Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

wanda7 pisze:Agness, a powiedz mi, któż to ciebie odwiedził? CZy to było pierwsze spotkanie, czy kolejne? Kiedy otwierasz wąteczek ;:88
Wandziu wątek otworzyłam w sobotę wieczorkiem, pewnie nie zauważyłaś ;:196 Bardzo zapraszam ;:196
Odwiedziła mnie Ulakonie , była u mnie już kolejny raz . I jak zawsze było tysiące tematów i jak zawsze spotkanie minęło błyskawicznie :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu skrętniki ukorzenia i uprawia się podobnie jak fiołki. Patrząc na Twoje ogromne sukcesy w uprawie fiołeczków, to będzie dla Ciebie przysłowiowa "pestka" :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Witaj Wandziu wiosennie ...ale radocha już mamy słonko i tą upragnioną Panią....
..widzę że spotkanko udane z Jolą którą będę widziała się zapewnie po raz drugi na spotkaniu
w przyszłą niedzielę...
..dzis w ogródku troszke popracowałam ..tulipanki już pokazają sie na dobre, ale tylko te co
są w koszyczkach.... :)
..hi hi a ja wiem kto był u Agnieszki a do mnie jutro przyjdzie...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu! Widzę,że bardzo miło spędziłaś pierwszy dzień wiosny ;:108 ...a nam nie udało się wypić kawki na Starówce :;230
Krokusy u ciebie,coraz odważniej pokazują kwiatuszki,u mnie pomału też zaczynają.Dzisiaj była dosyć dobra pogoda i popracowałam trochę na działeczce :heja
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu, widzę, że przemiło spędziłaś ten pierwszy dzień wiosny :uszy ,
widać po zadowolonych minach, że Wam się dobrze rozmawiało.
No i masz trofea roślinne po spotkaniu ;:63 .
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Krokusiki już zakwitły, równo z nadejściem wiosny... :;230 Ja muszę jeszcze kilka dni zaczekać. :wink:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
x-d-a

Post »

Wandziu, widzę, że i sezon ogrodowy, i sezon spotkań forumkowych można ogłosić jako otwarty!
U nas też niebawem rozpoczęcie sezonu u Joli Graj :P Niezwykle miłe są takie spotkania ludzi ogarniętych tą samą pasją :D
Ja też pracuję w domu, więc jestem sama dla siebie "sterem, żeglarzem, okrętem" i bardzo sobie chwalę taki układ. Kiedy jest ładna pogoda cały dzionek mogę spędzić w ogrodzie i nikomu nie muszę się tłumaczyć ;:224
Wiosenne pozdrowienia ;:3
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Wandziu zazdroszczę Ci takich spotkań ;:162
skrętnika dostałam w ubiegłym roku kwitnącego, potem
stracił liście i było mi go żal ,że pewno przez złą pielęgnacje
ale nie wyrzuciłam , tylko tak stał, a teraz ogromna radość
bo ożył i ma pączusie :P
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pewnie Loro że będę u Ciebie jutro hihi a niech mi ktoś spróbuje zabronić hihihihi
Wandziu tak czekam na okazję spotkania się z Tobą :)
Jolu, już się spotkałyśmy nie 1 raz :D:D i już wiem, że fajnie się gada a czas szybko ucieka :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

?Wiosna nadęta, zielona
Wiosna jak żaba opasła
Za szarą deszczu zasłoną
Wdarła się nagle do miasta

Zdobyła miasto bez walki
W szarych podwórkach się burzy
Aż mali gęby otwarli
I niemi stanęli duzi (...)?

Witaj Wandziu w pierwszym dniu wiosny ;:3 ;:3 ;:3 .
Ty sobie siedziałaś w "Złotych Tarasach" a ja sobie "tetrałam" w trawniku i rabatkach ! A co ! Jak szaleć , to szaleć . Teraz bolą mnie co prawda prawie wszystkie kosteczki i członeczki , ale nic to :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Wandziu witam dziękuję za pomoc .Widzę że mile spędziłaś dzień ,wspaniałe towarzystwo a jaki skrętnik dostałaś ja mam fioletowe dwa i dużo młodych. ;:138 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Bardzo miły pierwszy dzień wiosny ;:138 Roślinki nowe Skrętniki nie znam :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Steasi, ucz się pilnie i wpadaj od czasu do czasu do nas, żeby się nieco zrelaksować. :) A jak masz możliwość, to weź książeczkę i ucz się na świeżym powietrzu.

