Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Post »

Karolinko dziękuję ;:196 Piwonie mam w tym miejscu około 5 lat, ładnie się rozrosły. Może w przyszłym roku podzielę je... :) Ja czosnek posadziłam w ub. roku, wiosną. Ale nie zdążyłam wykopać, bo usechł i nie pamiętałam gdzie... (sadziłam obok róż), w tym roku wyszedł, to może za jakiś czas powinnam go wykopać?

Aniu, u mnie też kilka powojników na uwiąd padło, może spróbuj z włoskimi?
Co do gnojówki, to robię na oko tj. wiadro pokrzyw zalewam wodą, codziennie mieszam. Po kilku dniach buzuje, potem się uspakaja, śmiedzi i gotowe ;:306 Do podlewania 1:10 rozcieńczam.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu widok z tarasu bardzo ładny ;:215 U mnie właśnie clematisy padają na uwiąd, wczoraj już wycinałam.
Gnojówką już dziś podlewałam pomidory i paprykę, co z tego że śmierdzi ale efekty od razu widoczne ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Basiu! Podziwiam pęd Twoich różyczek i powojników do parady kwiatowej! ;:138 ;:138 Piękne kwitnienia!
Widok z tarasu ;:333 Czy ja tam widzę tzw. domek na drzewie? :roll:
Pogodnej niedzieli. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu takie widoki z tarasu też chciałabym mieć. ;:215
Dzieci Warszawy już wpisałam na listę. Może się pokuszę..?
CPM otwiera u mnie pierwszy kwiat w tym sezonie. ;:65 Wczoraj co godzinę do niego biegałam czy może już..? No ale może jednak dziś.. . ;:65
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Jakbym miał taki taras Basiu, jak u ciebie, to ... przestałbym chyba robić, a siedziałbym i patrzyłbym :)
Piękne powojniki. Moje ... wypięły się na mnie - dosłownie.
Przesadziłem je pod płot (bo miejsce dla róż musiałem zrobić) dostały ładną podporę i pięknie wyrosły na nowym miejscu, wystawiły głowy powyżej i pod ogromną ilością pąków i kwiatów .... pochyliły się do sąsiada, mi pokazując tylko pędy i liście.
Nie pomyślałem, że to południowa strona i pójdą one do słońca :(
Ale z boku widać wielką kępę kwiatów :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Basiu,widok z tarasu na ogród masz super ,ja mało siedzę na tarasie a i widok nie dokładny ,bo korony drzew zasłaniają szczegóły,wolę spacerować ścieżkami ,róże u Ciebie cudownie zaczynają kwitnienie ,moich niestety nie będzie wiele,no może te wyższe ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę, ;:168
x-ja-a

Post »

Z azaliami nie pomogę, bo ich nie mam. Nie mam bo mnie denerwuje, że tak krótko kwitną ;:222 Ale potrafią wyglądać spektakularnie to fakt.
I Ty się kochasz w Crown Princess M? Ja mam dwie posadzone obok siebie, ale obie młodziutkie, w zeszłym sezonie miały tylko kilka kwiatów. Czekam na ten sezon, to przepiękna róża i Twoja już się pokazała ;:167
Śliczny masz widok z tarasu. Ta drewutnia ma domek na górze...? Kto z niego korzysta? Twoje róże, jeszcze poperfumowane, na pewno dadzą piękny pokaz :tan
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu u ciebie kolejne piękne clematisy ... to kolejna rodzina kwiatów (podobnie jak rododendrony) z którą jakoś mi nie po drodze :oops: , ale u innych podziwiam ... Piwonia podobnie jak moja pięknie rozkwitła , ciekawy klombik i ten domek ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie gnojówka też gotowa...namieszałam podagrycznika,pokrzywy i mniszka..podlewanie przede mną..oby tylko nie padało!Twoje clematisy,piwonie, róże o tej porze wymiatają! ;:138
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Piękny ten powojnik Dzieci Warszawy. Szukam nazwy dla swojego bardzo podobnego. Jest u mnie 3 rok. W zeszlym miał chyba 3 kwiatki. W tym pokazał już coś więcej. Może to i ten co u Ciebie? Muszę je porownać.
CPM sliczna. U mnie też już zaczęła pokaz i też pierwsza główka zwieszona w dół.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Basiu widoczki z tarasu na ogród przepiękne ;:108 powojnik robi ogromne wrażenie, wygląda przepięknie ;:138
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Dzisiaj popadało u mnie trochę, a teraz tak przyjemnie ciepło jest. Zachwycająca ta wiosna ;:167

