Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
atomek
100p
100p
Od: 26 lip 2006, o 23:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ulka pięknie na ranczu - zazdroszczę ;:110 ,że mnie tam nie ma.
Priam to jest Pozłotka (mak kalifornijski)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyli dobrze mi sie kojarzyło, że jest to mak :)
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Kózko - nonono... ile już roślin masz posadzonych! I jak piwonie pięknie kwitną!
A pęcherznice powinny zakwitnąć w przyszłym roku - ja sadziłam w zeszłym roku wiosną (zresztą
sadzonkę od Chatte dostałam :D ) i w tym roku mi zakwitła. Wprawdzie nie bardzo obficie,
ale wiesz, jak się cieszyłam. :wink:

A arów Ci nie zazdroszczę, bo sama mam niewiele mniej, ale ciągle Ci zazdroszczę, że cały sezon
możesz tam sobie mieszkać. Powtórzę za innymi - ale szczęściara z Ciebie! ;:215
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Titonia bardzo podobna jest do dimorfoteki :D Ale to chyba nie to samo?
Lilia sliczna!
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jola !!! Cieszę się, że do mnie wpadłaś :lol: :lol: :lol: !!!!
Priam ! Radosia dobrze podpowiedziała - pozłotka czyli maczek kalifornijski!!!!! Jestem nim zauroczona więc nasionka zbiorę!!!
Radosia!!! A na co Ty czekasz ? Masz karnet na całoroczne zaproszenie na moje ranczo :D ;:11 ;:97 ;:97 Tęsknimy !!!Możemy Cię odebrać z Włoszczowej lub Koniecpola........
Wisieńko!!!!!!! Witaj u mnie!!!! Mam nadzieję że i moje pęcherznice za rok kwiatami nas uraczą !!
Chatte !!!! Izuś ! Oglądnęłam sobie w necie dimorfotekę !!!! No i wygląda na to, że moja titonia dimorfoteką jest !!!
Nie wiem dlaczego rok temu wysiałam titonię (nasiona chyba z Polanu) a doczekałam się dimorfoteki!!! :oops: :oops: Nic to !! Kwiatek dla mnie uroczy!!!!
Od kilku dni taszczę z lasu korę, czyszczę ją ,a potem wysypuję na klomby :D :D :D
No i przy okazji zbyt długiego przebywania w pozycji nietypowej dla mnie (czyszczenie kory) - dziś po trudnej nocy, nafaszerowana anty bólowymi , wysmarowana Amolem - zrobiłam sobie przerwę. Mam nadzieję, że ból minie......
Serdecznie wszystkich pozdrawiam !!!!!!!!!!! ;:97
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Piękne zdjęcia i chmur i rancza. Ja przeciwnie do innych - przestrzeni to Ci nie zazdroszczę :wink: . Mam o połowę mniej i na niektóre moje niedomagania spowodowane grzebaniem w ziemi amol już nie pomaga. Ula oszczędzaj siły. Ranczo jest piękne jakie jest a siły stracisz i jak będziesz pielęgnować to co już masz? Ale jestem mądra tylko szkoda, że do siebie tego nie stosuję.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu !!! Już jest lepiej !! Mąż do lasu chodzi a ja tylko korę czyszczę. Jeszcze tak tydzień minie nim uda nam się klomb porządnie w korę przyodziać ! Pozdrowionka i buziaki !!!
PS. Amol u mnie też mało skuteczny , poleć coś do smarowania bez recepty .....
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Coś do smarowania beż recepty? Może Końska maść kupiona w aptece dla ludzi a nie dla zwierząt :lol: . To tylko taka nazwa. Są dwie - chłodząca i rozgrzewająca. Ostatnio stosuje chłodzącą. Ula a jak Ty tę korę czyścisz? i po co?
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

kryska pisze:Coś do smarowania beż recepty? Może Końska maść kupiona w aptece dla ludzi a nie dla zwierząt :lol: . To tylko taka nazwa. Są dwie - chłodząca i rozgrzewająca. Ostatnio stosuje chłodzącą. Ula a jak Ty tę korę czyścisz? i po co?
Ulko ,Krysia ma rację po co czyścić korę ,jeśli masz duże płaty to wystarczy ją połamać i już :!: a co do końskiej maści ,to jeszcze jest forte koloru bordowego ,ta to jest super zaraz działa -też jest chłodząca .Te maści są zrobione na wyciągach z ziół ,mam je w domu Mój M jak się nią wysmaruje za pomocą moich rąk, to go utrzymać nie można ,skacze jak młody żrebak Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusiu, dziękuję. O forte nie wiedziałam. Zaraz pędzę do apteki. Bogusiu, Ty na pielgrzymkę też zabierz sobie tę maść. Kiedy wychodzisz i który to już raz? Ja tylko duchowo będę pielgrzymować. Wspomnij tam na mnie. Myślę, że Ula nie obrazi się na mnie za tę wstawkę do Ciebie Bogusiu.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Polecam forte. Ta szwajcarska końska jest lepsza od prawdziwej końskiej. Na mnie też działa cudownie. Jak mam z motyką ganiać to tylko ona mi pomaga na głębokie skłony. :wink: :lol:
Najlepsza przed pójściem do łóżka. Od razu się zasypia. Mamę też smaruję i śpi w nocy jak niemowlę.
A do tego polecam jeszcze dyskotekę dla "dorosłych". Taniec pomaga na każdy reumatyzm. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wysłałam M do apteki i przyniósł mi Koński Balsam Extra Forte firmy GorVita ze Szczawy. Mówiłam o chłodzącym a dostałam rozgrzewający. Chociaż mnie on ani ziębi ani grzeje. Grażynko a taniec nie na wszystko pomaga. Mnie bolą ręce, od barków po czubki palców. Sąsiad ma kort i gra w tenisa a ja mam tzw. łokieć tenisisty :cry:. Na kręgosłup to taniec jest OK.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A to dopiero heca. Ja też mam łokieć tenisisty i boli mnie już dwa miesiące. A gre w tenisa to ja nawet nie rozumiem. :oops: :lol: Nie pomogły żadne maści i tabletki, a pomaga "maść końska" z apteki. :lol:
Ale my tu zaśmiecamy Ulce wątek maściami - Ulka a jaka pogoda u Ciebie, bo u mnie dzisiaj lało niemiłosiernie. W dodatku z takim wiatrem, że deszcz padał z dołu do góry :shock: Dawno nie widziałam takiego "zjawiska". :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Dziewczyny jak pojade do naszych sąsiadów za miedze to mogę Wam kupić jak chcecie tam jest tania ,zaraz zobaczę i Wam powiem , oo mam przy sobie zieloną -chłodzącą -250 ml cena 85 koron a forte była -ta sama waga 120 koron Krysiu chyba Ulka się nie obrazi ,że my tak u Niej same, bez Niej się rozgościłyśmy ---to odpowiadam ,do Częstochowy z Rybnika idę 30 lipca -4 dni -maść biorę :P :wit Lokieć tenisisty ,jak to ładnie brzmi Grażynko ,ja już 2 blokady wzięłam ;:112 a może klub utworzymy tenisistek nie grających nigdy w tenisa ;:112
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To z czego do cholerki mamy te łokcie ? ;:112 U mnie lewy, zupełnie nie wiem z czego . ;:24 Przecież nie jestem leworęczna. Klub - czemu nie. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”