Moje zielone zakręcenie cz.II
- julcia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone zakręcenie cz.II
Marysiutak to ubiorek a grudniki, zwyczajnie odrywam wiosną takie kilku członowe końcówki i wkładam do doniczek z ziemią bardzo łatwo się korzenią bo zawiązki korzeni mają cały czas jak przyjdę do domku to sfotografuję 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Jak się ma Twoja działeczka?

Jeżeli pogodę masz podobną do mojej, to było trudno,

Trzymaj się cieplutko i zdrowiutko, kochana.

- julcia1
Lucynko działeczka odwiedzona ale dopiero teraz
między swiętami, czasu więcej i w ciągu dnia nie w pacy a w domciu
Za to pogoda naprawdę zachęcała do spaceru bo słoneczko prawie wiosenne nawet termometr zwariował i pokazał + 11 stopni
Po świątecznym obżarstwie wsiadłam na rower, pograbiłam przed działką i kilka ścieżek w warzywniku i musiałam się powstrzymywać by nic więcej nie robić i nie porządkować rabatek.

Śniegu i mrozu mnie jeszcze nie było więc rośliny powariowały nawet forsycja w jednym z ogrodów żółciutka od kwiatków
strach się bać mrozu przy tak rozhartowanych roślinach
Lucynko Tobie i wszystkim odwiedzającym ten przykurzony wątek życzę tylko szczęśliwych i pogodnych dni w Nowym Roku.

Za to pogoda naprawdę zachęcała do spaceru bo słoneczko prawie wiosenne nawet termometr zwariował i pokazał + 11 stopni
Po świątecznym obżarstwie wsiadłam na rower, pograbiłam przed działką i kilka ścieżek w warzywniku i musiałam się powstrzymywać by nic więcej nie robić i nie porządkować rabatek.

Śniegu i mrozu mnie jeszcze nie było więc rośliny powariowały nawet forsycja w jednym z ogrodów żółciutka od kwiatków
strach się bać mrozu przy tak rozhartowanych roślinach
Lucynko Tobie i wszystkim odwiedzającym ten przykurzony wątek życzę tylko szczęśliwych i pogodnych dni w Nowym Roku.

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
Witaj, Julio, po świętach!
Nasz ostatni gość odjechał dzisiaj w godzinach okołopołudniowych i zostaliśmy sami ze zwierzątkami.
Nie płaczę z tego powodu,
ponieważ mocno jestem zmęczona i z radością odpocznę.
Pogoda nie rozpieszcza.
Mokro i zimno, brzydko.
Na działce długo już nie byłam, to nawet nie wiem, jak tam wygląda, ale może to i lepiej.
Przynajmniej nie denerwuję się i spokojnie zacznę grzebać w nasionkach, co zimą króliczki lubią najbardziej.
Widzę, że u Ciebie wiosna prawie marcowa.
Pierwiosnki sobie poradzą,
a ciemierniki rozwiną kwiatki i będzie pięknie.
Co próbuje zakwitnąć różowymi kwiatuszkami?
Tobie również na Nowy Rok życzę samych pięknych i zdrowych dni i nocy.

Nasz ostatni gość odjechał dzisiaj w godzinach okołopołudniowych i zostaliśmy sami ze zwierzątkami.

Nie płaczę z tego powodu,

Pogoda nie rozpieszcza.

Na działce długo już nie byłam, to nawet nie wiem, jak tam wygląda, ale może to i lepiej.

Widzę, że u Ciebie wiosna prawie marcowa.

Co próbuje zakwitnąć różowymi kwiatuszkami?
Tobie również na Nowy Rok życzę samych pięknych i zdrowych dni i nocy.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Julciu miałam to samo, jak chodziłam przez ogród to musiałam się bić po łapach żeby nie sprzątać ogrodu
Jak na wiosnę kiedy jeszcze liczymy się z przymrozkami, a już by się chciało mieć wysprzątane grządki
Dzisiaj już wszystko wróciło do zimy i mam spokój
Julciu dużo zdrowia, radości z działeczki i tych najukochańszych kwiatuszków domowych, bo już będzie cały bukiecik! I Spokojnego przyszłego Roku

