Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu, już mi lepiej ;:196 . Kurnika nie mam, bo mój M nie chce ze mną współpracować w tej dziedzinie. ;:124 . Twierdzi ,że kury są uciążliwe, niszczą trawę , drapią i brudzą.... no i konsekwentnie nie je jajek, bo mówi, że nie lubi :;230 ;:306 .A dla mnie jajeczniczka to przysmak nr.1 ;:180 , a jeszcze ze swoimi pomidorami...ale się rozmarzyłam... ;:303 , chyba pójdę do kuchni ;:306 ;:306 ....
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj Marysiu.
Wieje również u mnie, ale bez śniegu na razie i słonko mam ;:3 Na ogrodzie zamartwica, już nic się nie dzieje. Nie mam żadnych traw, trochę zielonych iglaków, ale jeszcze na tyle małych, że zero efektu.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Marysiu w nowym tygodniu. :D U mnie także przybieliło ale już znika i wyłazi szaro buro i nie miło. ;:222 . U ciebie chociaż kurki kolorowe. ;:oj Pierza im przybywa a jajek ubywa ale przecież w sezonie nośnym zapewne miałaś ich przesyt. ;:173 . Tak jak roślinki przez zimę muszą odpocząć tak i twoje kurki choć życzę ci aby za długo te pierzaste nie odpoczywały. ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj jedynaczko pozdro. ;:196 od jedynaczki!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko ja jestem jednak trochę niezależna w swoich działaniach. Jak kończyłam pracę zamówiłam na Al kurnik (służy świetnie do dzisiaj) taki niewielki na 5-6 kurek i od razu kupiłam 5 kur, a 6 dostałam od zaprzyjaźnionej seniorki wiejskiej niestety już śp. :cry:
M nie odmawia jazdy po różne zaopatrzenia dla pierzastych, ale wszystko przy nich robię ja i dobrze bo dzięki temu mam serię zdjęć wschodów i zachodów słońca. Ja i tak ciągle biegam po ogrodzie, bo jak komuś pisałam mam zespół niespokojnych nóg i nie wysiedzę długo ;:306 a mój M wyprowadził się z szuflady (czyt. bloku) ale szuflada z niego nie ;:185 Papierosy pali na zewnątrz, ale kawę czy piwo pije za stołem w domu ;:223
Jajecznica z niedźwiedzim czosnkiem to mój przysmak :D Buźka i smacznego ;:196

Justynko a mnie dosypuje nieźle ...całkiem jest biało, ale nierównomiernie bo wiatr robi swoje :D a ja siedzę w cieple i pacze na to wszystko przez okno ;:306 Wyjdę jedynie nakarmić tych co ode mnie zależni ...ptaszki już też opróżniły karmnik ;:306

Zuziu tak miałam nadmiar jajek i nawet córka mi sprzedawała swoim znajomym a zrobiła odpowiednią reklamę, bo nie dość że karmię naturalną karmą to i mój rolnik zboże i ziemniaki na oborniku uprawia, cóż chcieć więcej :D No i rozpuściły mnie bestyjki, ale już zaczynają młode coś znosić i od dwóch dni mam po 3 jajka, jak tak będzie codziennie to dla nas wystarczy. U mnie ładnie sypie więc w ogrodzie jasno a i słonko czasem łypnie tylko już nie takie żółte energetyczne tylko białe jakby zmarznięte ;:306

Bożenko widzę, że siedzisz na blogu ;:196 tak jestem sama jedna a zatem biedna. Mam taką świetną książkę, która mi to uświadomiła. Zresztą pewnie poczytałaś o tym :D
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to ja jako Babcia, systematycznie Ci go podpędzam! :) poczytuję po troszkę też jestem tylko jedna i ubolewam nad tym! ;:196
Zawsze tym co mówią że tylko jedno dziecko mówię ... chociaż dwoje nie pozostawajcie na samotnym dziecku.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu jak się nazywa chryzantema czerwona jakby wchodząca w ciemnoróżowy? Wsadzałaś ją kilka razy ostatnio do wątku. Dostałem od ciotki wiosną ale nie wiedziała jak się nazywa. Dziś mnie pierwszy raz przysypało i miałem dzięcioła ostatnio ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko cieszę że podzielasz moje zdanie ;:168

O Michał wyszedł spod śniegu :D Ja nie wiem która, bo w naturze mam raczej ciemnoróżowe i takie zostaję a biała zmienia się na różową :wink: Chyba że chodzi o te stokrotkowate? Jak jest to jest tych nazwanych mam niewiele więc Ci nie pomogę bo większość jest nn ;:306
A widziałeś dzięcioła u mnie na zdjęciu, bo nikt nic nie pisał to chyba każdy pomyślał, że mam zwidy ;:306 ;:306
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nikt tak Cię nie zrozumie jak druga jedynaczka!Maryś!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ja widziałam dzięcioła, lupę wzięłam i szukałam ;:306 , jest Marysiu, nie masz zwidów ;:215 , zima do was zawitała, a u mnie tylko przymroziło, no to sobie wzięłam bałwanka od rana na tapetę i właśnie skończyłam :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko tak, tak ;:196

Iwonko bo ja go miałam na oku i on mnie też, nie bał się ;:306 Tylko że obiektyw miałam słaby (do kwiatków) i dlatego tak wyszło :wink: O to dzisiaj bałwanka pokażesz :D Zaraz zmykam karmić drób to pokażę moja zimę ;:168
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

;:196
Zima dotarła do grodu Kraka. Małe płatki śniegu nie przeszkadzają, temperatura nie przeszkadza ale ten wiatr ;:144
Dobrze tym, co mogą w cieple domowym posiedzieć.
Kurki lepiej niech się spisują bo przecież święta nadciągają i pieczenia będziesz miała sporo.
Życzę dużo ciepła w nadchodzącym tygodniu i niecierpliwie czekam na zaśnieżony "szaliczek"
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Och ja też uwielbiam te kurki ;:138 a te pstre jak perliczki-śliczności ;:63 No i jeszcze troche kwiatków wygrzebałaś :wink: i dzięcioła , tylko się schował ;:306 No i cudne widoczki , pięknie po prostu ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie ma już kolorów jest biało, a momentami tak kurzy śniegiem że nic nie widać. Drogi śliskie nie posypane, bo przecież zima zaskoczyła drogowców...czy oni nie mają komórek, tv i radia przecież wszędzie był przewidywany śnieg ;:oj

Małgosiu wiatr ucichł i jedynie momentami zawiewało śniegiem, to lepsze niż poranny zimny mocny wiatr.
U mnie biało jak na pewno nigdzie, bo wiem jak skądkolwiek wracam to śniegiem posypane a skręcamy do siebie i po prostu zima ;:oj Pozdrawiam cieplutko i daj znać a odkopię ścieżkę i napalę w kominku ;:196

Karolino kurki zamelinowały się w kurniku, bo botków zapomniałam im kupić ;:306 Kwiatki nakryły czapki śniegu i zaczęła się zima!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z godziny na godzinę warstwa się powiększa, ale gleba nagrzana to po ścieżce jeździ się jak po błocie.
Miłego ciepłego wieczoru!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, widziałam tego dzięcioła na zdjęciu, widziałam. ;:108 Tylko zapomniałam napisać. :)

Drogowcy to zawsze czekają, aż śniegu ileś napada. Pewnie, że wszyscy widzieli prognozy. Ale oni się nie przejmują. ;:185 Wsiądą do dużego wozu i pojadą. A że się osobowe ślizgają na tej ciapie, to... na pewno panowie sobie mówią: "Taki mamy klimat."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”