Różany ogród cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różany ogród cz.6

Post »

Monia nie tylko Ty łaziłaś i coś robiłaś w ogrodzie , mnie też wyciągnęło słonko ale ja to wolę w ciepłych gumofilcach a takie kaloszki to na mokrą od rosy trawę sobie zostawiam ;:306
Ziemia aż tak strasznie nie zmarznięta i można wcisnąć w nią jakieś patyki czy podpory ale co będzie dalej to chyba tylko góra wie ;:202
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Keetee pisze:Hejka Monia :wit podpory git ;:333 Ciesze sie ,ze tez masz nie równo pod sufitem...to jest barzdo pocieszające ....ja co prawda nie plewiłam...ale łażę i zaglądam co wyłazi....ps mam takie kaloszki , jutro w nie wskoczę na przywitanie wiosny ;:172
Kaloszki wprost z Lidla :lol: Pasują mi do ogrodowej kurteczki :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Monia nie tylko Ty łaziłaś i coś robiłaś w ogrodzie , mnie też wyciągnęło słonko ale ja to wolę w ciepłych gumofilcach a takie kaloszki to na mokrą od rosy trawę sobie zostawiam ;:306
Ziemia aż tak strasznie nie zmarznięta i można wcisnąć w nią jakieś patyki czy podpory ale co będzie dalej to chyba tylko góra wie ;:202
Nie mam gumofilców. Kaloszki są na szczęście na tyle luźne, że wciskam grubsze skarpety :D
Ja wczoraj pooglądałam róże. Niestety niektóre mają bardzo duże uszkodzenia mrozowe - pękniete całe pędy wzdłuż :( To mnie martwi, bo wydaje mi się, że jak w ostatnie cieplejsze dni ogladałam, to tych pęknięć nie było. Sporo róż ma też czarne pedy, ale miejsmy nadzieję, że tylko w górnej części. Jestem zdziwiona, bo przecież nie było takiej strasznej zimy, a tu widać, że straty będą. :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dopiero "na stojaka" widać, jaka ładna ta Twoja podpora :D
To nie zima nam róże męczy, tylko wiosna :( Swoje boję się oglądać, bo mrozy miałam duże i zapowiadają podobne w tym tygodniu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Dopiero "na stojaka" widać, jaka ładna ta Twoja podpora :D
To nie zima nam róże męczy, tylko wiosna :( Swoje boję się oglądać, bo mrozy miałam duże i zapowiadają podobne w tym tygodniu.
Dziękuję ;:196 Boję się, że właśnie te morzy, które mają nadejsć dokonają dużo złego. Ponoć ma być nocami -15' :(
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Róże już "ruszyły" i dlatego teraz łatwiej przemarzają. Ja swoje co cenniejsze ponownie pookrywałam. Kaloszku super, prawdziwie wiosenne, a podpora bardzo fajna - gdzie ją kupiłaś? Byłam wczoraj w OBI - a jakże, nabyłam róże, mają ich całkiem sporo, niesety różmej jakości i większość bezimiennych. Ale są też zidentyfikowane. Nabyłam:
- Mr. Lincoln
- Poeme
-Brillanti
- Handel
- trzy pnące bezimienne.
Fotki będą wieczorkiem.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni szalona jesteś,ale w sumie się nie dziwię,pogrzebałaś w ziemi i już lepiej ....jakie ładne kaloszki ;:108
Też obawiam się o róże,szkoda,że nie moge ich oglądnąć,zanim śnieg zniknie i wyschnie ziemia to będę siedzieć i zamartwiać się o nie...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dzisiaj zrobiłam obchód ogrodu, róże dzielnie się trzymają, poza wyjątkami ,niektóre młodziaki terminatorki mają podmarznięte końcówki co wystawały nad śnieg, no i herbatnie do cięcia do kopca. Ale pęknięć nie zauważyłam choć np Westerland będzie miał do wycięcia chyba ze dwa pędy ale ma ich i tak stanowczo za dużo - będzie cięcie prześwietlające. ;:173
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mam podobnie... Te, które rosły od wiosny wygl adają świetnie. Posadzone jesienią mają przemarznięte końce. Dobrze, że nie były krótko cięte :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO1 pisze:Róże już "ruszyły" i dlatego teraz łatwiej przemarzają. Ja swoje co cenniejsze ponownie pookrywałam. Kaloszku super, prawdziwie wiosenne, a podpora bardzo fajna - gdzie ją kupiłaś? Byłam wczoraj w OBI - a jakże, nabyłam róże, mają ich całkiem sporo, niesety różmej jakości i większość bezimiennych. Ale są też zidentyfikowane. Nabyłąm:
- Mr. Lincoln
- Poeme
-Brillant
- Hendel
- trzy pnące bezimienne.
Fotki będą wieczorkiem.
Nooo, piękne zakupki ;:63
Podporę zamówiłam u kowala ;) Gotowe można dostać czasami w OBI, ale trzeba trafić, żeby coś fajnego było. Wiem, że Majka kupiła swego czasu jakieś ładne obeliski. Ja kupiłam rok temu w OBI, ale nieco za niski, dlatego zamówiłam u kowala wysokie.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Moni szalona jesteś,ale w sumie się nie dziwię,pogrzebałaś w ziemi i już lepiej ....jakie ładne kaloszki ;:108
Też obawiam się o róże,szkoda,że nie moge ich oglądnąć,zanim śnieg zniknie i wyschnie ziemia to będę siedzieć i zamartwiać się o nie...
Aniu, kaloszki są super. W wysokich zawsze mi za gorąco, a na zimnie za zimno. Takie krótkie są bardzo praktyczne i wygodne.
U mnie dzisiaj znów paskudnie - pada deszcz naprzemiennie ze śniegiem :evil: Mokro, nieprzyjemnie i wietrznie.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Dzisiaj zrobiłam obchód ogrodu, róże dzielnie się trzymają, poza wyjątkami ,niektóre młodziaki terminatorki mają podmarznięte końcówki co wystawały nad śnieg, no i herbatnie do cięcia do kopca. Ale pęknięć nie zauważyłam choć np Westerland będzie miał do wycięcia chyba ze dwa pędy ale ma ich i tak stanowczo za dużo - będzie cięcie prześwietlające. ;:173
Otóż to - u mnie również w gorszym stanie sa nowe sadzonki. To ciekawe zjawisko, bo zawsze najlepiej zimowały te jesiennie. Najbliższy czas pokaże co do wycięcia ;:173

-- Cz 21 mar 2013 19:01 --
sweety pisze:Mam podobnie... Te, które rosły od wiosny wygl adają świetnie. Posadzone jesienią mają przemarznięte końce. Dobrze, że nie były krótko cięte :D
;:108 Mam te same obserwacje :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chwalę się:
Łuczek gotowy i wbity na swoje miejsce :heja
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jest czym się chwalić :D Piękna podpora i ozdoba ogrodu :D Chociaż zimowa sceneria cieszy tak sobie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Jest czym się chwalić :D Piękna podpora i ozdoba ogrodu :D Chociaż zimowa sceneria cieszy tak sobie :roll:
Dziękuję, Ewciu ;:196
Mróz z każdą minutą większy. O 18.00 było już -8'C. Teraz pewnie dwa razy tyle, a śniegu stopniało dużo od wczoraj :roll: :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”