Urszulko, ja skrętników też nie znam ani trochę. To pierwsze egzemplarze u mnie. Na razie wsadziłam listki do ziemi. Dzisiaj nieco sflaczały, ale może tak ma być. Może zanim nabiorą wigoru, muszę się trochę zastanowić, co je spotkało.

Agness, pewnie także wybierasz się na niedzielne spotkanie. Zazdroszczę wam wszystkim, bo sama jadę na weekend gdzie indziej. Pozdrów wszystkich ode mnie :wit

Iwonko, jeśli chodzi o skrętniki, to taką mam właśnie nadzieję, że są łątwe w uprawie. Podobno nawet łatwiejsze niż fiołki. Te ostatnie czasem mają kaprysy i są nieprzewidywalne, jak zdążyłam się przekonać tej zimy. A ty masz jakiegoś skrętniczka?

MIsiu, a więc ty już znasz Jolę? No tak, poznałyście się chyba w Biesiadzie, prawda? Ja teraz w niedzielę nie mogę przyjechać, bo wyjeżdżam na cały weekend z chórem. Trochę żałuję...

Malinko, wypijemy kawkę jeszcze nie raz. I na Starówce i u mnie. Wszystko przed nami. ;:196 Wiesz co? Chyba zacznę już sadzić w gruncie cebule, bo już u mnie cieplutko, że aż miło? A ty już wysadziłaś?

Asiu, rozmowa rzeczywiście była przednia. Cała zielona :;230 A te trofea to skrętniki, na które już dawno miałąm ochotę, a Jola ma ich sporo i zechciała się ze mną podzielić, za co jestem jej ogromnie wdzięczna. :)

Kamyku, krokusiki to u mnie dzisiaj już kwitną na całego. Hurra! Ale ty jesteś blisko, to i u ciebie z pewnością jest już kolorowo.

Dalu, wiem, że mamy podobną pracę. Wszyscy mogą nam tego pozazdrościć. Poranna kawka na tarasie, obiadek na święzym powietrzu. Ja nawet z korektą siadam sobie na leżaczku wśród kwiatków. Ach... Do JoliGraj mam niestety za daleko, a szkoda :|

KDanusiu, a więc ty także masz skrętniczka? A można wiedzieć, jaki kolorek? Będę mu kibicować z całych sił. Na pewno z wiosną odzyskał wigor i weźmie się do pracy :D

Ulakonie, życzę wam udanego spotkania w przyszłą niedzielę. Duchem będę z wami :)

Ewelinko, ty jak zwykle poetycznie :) "Tetranie" to domyślam się, że sprzątanie, tak? NIe masz pojęcia, jak ja uwielbiam takie radosne zmęczenie. A jeszcze jak przyświeca słoneczko, to wprost żyć nie umierać :wit Powoli wyłaniają się świeżutkie radosne noski roślinek. Po prostu cudo.

TerDob, o fajnie, że też masz skrętniki, a te młode to masz rozmnożone od tych fioletowych, czy jakieś inne? Dobrze, że masz już u siebie stopkę, świetnie sobie poradziłaś ;:108

Romciu, skrętniki to stosunkowo nowa moda, ja na razie też wiem o nich niewiele, poza tym, że mi się podobają. Chcę więc spróbować i poeksperymentować :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ale u nast dzisiaj cieplutko. 16 stopni.
Wiosna dzisiaj u mnie także w domu...

FIOŁECZKI pchają się do kwitnięcia, powschodziły białe BRATKI oraz BEGONIE także wystawiają już swoje nosy.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

No i kolejne zakupy w markecie. Między nimi RÓŻA "GLORIA DEI" w pięciopaku. Dopiero przy kasie zorientowałąm się po cenie (22 zł), że tych róż w opakowaniu jest aż pięć. Muszę to gdzieś upchnąć. Posadzę razem w kupie, będzie wyglądać efektowniej.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Obrazek

I wreszcie wiosna w ogrodzie...

Obrazek Obrazek