Ogród IGI , część 8
Re: Ogród IGI , część 8
Pięknie wygląda wrzosowa rabata 

Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko, rabata miała być wrzosowa, ale okazuję się,że wrzosów za mało, więc żurawki uzupełniają.
Lisko, w wąwozie byłam, komary cięły niemiłosiernie , weszłam na punk widokowy w bramie, wypiłam kawę i tak minęły dwie godzinki.
Agnieszko, Jolu, dziękuję.

Lisko, w wąwozie byłam, komary cięły niemiłosiernie , weszłam na punk widokowy w bramie, wypiłam kawę i tak minęły dwie godzinki.

Agnieszko, Jolu, dziękuję.

cudna ta "nowa" rabatka!
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
Miejsko-wiejski ogród Aki
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Widzę, że zakupy udane
Bardzo ładne wrzosy u Majewskich, prawda?
Moje też wkrótce do ziemi, ale Ty Iguś jesteś szybka
Rabatka urocza.
I jak działa takie ograniczenie na szkółkę
jak dla mnie w Daglezji ciężko, tyle ciekawych roślin 

Bardzo ładne wrzosy u Majewskich, prawda?
Moje też wkrótce do ziemi, ale Ty Iguś jesteś szybka

I jak działa takie ograniczenie na szkółkę

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jolu, sama wiesz,że tam tylko gotówka, więc tylko tyle wypłacono.Roślinki ciekawe, ale ceny trawek wysokie, i tak się skusiłam, u nas ciężko o miskanty chińskie.
Ja nie mam czasu by się dużo zastanawiać, miały być tam wsadzone.
Ja nie mam czasu by się dużo zastanawiać, miały być tam wsadzone.

Igo, piękne rabatki z wrzosami i żurawkami :P Ja też akurat jestem na etapie kupowania wrzosów i uzupełniania mojego wrzosowiska i kwaśnych rabat...Lubię jak wrzosy kwitną dużymi plamami fioletu, różu i bieli...choć zapowiadają nieubłagany bliski początek jesieni...
Czytam o Twoich podróżach i podobnie jak Wy, kiedyś jeździliśmy z naszymi synami, potem nastąpiła kilkuletnia przerwa, kiedy to chłopcy mieli swoje sprawy i nie bardzo lubili towarzystwo rodziców. Ale w ostatnie święta bardzo pozytywnie się zdziwiłam, bo byli zachwyceni wspólną wycieczką do Krzyżowej i Świdnicy (Kościół Pokoju!)
Czytam o Twoich podróżach i podobnie jak Wy, kiedyś jeździliśmy z naszymi synami, potem nastąpiła kilkuletnia przerwa, kiedy to chłopcy mieli swoje sprawy i nie bardzo lubili towarzystwo rodziców. Ale w ostatnie święta bardzo pozytywnie się zdziwiłam, bo byli zachwyceni wspólną wycieczką do Krzyżowej i Świdnicy (Kościół Pokoju!)

- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iga, z przyjemnością obejrzałam zdjęcia z wycieczki. Tymbardziej, ze wielu z tych miejsc nie znam.
Krzyżtopór, ten niezwykle imponujący zamek widzę pierwszy raz. Nawet na fotografiach nie widziałam go. Podobnie rzecz się ma z zamkiem w Baranowie. Bardzo ładna kolorystyka elewacji. W kazimierzu i Sandomierzu byłam tak dawno, że niewiele pamiętam. Czasami, będąc w Polsce mam ochotę zwiedzić zwłaszcza Kazimierz, ale podobno latem jest tam bardzo dużo turystów, choć na Twoich zdjęciach tego nie widać. Słyszałam też o wąwozie królowej Jadwigi. Trzy lata temu ktoś mnie namawiał do odwiedzenia tego miejsca, ale wówczas byliśmy na Mazurach i było to trochę zbyt daleko.
Zdjęcia nocą bardzo romantyczne. Gratulacje dla fotografa!
Krzyżtopór, ten niezwykle imponujący zamek widzę pierwszy raz. Nawet na fotografiach nie widziałam go. Podobnie rzecz się ma z zamkiem w Baranowie. Bardzo ładna kolorystyka elewacji. W kazimierzu i Sandomierzu byłam tak dawno, że niewiele pamiętam. Czasami, będąc w Polsce mam ochotę zwiedzić zwłaszcza Kazimierz, ale podobno latem jest tam bardzo dużo turystów, choć na Twoich zdjęciach tego nie widać. Słyszałam też o wąwozie królowej Jadwigi. Trzy lata temu ktoś mnie namawiał do odwiedzenia tego miejsca, ale wówczas byliśmy na Mazurach i było to trochę zbyt daleko.
Zdjęcia nocą bardzo romantyczne. Gratulacje dla fotografa!

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś pięknie wysadzone Twoje zdobycze. Powstała kolejna przepiękna rabata 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Już dawno zauważyłam, że ceny traw są dosyć wysokie
I tak jest chyba w całej Polsce
Oby tylko dały radę zimie
U nas robi się nieco jesiennie. Nie to nie deszcz, tylko cos w powietrzu
się czuje.

Oby tylko dały radę zimie

U nas robi się nieco jesiennie. Nie to nie deszcz, tylko cos w powietrzu

Zakupy imponujace. Ale bardzo ciekawi mnie trasa tej waszej wycieczki. Ile dni trwała i jak jechaliście. Bardzo chciałabym odwiedzić te zamki, Kazimierz, Baranów... może wasz wyjazd ułatwi mi zaplanowanie mojego w przyszłości. 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
znowu piękne nasadzenia .. dokupiłam trochę wrzosów do ogródka przy domu może wreszcie uda mi się skończyć ..
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Piękne nowe rabaty, wspaniała wycieczka.
Tak to jest, ludzie jeżdżą za granicę a u nas w kraju też sa przepiękne miejsca.
Dwa lata temu tez troszkę zwiedziliśmy kraju. Sandomierz bardzo urokliwy.
A wracając do tematów ogrodowych, sama byłam zdziwiona, że po powrocie z urlopu zastałam stosunkowo mało chwastów, ale to chyba zasługa cienia i wysokiej temperatury
Tak to jest, ludzie jeżdżą za granicę a u nas w kraju też sa przepiękne miejsca.
Dwa lata temu tez troszkę zwiedziliśmy kraju. Sandomierz bardzo urokliwy.
A wracając do tematów ogrodowych, sama byłam zdziwiona, że po powrocie z urlopu zastałam stosunkowo mało chwastów, ale to chyba zasługa cienia i wysokiej temperatury

Bardzo udane zakupy
Ja też swoje zakupy staram się jak najszybciej uziemiać
i komponować z resztą...Jak ładnie wyglądają wrzosy z żurawkami!
Nie przyćmiewają, tylko swoją formą podkreślają urok żurawek.
Iguś za rok, a może wcześniej powtórka?

Iguś za rok, a może wcześniej powtórka?

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43

Dziękuję

A rabatka z iglaczkami piękna, przy nawadnianiu podsiąkowym pod żurawki, wrzosy, o ile mają słońce, 'nie dadzą ciała"

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy