Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

constancja pisze:
.....jak ważną jesteś osobą!
- uwaga! wyrwane z kontekstu.

Kasia wcale nie jest ważna. Kasia jest zwyczajnie NASZA, tak równa babka, czasem Czarownica, czasem Elfik. Bo my kofamy Kaśkę i jej ogród. ;:128
Kasiu ,Ty jak dobra wróżka ....
czynisz cuda na ziemi ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu dziękuję za informację o wisterii ale wybacz głupie pytanie ;:180
Pod koniec lutego należy przyciąć pędy nad 2-3 pąkiem. Wtedy roślinka kumuluje energię na rozwój właściwych pąków kwiatowych.
nad 2-3 pąkiem od ziemi?
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasiek, jeszcze część moich iglaków się uchowa. Wiesz, ciacham tylko minimum konieczne ;:183
Z tej Alexandriny to ślicznotka. Parę razy nawet się nad nią zastanawiałam. A Ty zamierzasz ją posadzić do donicy, czy na rabacie? Jeśli na rabacie, to w jakim towarzystwie?
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu ;:196 myślę, że skoro w Twojej okolicy już jest tak wiosennie, to możesz zacząć modelować swoją jodełkę.
Jak zacznie wypuszczać młode przyrosty, to już z przyciętych gałązek i będzie się dobrze zagęszczać.
Czytałam, że już tniesz róże. U nas jeszcze tak dobrze nie ma i z cięciem róż muszę poczekać.
Ale taką ilość mieć do cięcia i uporządkowania, to Ci nie zazdroszczę. :)
Za to jakie efekty wizualne i zapachowe będą latem ;:224 :lol:
Pewnie weekend spędzisz na targach Gardeny ?
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Jakoś Kasiu nie jestem w stanie uwierzyć, że w tym sezonie zajmiesz się wyłącznie pielęgnacją ogrodu bez radykalnych zmian + wino, leżaczek itp. za dużo energii w Tobie dziewczyno :wink:
Proszę rób dużo zdjęć na Gardenii, ja niestety nie będę mogła (pochwalę się a co - rodzina mi się powiększyła) i w tym sezonie to ja mogę napisać, że skupię się na pielęgnacji (a raczej utrzymaniu przy życiu) swojego ogrodu....
Też jestem ciekawa czy można najpierw użyć Promanalu (mam jeszcze z ubiegłego roku) a potem miedzianu (muszę wysłać męża po zakup) i czy jest sens pryskać Promanalem róże.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kasiu jak tam postępy w pracy ?
Padam dziś na twarz ale musiałam zajrzeć do Ciebie. ;:196
Czekam na aktualne fotki z ogródka.
A jak tam przygotowania do zmian w ogródku ?
Oczko już dojrzało do realizacji ? :uszy
Martwię się o swoje lobelie bo jakoś mi nie idą, chyba nie mam ręki do takich mikrusów. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Muszę przystąpić kolejnego cięcia, glicynia do poprawki, obcięłam ją zbyt wysoko. Dobrze Kasiu, że zasady jej cięcia wyłożyłaś "łopatologicznie" ;:124
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kasiu :wit
Czytałem w wątku u Grażynki o twoich męczarniach z różami .Pracy macie co nie miara ,ale dla takich efektów z chęcią bym się pomęczył jak ty :wink: .W tym sezonie to pewnie już tylko jakieś kosmetyczne zmiany będziesz przeprowadzała ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dziś wreszcie piękny dzień, tylko ja wracam w czwartki najpóźniej, zdążyłam wyjść na godzinę do ogrodu. Konkretniejszą pracę planuję na jutro i sobotę, przydałaby się ładna pogoda :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek ten Twój monolog wśród róż powalił mnie na klawiaturę :;230 przecież praca wśród kwiatów miłości to jest wspaniały relaks :;230 a takie bluzganie nie uchodzi, zwłaszcza takiej wróżce jak Ty ;:168
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ogrodowe ADHD ;:306 uśmiałam się niesamowicie, lepiej nie mogłaś tego ująć, dwa odpowiednio dobrane słowa, mówiące więcej niż cały wykład na ten temat, normalnie strzał w dziesiątkę, czuję dosłownie to samo, gdy latam po ogrodzie ;:108. Nie wybieram się na Gardenię przede wszystkim dlatego, że strasznie brakuje mi czasu, a planów co niemiara, poza tym nie chcę nakręcać się na nowe chciejstwa, bo teraz to już na prawdę definitywnie miejsca brak i tak muszę troszkę przeorganizować ogród, żeby posadzić zakupione już róże, lilie, dalie i clematisy, o tym co rośnie na parapetach, póki co w ogóle nie myślę. Planuję jeszcze jedną różankę, chyba nie mam wyjścia, tak sobie, domawiałam po troszku, że jak dziś zliczyłam to złapałam się za głowę, będę miała do posadzenia 33 róże ;:14, ale będzie się działo :heja. Kasiu, jak możesz, wytłumacz mi proszę łopatalogicznie jeszcze raz to cięcie wisterii, nie wiem jak ją ciachnąć, żeby było dobrze.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, zbieram się za wątek jak sójka za morze się wybierała. Co już prawie gotowa jestem, to pogoda mnie stopuje, ale już za momencik już za chwileczkę powinnam coś napisać...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

wanda7 pisze: Mam pytanie o Promanal, bo już nie wiem, co sądzić. Opryskałam nim wszystkie iglaki i liściaste, ale nie mam pojęcia w kwestii róż. Czy też się je opryskuje tym środkiem albo innym olejowym?
Kasiu, nie mogę się doczytać, czy ty mi odpowiedziałaś w tej kwestii. Dawno to co prawda było, ale pozwolisz, że ponowię pytanie, bo jeszcze nie za późno na ewentualne opryski.
Awatar użytkownika
agnesik12
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 10:25

Post »

Witaj Kasiu,

U Ciebie już kwitną forsycje! Wow! I już jak mróweczka w ogródku się uwijasz :)

A czy sypiesz coś pod róże na bruzdownice? U mnie w tamtym roku było jej zatrzęsienie! I kwitnienie było znacznie opóźnione.
Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Kasia obejrzałam fotki z Twojej podróży, może powinnam napisać, że pięknie tam, super rośliny, ciepło i takie tam, ale nie napiszę, bo każdy wie, jak jest w kraju Tośka Gaudiego, napiszę za to coś innego: fajna babka z Ciebie , pozdrawiam i czekam na Twoje magiczne ogrodowe fotki :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”