Iwonko, ale piękny widok u Ciebie! Widać, że aż ciężkie te kaskady kwiatów!
I jeszcze na tle moich ulubionych, klasycznych żaluzji (nie wiem czemu, ale mam słabość właśnie do nich, nie lubię rolet )...
Agita na 4 kwiatostanach jest więcej kwiatów,na początku jak pojawiły się kwiatostany z pąkami trochę się bałam,że kwiatostan może się oderwać od pseudobulwy,ale widać ze dobrze się jej trzyma,ja też wolę żaluzie,rolety mi się nie podobają,wg mnie są lepsze do cieniowania storczyków
Witajcie,jeszcze jestem myślami w storczykarni,tyle tam pieknych okazów,najbardziej mi się podobały vandy i cattleye,no i bellinka mnie zachwyciła swoim zapachem ,a to moje nowości od Asi\Joane dziękuję i od Wioli\Wioleta Potinara Twenty Four Carate a to moje Ascocenda princessa mikasa blue
melduję się w twoim wątku, z zachwytem podziwiam twoje Cattleye są cudne
Mam taką samą
ale nie wiem jak ją uprawiać możesz napisać mi "dokładnie" jak
ją hodujesz byłbym wdzięczny naprawdę jak na razie wypuszcza pseudo-bulwę.
Moją po ostatnim kwitnieniu za bardzo podlewałam,zmarniała mi ale powoli dochodzi do siebie,obecnie wypuszcza nową pseudobulwę,rośnie w przezroczystej doniczce,bo tak jest łatwiej ocenić czy podłoże jest wilgotne,w lecie stoi na balkonie a w zimie doświetlam świetlówką.Ma piękny kolorek,nażywo jeszcze ładniejsza
Ostatnio zmieniony 16 paź 2011, o 00:52 przez Jovanka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:kasacja cytowanego w całości postu poprzedzającego wypowiedź