Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Marysiutak to ubiorek a grudniki, zwyczajnie odrywam wiosną takie kilku członowe końcówki i wkładam do doniczek z ziemią bardzo łatwo się korzenią bo zawiązki korzeni mają cały czas jak przyjdę do domku to sfotografuję ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Julio! ;:196
Jak się ma Twoja działeczka? ;:218 Miałaś możliwość odwiedzenia jej? ;:218
Jeżeli pogodę masz podobną do mojej, to było trudno, ;:108 ale może jednak...

Trzymaj się cieplutko i zdrowiutko, kochana. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko działeczka odwiedzona ale dopiero teraz ;:145 między swiętami, czasu więcej i w ciągu dnia nie w pacy a w domciu ;:219
Za to pogoda naprawdę zachęcała do spaceru bo słoneczko prawie wiosenne nawet termometr zwariował i pokazał + 11 stopni
Po świątecznym obżarstwie wsiadłam na rower, pograbiłam przed działką i kilka ścieżek w warzywniku i musiałam się powstrzymywać by nic więcej nie robić i nie porządkować rabatek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Śniegu i mrozu mnie jeszcze nie było więc rośliny powariowały nawet forsycja w jednym z ogrodów żółciutka od kwiatków
strach się bać mrozu przy tak rozhartowanych roślinach

Lucynko Tobie i wszystkim odwiedzającym ten przykurzony wątek życzę tylko szczęśliwych i pogodnych dni w Nowym Roku. ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj, Julio, po świętach! ;:196
Nasz ostatni gość odjechał dzisiaj w godzinach okołopołudniowych i zostaliśmy sami ze zwierzątkami. ;:108
Nie płaczę z tego powodu, ;:185 ;:185 ponieważ mocno jestem zmęczona i z radością odpocznę. :tan
Pogoda nie rozpieszcza. ;:222 Mokro i zimno, brzydko. ;:145

Na działce długo już nie byłam, to nawet nie wiem, jak tam wygląda, ale może to i lepiej. ;:131 Przynajmniej nie denerwuję się i spokojnie zacznę grzebać w nasionkach, co zimą króliczki lubią najbardziej. ;:306 ;:306

Widzę, że u Ciebie wiosna prawie marcowa. :roll: Pierwiosnki sobie poradzą, ;:108 a ciemierniki rozwiną kwiatki i będzie pięknie. ;:215
Co próbuje zakwitnąć różowymi kwiatuszkami?

Tobie również na Nowy Rok życzę samych pięknych i zdrowych dni i nocy. ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu miałam to samo, jak chodziłam przez ogród to musiałam się bić po łapach żeby nie sprzątać ogrodu :;230 Jak na wiosnę kiedy jeszcze liczymy się z przymrozkami, a już by się chciało mieć wysprzątane grządki :D
Dzisiaj już wszystko wróciło do zimy i mam spokój :;230 Julciu dużo zdrowia, radości z działeczki i tych najukochańszych kwiatuszków domowych, bo już będzie cały bukiecik! I Spokojnego przyszłego Roku ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko to wyżlin (lwia paszcza) ma w tej chwili więcej pąków niż latem, jest cudnie zieloniutki nie wiem jak się zachowa po przymrozku z dzisiejszej nocy ;:168 też odpoczywam po gościach :lol:
Marysiu no właśnie to powstrzymywanie, tym trudniejsze ze na sąsiednich działkach czyściutko i pusto. Za to mam nadzieję na samosiewki zawilca japońskiego i werbeny patagońskiej bo letnie zbiory nasion spleśniały ,a w tej chwili sporo nasion dojrzało po długiej jesieni.
W domku faktycznie kolorowo :D
Obrazek