Dorotko, u mnie wczoraj jednego clematisa wycinałam, bo uwiąd. Nie wiem skąd to cholerstwo. Nawet nie zobaczyłam jak kwitnie, ten wycięty, bo w ub. roku to samo było.

Lucynko
, domek na drzewie córki, tylko wyrosla już z niego, pod domkiem drewutnia. Szkoda, ze nie można do zdjąć "bezurazowo - byłby kurnik :wink:

.
Aniu jak CPM, pokazała buźkę? Powiem Ci, że w tym roku "Dzieci Warszawy" cudowne... po prostu klęknąć można na ich widok. W zeszłym kilka kwiatów było, też mi się podobał, ale teraz... ;:167 Zakochałam się w tym powojniku.

Andrzejku, kiedy moge to siadam na tarasie i gapię się na tę zieleń w stu odcieniach... szczególnie lubię wiosenne poranki (wstaję przed 5), ptasie awantury są cudowne!

Marysiu,
ja mam pół działki na oku z tarasu (tej zagospodarowanej) Dalej, w tle są lipy... W tym roku sporo kwiatów będzie. ;:333

Jagno, masz rację, ze za krótko kwitną azalie, a jak jeszcze jakaś ulewa przejdzie, to już w ogóle pozamiatane. CPM każdego dnia kolejny kwiatek otwiera, a jak pięknie pachną ;:167
Domek córki, tylko ona już za stara na wchodzenie tam, wiesz jak się ma 15 lat, to takich rzeczy się nie robi... :roll:

Ewuniu, wczoraj wycięłam jednego, bo uwiąd. A dzisiaj w ramach zadośćuczynienia zakwitł mi "Beskidzki Anioł" (jednym kwiatem, ale zawsze coś), który w ub. roku padł ;:oj

Maryniu, dziękuję. Ja pierwszą robię z pokrzyw, a potem już jak lecie - daję to co Ty. Dzisiaj muszę z niej oprysk zrobić, bo mam hibiskusa całego w tych czarnych mszycach ;:202

Irenko, możliwe że mamy tego samego? Ja teraz zapisuję sobie wszystkie nazwy w notesie (powojników i róż) oraz miejsce lokalizacji, bo z głowy mi ucieka... :)

Mariuszu, dziękuję. Też mnie zachwyca ten powojnik! ;:138

Różanie.... Crown Princess M. z bliska i daleka:

Obrazek

Obrazek

Crocus Rose (taka inna wyszła w kolorze na zdjęciu)

Obrazek

Colette

Obrazek

Sporo kwiatów Colette leży na ziemi, żal mi było sekatora :roll:

Obrazek

Czupa -czups (tzn. Vargietta di Bolonia) jeszcze w pąkach, ale już do schrupania

Obrazek

Louis Odier.... ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojniki

Obrazek

Obrazek

Dzieci Warszawy:

Obrazek

Beskidzki Anioł

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale ślicznoty pokazujesz Basiu!!! :shock: :shock:
Róże i powojniki jak na tę porę w stadium rewelacyjnym! ;:138 ;:138 ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Basiu..cudowne powojniki , oby jak najdłużej kwitły bo takie piękne kwiatki że na pewno nigdy się nie znudzą. ;:63 Różyczki zakwitły ci bardzo obficie, sporo kwiatków ..piękny widok, delektuj się nim ile tylko możesz bo jest czym. ;:215 . Moje różyczki do znudzenia w pąkach a ja codziennie od rana lecę i podglądam czy już a one dalej w pąkach. ;:oj
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Basiu mój Proteus ma ciemne liście ;:108 Louis to jest róża na medal u ciebie już spory i piękny krzaczek ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”