Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku piękne zdjęcia, gdyby tych stworzonek nie było, świat byłby bardzo smutny :(
One też dają sens naszemu życiu i sprawiają tyle radości ;:109
Wiewiórka bee jak ona tak mogła :;230
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jollla500 pisze:Jacku piękne zdjęcia, gdyby tych stworzonek nie było, świat byłby bardzo smutny :(
On też dają sens naszemu życiu i sprawiają tyle radości ;:109
Wiewiórka bee jak ona tak mogła :;230
Tak, Jolu. Nawet obecność tych ślimaków ma sens, byleby tylko była równowaga w przyrodzie a tzw. szkodniki nas nie zjedzą. Właśnie przeczytałem u Halinki o pożyteczności kretów, bo jedzą pędraki, a z kolei populację nornic ograniczają koty. Moja i kretem nie pogardzi :)
A wiewiórka - może i świntucha ale te prążki na rewersie ogona ładne, prawda? W poprzednim miejscu, gdzie mieszkałem, wiewiórka pałaszowała morele i to był ciekawy widok. Nawet warty tych strat morelowych.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawda prawda ogon to ma przepiękny i dobrze że stanęła w takiej pozie, bo byśmy tego ubarwienia nie zobaczyli .To prawda że to jest sama przyjemność, oglądać te stworzonka .Można się przy tym zrelaksować i odprężyć . Mimo że lubię to niektórych się boję jak np. mysz :shock: żmij :shock:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To u Ciebie dało się kopać? Aż dziwne...Co do podeptania roślin to jest możliwe. U mnie jest tyle śniegu,że działka wygląda jak białe równe pole - gdzie nie gdzie wystają tylko większe krzewy i oczywiście drzewa.
Zdjęcia zwierzaków bardzo profesjonalne i słodkie - szczególnie kocięta.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku w Nowym Roku - oby dobrym i szczęśliwym! :D

Z przyjemnością obejrzałam sobie kwietną "łączkę".
Ach posiedzieć sobie na niej, poczuć te zapachy, posłuchać brzęczenia pszczół!
No nic - byle do wiosny!
Z wiewiórki i Twojego komentarza uśmiałam się zdrowo. ;:112
W tym roku po wielu, wielu latach udało mi się ją zobaczyć w lesie.
Uwielbiam te stworzonka - są tak zwinne i pełne uroku, że przyjemnie
na nie popatrzeć.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Drogie forumowiczki!
Jolu, ja też się boję gadów wężopodobnych czyli zaskrońców i żmij. Myszy same uciekają więc nie ma co się bać a zauważyłem że niektóre myszki mają piękne ubarwienie - rudobrązową, lśniącą sierść i czarną pręgę przez środek. To chyba myszy polne. Większe od tych domowych. Właśnie parę dni temu musiałem sprzątać w kuchni po zabawach mojej kotki bebechy takiej myszki :x
Izo ziemia zamarznięta, ale właśnie kują tynki u mnie i calutki gruz wędruje pod skalniak. I tym sposobem rozrósł on się bardziej niz planowałem. Ale to dobrze - starczy mi go na lata.
Witaj Jadziu! Cieszę się, że jesteś :!: Zwierzaki same prowokują nas do śmiechu. Z mojej kotki to śmieję się kilka razy na dzień, bo jest wariatka i ma szalone pomysły.

Dziś znów dosypałem gruzu :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Jadziu, że podoba Ci się "łączka", ale nie można na niej usiąść, bo nie ma murawy :cry: . Za to można spacerować, przystanąć to tu, to tam, napawać się zapachami i kolorami... Ja tak mogłem codziennie, a teraz z perspektywy czasu ten chaos kwiatów podoba mi się bardziej niż wtedy. Za to Ty masz piękną i prawdziwą łąkę, taką do poleżenia i relaksu.
No to jeszcze parę wspomnień ze "starego ogrodu":
bokonia w duecie z omanem - kolejny przypadkowy acz ładny duet :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

żurawki mam od wielu lat ale ciągle brakowało mi słynnej odmiany 'Palace Purple'. Jeśli się nie mylę, to chyba ona; rośnie ładnie pomimo iż słońca jej nie brakuje
Obrazek

obiecałem pokazać barszcz no i znalazłem go
Obrazek
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Barszcz jest rzeczywiście imponującą rośliną, Jacku. Szkoda, że tylko do dużych ogrodów :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku ta bordowa roślinka to żurawka prawda? Widzę też piękne juki. Latem masz tam bardzo pięknie .Działkę masz daleko od domu czy razem z domem?
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zanna pisze:Barszcz jest rzeczywiście imponującą rośliną, Jacku. Szkoda, że tylko do dużych ogrodów :D
Aniu, fajnie że wpadłaś. Ten barsz jest jak znalazł na Twoje podmiejskie przestrzenie. On by sobie poradził i jeszcze pewnie rozsiał, jakbyś mu pozwoliła :) Ja bardzo pilnuję, żeby się nie rozsiał.

Geniu, tak to żurawka. Juki w tym roku były wyjątkowo piękne, bo nie było wiele deszczu jak kwitły. A ponieważ jest ich coraz więcej, zrobiliśmy nowy szpaler z juk na kamienistym podjeździe do domu. Warunki dla nich idealne. Już teraz przyciągają wzrok, choć zrobiliśmy to niedawno - w 2007 roku, a za parę lat będzie ładny żywopłocik.
"Stary ogród" jest przy domu, w którym mieszkają moi Rodzice.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku z przyjemnością obejrzałam letnie zdjęcia, jak tam pięknie, kolorowo i słonecznie, kiedy tak będzie? Pokazałeś ciekawe fotki zwierzaczków, jakie one sympatyczne, udało Ci się podpatrzyć i ładnie to uwiecznić. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irena37 pisze:Jacku z przyjemnością obejrzałam letnie zdjęcia, jak tam pięknie, kolorowo i słonecznie, kiedy tak będzie? Pokazałeś ciekawe fotki zwierzaczków, jakie one sympatyczne, udało Ci się podpatrzyć i ładnie to uwiecznić. Pozdrawiam
Witaj Irenko! Miło mi Ciebie gościć i czytać takie ładne komentarze. W te zimowe dni każdy skrawek zielonych wspomnień cieszy nasze oczy. Ja optymistycznie zakładam, że już za dwa miesiące będziemy podziwiać pierwsze roślinki i ostro weźmiemy się do roboty w naszych ogródkach. Czego sobie i Tobie życzę :!: :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak zwykle u Ciebie Jacku piękne klimaty, co do barszczu to bardzo ciekawa roślinka ale ja jednak się na nią nie skuszę :? o nie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku ja myślałam że ten barszcz to chwast a tu się dowiaduję że Jacek ma w swoim ogrodzie
Genia
Awatar użytkownika
Grandiflora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 paź 2008, o 15:02

Post »

Jacku
...niestety nie zdołałam dokładnie przejrzec całego wątku, trzeba mieć cierpliwość,ale zauważyłam jezyczkę Przewalskiego u Ciebie,mój wymarzeniec,którego musiałam oddać w "dobre ręce",bo u mnie jest za sucho ,a widzę że u Ciebie dorodny.
Zakładasz ogród ,to tak samo jak ja całkiem niedawno,zyczę powodzenia i gratuluję tego ,co zrobiłeś do tej pory,na pewno Twój ogród bedzie piękny,bo widac,że to kochasz.
pozdrawiam , Lucyna
w ogrodzie , w domu
moje róże
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”