Obrazek
nawet grudniki kwitną po raz drugi bo kwitły w listopadzie
Obrazek

Obrazek
nawet pąki ma malutki z wiosennego sadzonkowania,
Obrazek
doniczka malutka bo tylko 7 cm średnicy a sadzonki miały po 3-4 człony
widzę też, ze amarylisy pomału się budzą , będę musiała włożyć do doniczek ze świeżą ziemią może uda się utrafić na Wielkanoc
spokój zawsze miły ;:168 nawzajem.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu ładnie Ci kwitną grudniki moje wystartowały ponad miesiąc temu a pozostałe tak jakoś marnie. Jedynie stary kwitnie bo go postraszyłam odnowieniem :;230 ładny widok przez okno, bloki i wokół zadbane i to cieszy! Jakoś z biegiem czasu cenię zdrowie i spokój ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj, Julio ostatni raz w tym roku. ;:196
Szczęśliwego Nowego 2018 Roku życzę Tobie i całej Twojej Rodzince.
Niech Cię radość, szczęście i zdrowie nie opuszczają, a nawet te najskrytsze marzenia i plany życiowe niech się spełnią w całej rozciągłości. ;:167 ;:167 ;:167 ;:196 ;:196 ;:196
Szampańskiego 'sylwestra' życzę i do miłego za rok. ;:cm
------------Do Siego Roku!
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Julciu,spełnienia marzeń w Nowym Roku,nie tylko ogrodowych ,pogoda u Ciebie taka samo jak u mnie,buro ,brzydko ,ale jeszcze tylko trzy wypłaty i wiosna ,której nie moge sie doczekać.Śliczne sa kwiatki kwitnace w domu ,ale ja je lubie tylko u kogoś ,swoje to najlepiej na działce,z kwitnących w domu podoba mi sie woskownica ale moja nie kwitnie już drugi rok.Serdecznie Cie pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Julciu , ta pogoda taka że i mnie zaczyna ogarniać szał ogrodowy . Poszalałm dzisiaj i zamówiłam 14 odmian pomidorów, swoich z tamtego roku mam chyba 7 . A to dopiero początek zakupów. ;:14
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Hejka Julcia :wit
Piękne grudniki masz :) ja również mam je na wszystkich parapetach :D Bardzo lubię te kwiaty , szczególnie jak kwitną :)

A co do Twojego ogródka. Jest ślicznie :) Nie powiedziałbym, że to styczeń :D A jednak. Pogoda zwariowała..... Nie wierzę , że zima nas nie zaatakuje. Więc zostało nam się cieszyć coraz dłuższym dniem i żyć nadzieją , że wiosna nas rozpieści :D

Pozdrawiam i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2018 :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tak zdrowie bardzo ważne oczywiście spokój również tylko chyba zapomniałam jak to jest mieć czas dla siebie i swoich przyjemności.Ostatnio czas zorganizowany dla siebie miałam jak syn był w wojsku a córka na studiach ;:174 teraz dni u mnie tak po pracy wyglądają
Obrazek

Obrazek
Wszędzie bałagan , sprzątam po ich wyjściu ogarniam domek a potem to już czas ;:19 bo rankiem do pracy ;:108
Mam szczęście bo mieszkam w zadbanym mieście mamy dobrego gospodarza ;:108
wszędzie gdzie możliwe zielono nawet teraz zimą latem jest naprawdę pięknie i nie chciałabym mieszkać gdzie indziej no może we własnym domku a nie w szufladzie .Tak ułożyło się życie i właściwie jestem zadowolona choć kiedyś jako dziewczyna marzyłam by zamieszkać na wsi na gospodarstwie.
specjalnie dziś wybrałam się w miasto dla zdjęć i choć szaro i buro nie jest najgorzej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeszcze jest sporo takich perełek wartych zobaczenia
Lucynko dziękuję za życzenia oby się spełniły ;:168
Tenciu kochana skąd ja to znam , mam sporo zachcianek które nie pasują do mojej działeczki bo rosną za duże i miejsca brakuje ;:172
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko celowo omijam porządki w nasionach bo jak zacznę to będę siać w doniczki które kot na pewno zwali z parapetów i nie ominie mnie dodatkowe sprzątanie ;:224
Mam szczęście na dobrego producenta sadzonek pomidorów w różnych odmianach i w fajnej cenie o 1-2 zł za sztukę , przecież działka nie z gumy i jeszcze na te 20- 30 mnie stać bez bałaganu w domu.Jednak dawniej siałm by znać co mi smakuje ;:131

-- 4 sty 2018, o 21:20 --

Piotrku dziękuję za życzenia Tobie i Twojej rodzince również najlepszego na Nowy Rok ;:168
Zaglądam do waszego ogrodu i podziwiam nie zostawiając śladów :oops:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Julciu przez moment pomyślałam że mamy tego samego prezydenta -doniczki identyczne u mnie stoją ,jeno bardziej kolorowe. Ja już czuję wiosnę i dzisiaj właśnie spisałam wszystkie nasionka jakie posiadam. Musiałam , bo już ciągnie mnie do sklepu ,a zdaża mi się kupić to co już mam bo akurat wpadnie mi w oko.
Wnukom chyba się podoba u babci , a trochę niepożądku.... ;:136
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Super Julcia ;:168
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.