Dzisiaj już wszystko wróciło do zimy i mam spokój

- julcia1
Lucynko to wyżlin (lwia paszcza) ma w tej chwili więcej pąków niż latem, jest cudnie zieloniutki nie wiem jak się zachowa po przymrozku z dzisiejszej nocy
też odpoczywam po gościach
Marysiu no właśnie to powstrzymywanie, tym trudniejsze ze na sąsiednich działkach czyściutko i pusto. Za to mam nadzieję na samosiewki zawilca japońskiego i werbeny patagońskiej bo letnie zbiory nasion spleśniały ,a w tej chwili sporo nasion dojrzało po długiej jesieni.
W domku faktycznie kolorowo

nawet grudniki kwitną po raz drugi bo kwitły w listopadzie

nawet pąki ma malutki z wiosennego sadzonkowania,

doniczka malutka bo tylko 7 cm średnicy a sadzonki miały po 3-4 człony
widzę też, ze amarylisy pomału się budzą , będę musiała włożyć do doniczek ze świeżą ziemią może uda się utrafić na Wielkanoc
spokój zawsze miły
nawzajem.

Marysiu no właśnie to powstrzymywanie, tym trudniejsze ze na sąsiednich działkach czyściutko i pusto. Za to mam nadzieję na samosiewki zawilca japońskiego i werbeny patagońskiej bo letnie zbiory nasion spleśniały ,a w tej chwili sporo nasion dojrzało po długiej jesieni.
W domku faktycznie kolorowo

nawet grudniki kwitną po raz drugi bo kwitły w listopadzie

nawet pąki ma malutki z wiosennego sadzonkowania,

doniczka malutka bo tylko 7 cm średnicy a sadzonki miały po 3-4 człony
widzę też, ze amarylisy pomału się budzą , będę musiała włożyć do doniczek ze świeżą ziemią może uda się utrafić na Wielkanoc
spokój zawsze miły

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Julciu ładnie Ci kwitną grudniki moje wystartowały ponad miesiąc temu a pozostałe tak jakoś marnie. Jedynie stary kwitnie bo go postraszyłam odnowieniem
ładny widok przez okno, bloki i wokół zadbane i to cieszy! Jakoś z biegiem czasu cenię zdrowie i spokój 

-
Witaj, Julio ostatni raz w tym roku.
Szczęśliwego Nowego 2018 Roku życzę Tobie i całej Twojej Rodzince.
Niech Cię radość, szczęście i zdrowie nie opuszczają, a nawet te najskrytsze marzenia i plany życiowe niech się spełnią w całej rozciągłości.
Szampańskiego 'sylwestra' życzę i do miłego za rok.
------------Do Siego Roku!

Szczęśliwego Nowego 2018 Roku życzę Tobie i całej Twojej Rodzince.
Niech Cię radość, szczęście i zdrowie nie opuszczają, a nawet te najskrytsze marzenia i plany życiowe niech się spełnią w całej rozciągłości.

Szampańskiego 'sylwestra' życzę i do miłego za rok.

------------Do Siego Roku!
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Witaj Julciu,spełnienia marzeń w Nowym Roku,nie tylko ogrodowych ,pogoda u Ciebie taka samo jak u mnie,buro ,brzydko ,ale jeszcze tylko trzy wypłaty i wiosna ,której nie moge sie doczekać.Śliczne sa kwiatki kwitnace w domu ,ale ja je lubie tylko u kogoś ,swoje to najlepiej na działce,z kwitnących w domu podoba mi sie woskownica ale moja nie kwitnie już drugi rok.Serdecznie Cie pozdrawiam 

Julciu , ta pogoda taka że i mnie zaczyna ogarniać szał ogrodowy . Poszalałm dzisiaj i zamówiłam 14 odmian pomidorów, swoich z tamtego roku mam chyba 7 . A to dopiero początek zakupów. 

- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Hejka Julcia
Piękne grudniki masz
ja również mam je na wszystkich parapetach
Bardzo lubię te kwiaty , szczególnie jak kwitną
A co do Twojego ogródka. Jest ślicznie
Nie powiedziałbym, że to styczeń
A jednak. Pogoda zwariowała..... Nie wierzę , że zima nas nie zaatakuje. Więc zostało nam się cieszyć coraz dłuższym dniem i żyć nadzieją , że wiosna nas rozpieści
Pozdrawiam i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2018

Piękne grudniki masz

A co do Twojego ogródka. Jest ślicznie

Pozdrawiam i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2018

- julcia1
Marysiu tak zdrowie bardzo ważne oczywiście spokój również tylko chyba zapomniałam jak to jest mieć czas dla siebie i swoich przyjemności.Ostatnio czas zorganizowany dla siebie miałam jak syn był w wojsku a córka na studiach
teraz dni u mnie tak po pracy wyglądają

Wszędzie bałagan , sprzątam po ich wyjściu ogarniam domek a potem to już czas
bo rankiem do pracy
Mam szczęście bo mieszkam w zadbanym mieście mamy dobrego gospodarza
wszędzie gdzie możliwe zielono nawet teraz zimą latem jest naprawdę pięknie i nie chciałabym mieszkać gdzie indziej no może we własnym domku a nie w szufladzie .Tak ułożyło się życie i właściwie jestem zadowolona choć kiedyś jako dziewczyna marzyłam by zamieszkać na wsi na gospodarstwie.
specjalnie dziś wybrałam się w miasto dla zdjęć i choć szaro i buro nie jest najgorzej

Jeszcze jest sporo takich perełek wartych zobaczenia
Lucynko dziękuję za życzenia oby się spełniły
Tenciu kochana skąd ja to znam , mam sporo zachcianek które nie pasują do mojej działeczki bo rosną za duże i miejsca brakuje

Wszędzie bałagan , sprzątam po ich wyjściu ogarniam domek a potem to już czas

Mam szczęście bo mieszkam w zadbanym mieście mamy dobrego gospodarza

wszędzie gdzie możliwe zielono nawet teraz zimą latem jest naprawdę pięknie i nie chciałabym mieszkać gdzie indziej no może we własnym domku a nie w szufladzie .Tak ułożyło się życie i właściwie jestem zadowolona choć kiedyś jako dziewczyna marzyłam by zamieszkać na wsi na gospodarstwie.
specjalnie dziś wybrałam się w miasto dla zdjęć i choć szaro i buro nie jest najgorzej

Jeszcze jest sporo takich perełek wartych zobaczenia
Lucynko dziękuję za życzenia oby się spełniły

Tenciu kochana skąd ja to znam , mam sporo zachcianek które nie pasują do mojej działeczki bo rosną za duże i miejsca brakuje

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- julcia1
Iwonko celowo omijam porządki w nasionach bo jak zacznę to będę siać w doniczki które kot na pewno zwali z parapetów i nie ominie mnie dodatkowe sprzątanie
Mam szczęście na dobrego producenta sadzonek pomidorów w różnych odmianach i w fajnej cenie o 1-2 zł za sztukę , przecież działka nie z gumy i jeszcze na te 20- 30 mnie stać bez bałaganu w domu.Jednak dawniej siałm by znać co mi smakuje
-- 4 sty 2018, o 21:20 --
Piotrku dziękuję za życzenia Tobie i Twojej rodzince również najlepszego na Nowy Rok
Zaglądam do waszego ogrodu i podziwiam nie zostawiając śladów

Mam szczęście na dobrego producenta sadzonek pomidorów w różnych odmianach i w fajnej cenie o 1-2 zł za sztukę , przecież działka nie z gumy i jeszcze na te 20- 30 mnie stać bez bałaganu w domu.Jednak dawniej siałm by znać co mi smakuje

-- 4 sty 2018, o 21:20 --
Piotrku dziękuję za życzenia Tobie i Twojej rodzince również najlepszego na Nowy Rok

Zaglądam do waszego ogrodu i podziwiam nie zostawiając śladów

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
Julciu przez moment pomyślałam że mamy tego samego prezydenta -doniczki identyczne u mnie stoją ,jeno bardziej kolorowe. Ja już czuję wiosnę i dzisiaj właśnie spisałam wszystkie nasionka jakie posiadam. Musiałam , bo już ciągnie mnie do sklepu ,a zdaża mi się kupić to co już mam bo akurat wpadnie mi w oko.
Wnukom chyba się podoba u babci , a trochę niepożądku....
Wnukom chyba się podoba u babci , a trochę niepożądku....

- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Super Julcia