko po prostu wyobraziłam sobie rabarbar jadący koleją :;230 , siedzący w przedziale i wyglądający przez okno :;230, wachlujący się listkami bo gorąco :;230 . Masz rację - Twoja stacja jest wcześniej - nie wiem, czemu nie wysiadł. Sama widzisz - Warszawa nęci :heja
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam pierwsze ogórki ;:138
Trzy dni temu wyglądały, jakby miały być ogórkami :lol:
Obrazek

A dziś mam pierwsze w życiu własne ogóraski. Co za wspaniale uczucie ;:215 . Jutro będzie mizeria na obiad
Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Mariola ;:138 one inaczej smakują-naprawdę...jakie dorodne ;:224
...to będą i małosolne... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolu,gratuluję ;:215 .........moje ogórki są w torebce do wysiania ,będą na przyszły rok,jak znalazł :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”