Wiejski ogród Ewy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród Ewy cz.2

Post »

Ewakora pisze: ... niedawno posadzona różana pani z wszystko mówiącym opisem........'' Róża wielkokwiatowa'' ;:224 ;:306
Skąd ja to znam, :twisted: diabli człowieka biorą na takie opisy. Sam niespecjalnie dbam o nazwy odmian róż które hoduje u siebie ale zawsze doprowadza mnie to do furii. Nie ma większego problemu jeśli chodzi o róże wielkokwiatowe ale schody zaczynają się przy różach angielskich, parkowych czy historycznych, chociaż może z tymi ostatnimi nie jest aż tak źle (są jakby nie było dość charakterystyczne).
Ale mniejsza z tym. Ta Twoja różana pani wygląda mi na 'Monikę'. To bardzo piękny krzaczor :D niestety dość chorowity.

Trzmeliny naprawdę piękne :D
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trawy masz fantastyczne ;:138 zresztą róże też ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu ja nie pryskam teraz tylko rozwieszam tablice i mnóstwo tego tałatajstwa sie do nich przykleja .Zawsze to trochę mniej .One na spodniej stronie liści składają takie przecinki i takie liście lepiej wyrzucić .Potem znów wiosna zaczynają swoje loty .Teraz jeszcze fruwa mnóstwo pożytecznych owadów ,więc szkoda pryskać chemią
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Dziękuję za zdjęcia Naw Dawn ;:196
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Ewo, przyszłam z rewizytą i chyba zostanę na dłużej, bo masz piękny ogród! Nie mogę się napatrzeć zwłaszcza na róże i hibiskusy, bo to takie moje małe miłości :) Trawy też stanowią piękną oprawę jesieni, ale do nich podobno trzeba dojrzeć, a ja w ogrodowaniu raczkuję dopiero. A może to skrzywienie, bo ze swoją walczę nieustannie... Mam kilka dostanych i rosną - zobaczymy, jak się będą spisywać :wink: Będę do Ciebie zaglądać, jeśli pozwolisz ;:7
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam miłych gości. :wit
Kasiu u mnie trzmielinki sie nie sieją, a kuleczki bywały już wcześniej.
Liści też mam sporo, ale pograbię jak spadnie więcej. :wink: :wit

Krzysztofie też mi się wydaje, że to będzie Monika. Zobaczymy w przyszłym sezonie. :wink:
Wiesz zapewne, że nie przywiązuję zbytniej uwagi do nazw roślin i o zgrozo ;:202 przyznaję się do tego bez bicia. Nie znaczy to, że zupełnie nie wiem co u mnie rośnie, ale w moim ogrodzie nie znajdziesz znaczników, ani zapisanych kajetów. Staram się pamiętac co mam, bo organy nie używane się kurczą, natomiast jeśli nazwa mi umknie to zbytnio mnie to nie martwi. :wink: :oops:
Ogród traktuję bardziej całościowo. Nie nastawiam się na konkretne rośliny. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi misz-masz. :wit

Tesiu Cieszę się, że podobają Ci się moje roślinki. ;:196
Róże to taka trochę moja ,,pięta Achillesa,, ale w wiejskim ogrodzie muszą być róże, więc w niewielkich ilościach, ale są i o dziwo rosną. :wit

Jadziu w takim razie nie będę na razie nic z tym robic. Może zima się z tym rozprawi, a jak nie to ruszę z odsieczą na wiosnę. :D

Asiu-Asmo nie ma za co i polecam się na przyszłośc. :uszy

Aniu-wsianiu witam serdecznie w moich skromnych progach.
Zaglądaj do woli.
Muszę się przyznac, że mam zdecydowanie więcej miłości ogrodowych, a to dlatego, że uzależnione są od pory roku. Przecież nie będę pałac miłością niezmienną do traw w czasie, gdy jest wiosna i kwitną tulipany , a trawy się dopiero zaczynają budzic. :lol: :wit

