Renatko było bardzo fajnie, trochę musiałam sprawdzać zegarek bo po południu miałam gości na obiedzie i mąż wyjeżdżał do pracy. Na szczęście wszystko udało się zwiedzić, zakupy roślinne zrobić. Zdjęcia z Pisarzowic będą w najbliższym czasie.
Kasiu moja miłość do azalii dopiero rozkwita, wolę je bardziej od rododendronów mniej z nimi zachodu. Wiosną dwie o żółtych odcieniach zakupiłam, tak bardzo ładnie wyglądają w ogrodzie widać je z oddali.
Moje koty przechodzą obojętnie wokół kocimiętki, ale pamiętam kota działkowego, który przychodził na kocimiętkę sąsiadki, to co on na niej wyprawiał warte było oglądania.
Kamasję mam posadzoną w pełnym słońcu, chyba jej to odpowiada, bo zawsze pięknie kwitnie.
Grażynko moje irysy też rozpoczęły kwitnienie, muszę tego roku pooznaczać kolorki bo czeka ich przesadzanie.
Marysiu już od kilku lat nie mieszkam w Krakowie, nie zmieniłam w profilu tak zostało.
Moje piaski szybko się nagrzewają więc roślinki szybciej kwitną i szybciej przekwitają. Teraz czekam na deszcz, bo sucho jest bardzo, wczoraj miałam wszystko powiędnięte.
judytko wiedziałam jaki będzie miała kolor, tylko nie rozumiem dlaczego tyle lat nie zakwitała. Też mam nadzieję, że co roku piwonia będzie kwitła.
Jagódko mokrzyca się rozsiała, mam dwie sadzonki na skalniaku więc przyjeżdżaj, będziemy kopać.
Azalie, ich urok odkryłam niedawno, mam już kilka, chyba nie są to ostatnie. Piwonię drzewiastą dostałam w prezencie, wiem że kosztowała wtedy 45 zł. Wczoraj kupiłabym następną za 29 zł, ale jak zapytałam o kolory to okazało się, że dlatego taka cena bo kolorki wymieszały się i większość sadzonek może być o różowych kwiatach.
W Tychach nie byłam, brak czasu remont trwał i będzie trwać

chyba kwiaty kupię u siebie na miejscu. Na razie skrzynek na tarasie nie mam jak powiesić.
Moje rododendrony

amsonia

maki niedługo zakwitną

magnolia, złotokap od Grażynki

orliki
Reniu zaczynają obecnie rozkwitać irysy wysokie, nie mam jakiś rarytasków rosną u mnie pospoliciaki, ale ja je wszystkie kocham tak samo.
Azalie też uważam za piękne krzewy, nowe nabytki jutro muszę posadzić.