Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

U mnie Żagwiny wypadły ,gdy zmieniłam wystrój ogródka .One jednak potrzebują bardzie suchego podłoża
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szaleństwo barw się zaczeło, cudowne ujęcia i te kolory. ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam w niedzielny wieczór. :wit
Pogodę dzisiaj miałam cudną, ale po wczorajszym dniu nie mogę się bez bólu ruszyć, więc w ogrodzie tylko kawka. :wink:
Wczoraj zaczęłam ciąć róże, ale kiepsko mi to idzie, bo nad każdą dylemat....ile uciąć. Powinnam wszystkie ciąć tuż nad ziemią, ale jakoś tak nie mogę. :wink: Potem będę się zastanawiała co dalej, a teraz na tych poranionych pędach ładnie puszczają pąki. Mimo łagodnej zimy są też straty. Padły dwie róże sadzone we wrześniu, a reszta po mniejszym, lub większym przycięciu powinna jakoś dać radę.
:D

Marysiu zaskrońce pewnie zwiały przestraszone moim wrzaskiem na ich widok. :lol:
Mysiury jednak kwiateczków trochę zostawiły. Jakby tak zupełnie wszystko zjadły, to chyba bym im w te norki trotylu napchała i podpaliła. No co.....przecież już nic nie miałabym do stracenia. ;:131
Poprzedni post pisałam w nocy, ale nie dokończłam, bo mi zaczęły literki uciekać i przez niedopatrzenie bez poprawki wysłałam później. :oops: :wit

Witaj Tereniu. :wit Wiosenka już chyba do wszystkich dotarła.
Ze szkodnikami na razie przegrywam, ale może to dlatego że nie walczę tak jak powinnam. Rozkładam trutkę, ale tylko w miejscach gdzie mam pewność, że moje psy i koty się do niej nie dostaną, a takich mam niewiele, bo moje zwierzaki strasznie wszędobylskie. :wink: :wit

Jadziu ja mam ich niewiele, ale właśnie sobie uzmysłowiłam, że faktycznie lepiej rosną te na wzniesionej grządce, gdzie jest mniej wilgoci. :wit

Kasiu ano zaczęło się. :D
Co prawda u mnie nie tak spektakularnie jak u Ciebie, ale coś tam kwieci. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ewciu co to jest za roslinka, ta na 3 zdjęciu od dołu, z czerwonymi kwiatkami?
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu. :wit
To miodunka....nie masz takiej?
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj . Widzę, że całe forum nie może się ruszać po ostatnim weekendzie ;:306 . Dobrze, to znaczy, że praca wre ;:333 . Kolorowo jest u ciebie i bardzo ładnie już, piękna wiosna ;:138 . Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jakaś inna miodunka bez plamek na liściach .U mnie slimaki już dały sie w miodunki i nie tylko tulipanowe liście czy hiacyntowe także młode listki chryzantem też bardzo im podchodzą :evil: .U mnie teraz pada drobny deszczyk i rośliny z pewnością się cieszą--- ślimaki również :evil:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

No widzę ze się porządnie zaczeło. ;:196
Ewciu szaleją ślicznie a fiołeczki przecudne u mnie jeszcze nie kwitną ale inne kolorki się pokazały ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuniu ;:168
Miałam takiego małego pełnego czapirzoka żonkilka i chyba go załatwiłam bo nie wychodzi. Rósł trzy lata i nic go nie przybywało ;:185 Deszczyk u mnie dzwoni, a ja się cieszę bo sporo roślin rozsadzałam i nie podlałam :D
Strasznie mi się wieczór skurczył i na nic nie mam czasu ;:oj czy po pracach w ogrodzie śpi Ci się lepiej :?:
Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości. :wit

