ogród Agaty (sure) - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.2

Post »

Może trafiła w najlepsze miejsce :D Nie potrafię Ci pomóc, ale w przyszłym roku, kiedy się zadomowią, powinno być wszystko jasne. Wrzosy trafiły w dziwne miejsce, bo za siatką rosną ogromne dwa jesiony i osuszają wszystko. Mam wiele dziwnych miejsc :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Justyno, a u Ciebie te największe kwiaty to jaki mają rozmiar? W necie znalazłam, że Anabelle ma kwiatostan około 20cm, ten jeden jest na pewno większy... :roll:

Ewo, w sumie one rosną obok siebie, gleba powinna być podobna, ale ja też mam dziwne miejsca w tym ogrodzie, głównie z powodu budowy sąsiada. W tamto miejsce i zepchnął spychaczem swoje śmieci budowlane, kiedy jeszcze działka była pusta. I zdarzyło nam się w zakątku pod dębami znaleźć beton, gdzie nie dało się szpadla wbić... :?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Spoko - u mnie jest to samo. Teraz wiekszosc jest juz zielona ale ni z tego ni z owego ostatnio rozlozyla sie nastepna biala kula i jest ogromniasta. Na ostatnim krzaku w najwiekszym cieniu widzialam dwa nowe kwiaty i tez beda wielgachne.
Co do wielkosci, to tez zdarza sie na krzaku duzo wiekszy kwiat niz pozostale. Szczegolnie jak krzak ma mniej kwiatow, to jednego ma ogromnego a na krzakach z duza iloscia kwiatow, kwiaty sa przewaznie rowne.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agato, pójdę i zmierzę. I dam znać. Nie umiem szacować tak na oko :oops:
Ale twoje Annabellki też z różnych źródeł, to też może być przyczyna. Podłoże, jak piszesz. Jedne krzaki są słabsze a inne mocniejsze. To dla nich wysiłek po przeprowadzce i aklimatyzacji zakwitnąć.
Moja w ubiegłym roku też malizna była.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niektóre kwiaty na jedynym krzaku mniejsze, inne większe, ogromne, powyżej 20 cm i malutkie, poniżej 10. Zielenieją już.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaa.. skoro tak mówicie, to wszystko jasne. Bo juz myślałam, że trafiła mi się jakaś Grandiflora! :;230

Piękny dzień dzisiaj, ale upału to nie będzie. Wymarzona pogoda na prace ogrodowe, szkoda, że mam czas tylko do południa... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak gadałam rano na pogodę i poszłam do ogrodu a tu upał! 24 i naprawdę samo słońce sie zrobilo!
ja mam czas do 13.00

A ja kupiłam sobie Grandiflorę i jest zupełnie inna niz Twoje Anabelki :wit Tez jedna mam, to widze różnicę, Anabelka ma jasniejsze liście i inny kształt kwiatów, ale tez Anabelka ma róznego kształtu kwiaty i niestety u mnie przypalone liscie, mimo, że ma słońce tylko do 12.00 ale to na razie, zarośnie
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, a nie wiem,czy u mnie też nie miały przypalonych liści, choć równie dobrze mogła to być choroba. Bo rosną raczej w półcieniu. Poobrywałam czarne i schnące, opryskałam i liczę, ze się poprawi...

Widzę, że pracowałyśmy w podobnych godzinach, też skończyłam ok. 13. Udało mi się zrobić jakiś porządek na skalniaku i rabacie pod dębami, przesadziłam nawet klika drzew!! :;230
Efekt nie jest imponujący, ale jest lepiej. Strasznie trudno jest połączyć kawałek lasu z pustynią, żeby to wyglądało sensownie, wierzcie mi! :wink:

pokazuję tylko kawałki skalniakowe, po pogoda się zepsuła i i tak wszystko wygląda brzydko...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A rano zapowiadało się tak pięknie... Dopadało :evil: Piękne kamienie. Nie uwierzę, że obeszło się bez ciężkiego sprzętu, żeby je ułożyć. Chyba, że takie się u Ciebie rodzą :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Su, napracowałaś się ale efekt daje miłe dla oka wrażenie... przede mną też sporo przesadzania na jesieni...
super kamienie na skalniaku!
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, jakbyś zgadła. Te wielkie kupiłam razem z działką. Czasem mieszkanie na morenowych wzgórzach ma jakieś plusy... przestawiałam tylko mniejsze, bo wielkiego się nie dało. Dlatego skalniak jest "z przypadku" ;)

Aga, dzięki. Ale jeszcze nie jestem zadowolona, będę poprawiać. Muszę wymyślić coś, żeby wyglądało naturalnie... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jednak szczęściara ;:138 Takie przypadki są dużo warte :D U mnie, niestety, rodzi się głównie powojenny gruz ceglany. Wybieram kawałki cegły, bo okropnie mnie denerwuje takie czerwone w ziemi. Wybieram od pięciu lat i wcale nie ubywa :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, to może jakoś zagospodaruj ten gruz? Czerwona ścieżka, czy obrzeża? ;)
Szczęście szczęściem, ale ta rabata miała mieć leśny charakter. A las z pustynią to tak średnio! Chyba żeby zamiast rojników obsadzić to paprotkami? :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Su, czy u Ciebie nie ma komarów? chyba dość długo dziś pracowałaś w ogrodzie... ja nie jestem w stanie nic zrobić przez chmary krwiopijców :evil:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj akurat w ogrodzie przed południem, wtedy komary odsypiają nocne polowania. Ale fakt, chyba jest ich mniej, niż gdzie indziej, ostatnio w centrum nas chciały pozjadać. Może dlatego, że u nas było dość chłodno, albo sąsiedzi jakoś radykalnie z nimi walczyli?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”