Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Olusia pisze:A ja przyjadę wąchać !!! ;:215
To zlot wąchaczy organizujecie? :;230

Krysiu! Ja w tym roku kupuję ostatnie 5 róż! ;:306 Potem koniec, bo nie mam miejsca!
Mój m. już nic nie mówi na zakupy rózane, czasami nawet za nie zapłaci i odbierze. A powodem takiego zachowania jest właśnie puszczanie przez niego z dymem ok15pln dziennie i za taka kasę (nie licząc piwa) mogłabym kupić na rok cały zagon angielek ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
A ja puszczam i na róże i na ;:209 :oops: Nie mam żadnych argumentów w "negocjacjach" z eMem. ;:185
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA.....ja mam podobne argumenty, choć mój eM nie przeszkadza mi w zakupach....ja chyba bardziej jestem wstrzemiężliwa ....poszukuję szkółek gdzie taniej, co nie zawsze równa się z jakością i z rozsądkiem............nieraz wlaśnie eM tak rzecze......"chytry dwa razy traci..to tak z przekąsem.....
przy tarasie będą na ten rok rosły dalie, to dzięki Tobie ;:180 za to..

.....zlot wąchaczy chętnie zorganizuję, jakby nie było nie jest to tak daleko...

HELENKO..... chyba się nie mylę, że doświadczenie w pielęgnacji hortensji juz masz za sobą, wobec tego zapytam.........
--moje obecnie stoją w donicach w Domu Ogrodnika i jak dzisiaj podejrzałam to już listkują :;230 .....
--co z nimi teraz począć...obciąć na wysokość 40 - 50 cm. :?:
--sadząc je do gruntu czy mogę podłożyć im obornika jak masełko :?:
--ile kwaśnej ziemi im podsypać :?:
...a róże jeszcze mam na liście chciejstw i tak się miotam jakie, bo wyznaczylam sobie ile, ani jednej sztuki więcej........zamierzam zlożyć zamówienie w R...........

ULKA.....zapraszam...nie tylko lilie bedziesz mogła podglądać.....musialam powtórzyć nasadzenia bo na dzialce ROD wiele mi wypadło, chyba nadmiar wilgości im zaszkodzil....a ja je uwielbiam więc muszę mieć je teraz w zasięgu reki....
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu martwisz się o cięcie hortensji na forum czytałam od znawców że hortensje bukietowe tnie się za 3-cim oczkiem...jeśli masz dłuższe górę patyczków obciętych możesz włożyć do wody i ukorzenią się następne ..fajna sprawa...ale pod spód masełka im nie daj niech się przyjmą później możesz masełkiem obłożyć bo masełko młode korzonki może spalić ...to moja sugestia ...
Pozdrawiam... Alina .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALINKO.....ciecie wykonane.....poprosiłam sprzedawcę o instrukcje i polecono wszystkie przyciąć na wysokość 40 cm. co niniejszym uczyniłam a resztę do wody włożyłam......i tak sobie dumam czy nie sypnąć do tej wody trochę ukorzeniacza........a masełka pod korzonki bezpośrednio tonie włożę, głębiej przekopię.....
ALINKO........ nie wytrzymałam lobelię i kobę wysiałam i pelargonie po-pikowałam.....z pozostałymi jeszcze poczekam do soboty....
;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p

Post »

Ja wcześniej wysiałam żurawki i wiesioł błękitny ładnie wzeszły później jak zdjęłam folię zaczęły ginąć i moje sianie na nic się zdało opuncja też mi nie zeszła tak że najlepiej mi wschodzą pomidory i papryka i to sieję ..Pelargonie też częściowo się ukorzeniają ....jeszcze mam dosadzić ..Krysiu do wody możesz włożyć węgielek drzewny ten od grilla...
Pozdrawiam... Alina .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALINKO..... ;:196 jutro włożę, już dziś nie chce mi się szwendać po ogrodniku......ale może mi wytłumaczysz jak on działa, bo ja o tej metodzie to już kiedyś słyszałam.....a popiół z komina jak by podziałał....
...a kilka pomidorków też wysieję....
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p

Post »

Popiół z komina byłby dobry do ukorzeniania pod warunkiem że będzie z drewna..ale do wody ??lepiej węgielek wtedy woda będzie czyściejsza..
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Alinko słyszałam o węglu stosowanym na żołądek przy rozstroju :roll: Miło Cię spotkać ,pozdrawiam ;:196 Krysiu będzie latem pięknie ,ja wczoraj zamówiłam lilie ;:138 Dobrze robisz zamawiając w R.....um, ja wiosną sadziłam kupione u nich ...........wszystkie latem kwitły ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ROMCIU....może jak by tak się przyłożyć i kawał węgla grliowego wylizać to rewolucje żołądkowe by minęły......ale na serio węgiel dobrze działa przy s..... ;:108

Romciu ja w tym sezonie tak się rozbujałam, że nie wiem jak to ogarnę jak wszystko mi spłynie do domu, a lilie to bardzo lubię, dość długo kwitną, zapach rozsiewaja wieczorowa porą.......natomiast róż trochę się obawiam ....one to takie paniusie bywają pełne pretensji i trzeba im poświecac sporo czasu.......ale jak chcę to będę miała......

:wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..i ja czekam na róże z R....i nadal nie wiem gdzie posadzić planuję zmieniam jak to ja... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Czytam o Twoich planach ogrodowych i zakupowych, no i motywuję się do działania :D A może by tak jednak kupić na wiosnę chociaż parę różyczek? :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ewa, kup , kup!!! ja na Gardenii jedną okrywową kupiłam.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

OLA!!! TY???? Różę kupiłaś??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Wszyscy róże kupują ;:oj Jakaś różyczka panuje, ja miałam 4 zamówione, ale anulowałam zamówienie, bo przemyślałam jednak koncepcję i tam gdzie chciałam będzie kącik zabawowy ... a róże postaram się gdzie indziej ulokować.
Krysiu co już u Ciebie kwitnie, pokazuj :wit
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”