Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
Pat na pewno lepiej z siewu bezpośredniego jak pisze Mariolka uprawiać dziwaczka niż pomidory. A część zasiewów kwiatów (i nie tylko) to wymaga ciepła do kiełkowania a potem możesz chyba wynieść do chłodnego pomieszczenia.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siej do ziemi. Rośnie dość wysoki, kwitnie. W sam raz przy płocie jak dla mnie. Swojego wykopałam i jak dalię przychowuję, ale nasionka też mam.
Cieszę się, ze doszło, a potem znalazłam jeszcze inne nasionka, które też powinnam CI wysłać, pewnie będzie druga tura
Cieszę się, ze doszło, a potem znalazłam jeszcze inne nasionka, które też powinnam CI wysłać, pewnie będzie druga tura

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Dzięki za informacje o dziwaczku, w takim razie idzie do gruntu.
Kusi mnie cynie i aksamitki wysiać na rozsadę...obawiam się, że nie dam rady oprzeć się pokusie
na razie ładnie wzszedł tytoń i petunie po przemieszaniu przez koty, kolejna partia lobelii też wychodzi, chyba od razu przesadzę do doniczek, żeby znowu nie zalać ich w krążkach.. zdjęcia kiedyś będą, ale mam niechcieja strasznego i kolejny nawał pracy zawodowej, więc niewykluczone, ze zdjęcia w końcu wstawię, jak już będzie czas wysadzania do gruntu 
Kusi mnie cynie i aksamitki wysiać na rozsadę...obawiam się, że nie dam rady oprzeć się pokusie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat na pewno sianie aksamitki w domu sprawi, że będziesz miała wcześniej rośliny kwitnące, ale jak już siać to w kwietniu. Ja sieje ale w tunelu i wsadzam malutkie roślinki, bo na rozsadzanie już nie mam cierpliwości. Mimo moich zmyślnych półeczek nie mam już miejsca na sienie kwiatków
Owocnej pracy 

- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Patrycjo pozwól, że się wtrącę. Ja w ubiegłym roku aksamitki i cynie (eksperyment taki - pełne jakieś, białe) wysiewałam wprost do gruntu na rozsadnik. I pięknie wzeszły, zostały przepikowane i kwitły nieprzerwanie aż do mrozów. Udały się nawet astry. Szkoda miejsca na parapetach.
Pozdrawiam serdecznie- Kasia
Pozdrawiam serdecznie- Kasia
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pat, masz alternatywne parapety to siej ile wlezie, ale chyba nie teraz jednak
Zaczekaj z aksamitkami do kwietnia. Ja w tym roku będę miała aksamitki białe pełne
Oczywiście osobiście ich nie sieję tylko dałam nasiona sąsiadce co by mi wyhodowała
No ale ja nie mam w zapasie 19 parapetów i czuję się rozgrzeszona
A Ty kochana, korzystaj ze swoich włości w pełni i do cna 

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Pat, Twój warzywniak nie dość że mnie zachwycił, to jeszcze utwierdził w przekonaniu, iż mini zielnik i mini-uprawę koktajlowych w donicach po prostu muszę mieć. Ot, taki substytut, ale zawsze ucieszy, zwłaszcza że już raz spróbowałam uprawiać je w donicach, z powodzeniem.
Pozdrowienia i miłych występów w bibliotece
Pozdrowienia i miłych występów w bibliotece

- Sosenki4
Pati jak masz miejsce to siej na rozsady, ale będziesz mieć z tym potem więcej roboty. Na Twoim miejscu wysiałabym do gruntu i spokój.
Mnie póki co tylko lobelie udało się posiać, ale heliotrop już kupiłam
, bo wcześniej nie było w ogrodniczym. No i koniecznie kobeę muszę też wysiać, chcę pnącza jednoroczne przy tarasie, bo mnie przejezdne oczy wkur... Jakieś 30m od okna, ale od ludzi wiem co i gdzie mam w domu 
Mnie póki co tylko lobelie udało się posiać, ale heliotrop już kupiłam

Pomidory koktajlowe fajnie rosną w wiszących donicach, co rok wieszam w strategicznych miejscach, co by mi okoliczna ludność oszczędziła warzywnik
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Pati super był ten Twój ubiegłoroczny warzywnik
Ten warzywniczy angielski link super mam ochote na kilka ichniejszych pomysłów
Koteczka ta sliczna bialutka, rozrabia w nasionkach....
Ksiezniczka
no az sie wierzyc nie chce
Koty to diablice wcielone, w tamtym roku obgryzły mi pomidorkowe rarytaski i wywaliły lobelie grrrrr

Koteczka ta sliczna bialutka, rozrabia w nasionkach....

Koty to diablice wcielone, w tamtym roku obgryzły mi pomidorkowe rarytaski i wywaliły lobelie grrrrr

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Pat
Jestem pod wrażeniem Twojego zeszłorocznego warzywnika
Podziwiam Cię, że w obliczu tylu obowiązków i innych niespodzianek w domu masz czas i chęci na wysiewy i planowanie ogrodu
Te klimaty angielsko - rustykalno - wiklinowe są bezapelacyjnie 100 procent w moim guście.
Jestem pod wrażeniem Twojego zeszłorocznego warzywnika

Podziwiam Cię, że w obliczu tylu obowiązków i innych niespodzianek w domu masz czas i chęci na wysiewy i planowanie ogrodu

Te klimaty angielsko - rustykalno - wiklinowe są bezapelacyjnie 100 procent w moim guście.

- Sosenki4
Szukałaś sprzedawcy, który ma więcej niż dwie odmiany brzóz, no to podaję: lolek191276. Oczywiście na znanym portalu aukcyjnym. 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No właśnie ze względu na liczne obowiązki mam chęć, bo z czasem to już różniepelagia72 pisze:Pat
Jestem pod wrażeniem Twojego zeszłorocznego warzywnika![]()
Podziwiam Cię, że w obliczu tylu obowiązków i innych niespodzianek w domu masz czas i chęci na wysiewy i planowanie ogrodu![]()

posiadanie choćby mini-warzywnika bardzo polecam, bo o ile kwiaty i krzewy ozdobne dają satysfakcję natury estetycznej o tyle, przynajmniej dla mnie, możliwość wyjścia do ogrodu i przyniesienia stamtąd czegoś do jedzenia, co się samo wyhodowało daje poczucie mocy niemal boskiej... ekstaza porównywalna ze sprowadzaniem na świat dzieci

Melduję, że po lekkim zmodyfikowaniu technologii pędzenia nasion na duchówce, wzeszła mi większość i jeszcze nie zdechła

A na pocieszenie siebie odkopałam nieliczne zdjęcia ogrodu z połowy i końca marca ubiegłego roku...dzięki nim jestem w stanie uwierzyć, że i w tym roku wiosna będzie:

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Już niedługo będzie pięknie. 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Pati, cieszę się że Twoje siewki rosną.... zgodnie z obietnicą przychodzę je pooglądać
Zastanawiasz się nad Heidi Klum? Jest naprawdę urocza, chociaż u mnie trochę plamek złapała - ale ja nie używałam żadnej chemii....
Dla Ciebie na zachętę

Ps. Jeśli chcesz, to usunę zdjęcie żeby wątku nie zaśmiecać - daj znać

Zastanawiasz się nad Heidi Klum? Jest naprawdę urocza, chociaż u mnie trochę plamek złapała - ale ja nie używałam żadnej chemii....
Dla Ciebie na zachętę

Ps. Jeśli chcesz, to usunę zdjęcie żeby wątku nie zaśmiecać - daj znać