Pogoda u mnie taka sobie. Niebo szare i chłodno, ale zaraz zmykam na trochę do ogrodu.
W dalszym ciągu ogrom prac mnie przytłacza. :oops:
Pewnie gdybym stale czegoś nie zmieniała, to pracy by było mniej, ale co zrobić, kiedy ja to lubię. :lol: Oczywiście cierpi na tym mój małż, bo biedaczysko na dużo daje mi się namówić. No ja mu serdecznie współczuję takiej żony. :lol:
Ostatnio wymyśliłam sobie sporą skrzynię na zioła takie typowo przyprawowe. Na warzywniku grasują nornice, więc ziółka w skrzyneczce będą bezpieczne. Tak więc moje ślubne szczęście niezbyt ochoczo, ale przystało na mój pomysł i ......już mam. :heja Trochę dech z odzysku i wkrętów i mam miejsce na mój ziołownik. Jeszcze tylko parę taczek ziemi do środka i można sadzić. :D
Jakie ziółka proponujecie?

Ewelinko ja z ruszaniem mam problem przez cały rok, a teraz to naprawdę ciężki czas dla mnie, ale się nie poddaję, bo ogród potrzebuje mojej opieki. :wit

Jadziu ja też już spotykam ślimaki. Strasznie wcześnie w tym roku ruszyły.
U mnie deszczyk na razie nie kropi , ale coś wisi w powietrzu.
Tak ta miodunka nie ma kropek na listkach. Masz taką?
:wit

Kasiulko kolorków już jest sporo, a nawet pierwsze koszenie trawy zaliczone, ale moce przerobowe mocno ograniczone i po prostu nie wyrabiam. :wink: :wit

Marysiu ;:196 jak zakwitł maluch, to pomyślałam o Tobie, bo pamiętam Twojego z zeszłego sezonu. Mój jest chyba trzeci rok i też tylko jeden. :wink:
Mój wieczór mimo zmęczenia dalej jest strasznie długi. Czasem udaje mi się zasnąć przed drugą. ;:224
Kiepsko to znoszę, bo odczuwam coraz większe dolegliwości, ale cóż innego mogę zrobić. Na rehabilitację się nie piszę, leki już nie pomagają, więc jak się napracuję w ogrodzie i wracam prawie na czterech, to przynajmniej mam na co zgonić. :D
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196 :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ewuniu z ziołownikiem świetny pomysł. ;:333
Posadź wszystko co najbardziej w kuchni potrzebujesz. Tymianek, miętę, szałwię, koperek, pietruszkę naciową, szczypiorek, itp.

Mam kilka piaskownic, pewnie ukradnę Ci pomysł i sama też takie cudo zrobię. Na razie cieszę się bo mi drzewka pokiełkowały.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękne wiosenne widoczki u Ciebie ;:138 . Ogród bez Twojej opieki nie byłby taki piękny więc trzymaj się. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ;:196 chociaż miodunka ma ładne kwiatki to dziękuję bardzo mam zbyt dużo roślin które kochają ślimaki .Tych jest u mnie dosyć sporo.Rano mnóstwo ich nawybierałam i nawet kamyczki im nie straszne .Fajnie wygląda budzący się ogród
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ewciu,masz tak wysprzątane w ogrodzie ,ze aż się zawstydziłam ,że mój nie posprzątany tak pięknie ,tyle już kwitnień wiosennych i jak uroczo wyglądają w takim czyściutkim ogrodzie ,pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Ewciu! przecież ja też wymyśliłam skrzynię na zioła ;:306 Tylko że ja na spód dam włókninę,a po bokach drewno a skrzynię podejrzałam w angielskim programie Gardeners World :D Zakupiłam już kocankę, majeranek i złociste oregano. Posiałam różne bazylie. W zmianach w ogrodzie nie jesteś osamotniona i wszyscy ciągle zmieniamy wygląd grządek, dosadzamy, rozsadzamy i dzięki temu mamy ciągłe zajęcie ;:306 Dzięki temu nasz ogród się zmienia i pięknieje :D
Pierwiosnek od Ciebie ma pęd kwiatowy ;:167
Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”