beatab pisze:Piękne hortensje - ta lilia teraz zakwitła???
Ewka - ja mojego muszę mieć na oku, bo w lesie się gubi
Mój sobie opracowal metodę że paląk na wiaderku przekręca w ta stronę z której przyszedł - mój Tato kiedyś mi podpowiedział żeby dla jaj ten pałąk mu przestawić - jeszcze nie próbowałam tego, ale kto wie ,kto wie
Agatko -
Tereniu witaj jak tam Twoje maluchy
Tesiu - niedługo swoje będziesz mieć
Bożenko ja mam na hostowisku tylko żurawki i hosty , natomiast hortensje zagoszczą z różami i miskantami.
Jeżeli chcesz kupować hosty to polecam sklep Funkia pl. , zielone progi, mają hosty zgodne odmianowo i
przede wszystkim zdrowe
Elu mam już następną

, ale nie ma co pokazywać bo malutka - zostawię ją do zdjęcia na przyszły rok. mogę tylko powiedzieć że nazywa się Summer Snow

,
W niedzielę napiszę o grzybobraniu

choć nie wiem czy znajdę czas żeby do lasu wejść - wyskoczyło zamontowanie kominka
Milenko 'Jane' LITTLE LIME jest odmianą bardzo podobną do Limelight - rożni się tylko wielkością - ta ma osiągać tylko metr wysokości- tyle z opisu -a w rzeczywistości już widać że inaczej się wybarwia niż Limelight.
Magical Candle u mnie jest mocno zielona z różowymi rumieńcami, ale ona u mnie kwitła już w lipcu i troszkę czasu już minęło do tego wyglądu, natomiast Misiek jest zdecydowanie jaśniejszy- nie wiem jak będzie wyglądal dziś ?? - obfocę go specjalnie dla Ciebie

.
Marzenko u mnie nie ma dużych lasów- nawet jak bym się zgubiła to kierując się w stronę drogi zawsze wiem gdzie jestem

.
Moj małżonek dzisiaj idzie do pracki na nockę

, ale transport sobie zorganizowałam na 18

.
Sąsiadka mi przyniosła ukorzenione
patyczki rożyczki ( ta różowa co pokazywałam wcześniej) powiedzcie mi czy ona zakwitnie w przyszłym roku

. Dostałam też ukorzeniony Milin

Pozdrawiam. Ewa