Dzisiaj popadało u mnie trochę, a teraz tak przyjemnie ciepło jest. Zachwycająca ta wiosna
Dorotko, u mnie wczoraj jednego clematisa wycinałam, bo uwiąd. Nie wiem skąd to cholerstwo. Nawet nie zobaczyłam jak kwitnie, ten wycięty, bo w ub. roku to samo było.
Lucynko, domek na drzewie córki, tylko wyrosla już z niego, pod domkiem drewutnia. Szkoda, ze nie można do zdjąć "bezurazowo - byłby kurnik
.
Aniu jak CPM, pokazała buźkę? Powiem Ci, że w tym roku "Dzieci Warszawy" cudowne... po prostu klęknąć można na ich widok. W zeszłym kilka kwiatów było, też mi się podobał, ale teraz...

Zakochałam się w tym powojniku.
Andrzejku, kiedy moge to siadam na tarasie i gapię się na tę zieleń w stu odcieniach... szczególnie lubię wiosenne poranki (wstaję przed 5), ptasie awantury są cudowne!
Marysiu, ja mam pół działki na oku z tarasu (tej zagospodarowanej) Dalej, w tle są lipy... W tym roku sporo kwiatów będzie.
Jagno, masz rację, ze za krótko kwitną azalie, a jak jeszcze jakaś ulewa przejdzie, to już w ogóle pozamiatane. CPM każdego dnia kolejny kwiatek otwiera, a jak pięknie pachną
Domek córki, tylko ona już za stara na wchodzenie tam, wiesz jak się ma 15 lat, to takich rzeczy się nie robi...
Ewuniu, wczoraj wycięłam jednego, bo uwiąd. A dzisiaj w ramach zadośćuczynienia zakwitł mi "Beskidzki Anioł" (jednym kwiatem, ale zawsze coś), który w ub. roku padł
Maryniu, dziękuję. Ja pierwszą robię z pokrzyw, a potem już jak lecie - daję to co Ty. Dzisiaj muszę z niej oprysk zrobić, bo mam hibiskusa całego w tych czarnych mszycach
Irenko, możliwe że mamy tego samego? Ja teraz zapisuję sobie wszystkie nazwy w notesie (powojników i róż) oraz miejsce lokalizacji, bo z głowy mi ucieka...
Mariuszu, dziękuję. Też mnie zachwyca ten powojnik!
Różanie.... Crown Princess M. z bliska i daleka:
Crocus Rose (taka inna wyszła w kolorze na zdjęciu)
Colette
Sporo kwiatów Colette leży na ziemi, żal mi było sekatora
Czupa -czups (tzn. Vargietta di Bolonia) jeszcze w pąkach, ale już do schrupania
Louis Odier....
Powojniki
Dzieci Warszawy:
Beskidzki Anioł