Uciekam, bo woła mnie niedokończona rabatka. Może uda mi się coś podziałac. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Ewuniu uwielbiam pomarańczowe róże w ogrodzie, w ogóle róże jak na tą porę wspaniale Ci kwitną.
Trzmielina piękna i okazała, ja swoją posadziłam przed laty przy samej choinie kanadyjskiej i jej zupełnie nie widać, a nie mam gdzie przesadzić.
Zdradź tajemnicę, co będziesz sadziłam na nowej rabacie? ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękne krzaczory róż pokazałaś ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu jak to robisz że trzmielina rośnie Ci w ten sposób, bo moje się płożą :wink:
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie mili goście :wit

Tajeczko ja właśnie usiłuję odgruzowac jedną z moich trzmielin, bo przywalił ją płożący iglak. Reszta jak na razie jest widoczna. :wink:
Nowa rabatka to maleńki kącik, gdzie do tej pory nie zauważyłam grasowania nornic, więc posadziłam tam różne cebulowce. :D :wit

Annes dziękuję bardzo w imieniu różanych pań. ;:196 :wit

Marysiu nie wiem co robię. :lol: Jak były małe, to namiętnie je ciachałam. Z roku na rok robiły się gęściejsze i takie masywniejsze, aż w końcu znudziło mi się ich przycinanie. Teraz rosną jak chcą. :D :wit ;:196

Teraz może pokażę Wam moje wypociny. :oops:
Normalnie poległam na tej wojnie. :?

Więc najpierw był chaos, a potem........jeszcze większy. :lol:

Jako że pora właściwa na sadzenie cebulek i troszkę ich miałam, to wymyśliłam sobie, że zagospodaruje sobie niewielki kącik w przedogródku. Jak w końcu udało mi się zerwac darń i posadzic trochę cebulek wiosennych i lilijek, to doszłam do wniosku, że tam jednak coś innego też musi rosnąc, bo łyso jest straszliwie. Coś tam dosadziłam i wygląda to na chwilę obecną znośnie, choc dopiero wiosną się zobaczy efekt. Ale........... ;:14 Obrazek

Obrazek

Obrazek
naprzeciwko nowe rabatki rośnie sobie wielgaśny iglak, którego postanowiłam nieco poskromic. Niestety poległam, bo dziś moje kości nie bardzo chcą ze mną współpracowac, a mam dziwne przeczucie, że z krzaczyska już nic nie będzie. Problem w tym, że nie ma kto się za niego wziąśc, a kłuje niemiłosiernie. ;:223 ;:223 ;:223
Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu to po kuracji akupunkturą jesteś :;230 czy ten kłujak jest za pieskiem czy tam już leżą gałęzie obcięte?
No to czekamy do wiosny na efekty nowej rabaty ;:333
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu niestety kłucie nie pomogło. :? To za psicą, to wycięte gałęzie, a teraz wygląda to tak ;:oj Obrazek

a iglaka zostało jeszcze baaardzo dużo, tylko mnie deszczyk pogonił :wink:
Cały dzień dzisiaj siąpi, ale ogród nadal cieszy :D :wit Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Rabatka wiosenna pięknie przygotowana ;:333 Trawy jakie już rozrośnięte,marzy mi się ,aby moje też takie ładne były ;:108
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Mnie rozmiar Zebrinusa ciut straszy bo tyyyyle mniejsca to ja dla niego nie mam ;:204 Twój jest ogromny,nawet kwitnie ;:oj
Piękna rabata z trawami,a nowa rabatka zapowiada się obiecująco tylko czy mi się wydaje czy będzie do niej spływała deszczówka? ;:173
Dziękuję Ewuś ;:cm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Masz potężne kępy traw ;:215
Ostatnie zdjęcie zupełnie nie jesienne, trawa jak w maju i liście nie spadają ;:219
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”