Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Naprawdę wątek pędzi jak szalony! Tyle roślin, tyle planów :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pełno na forum stwierdzeń o niemocy i chyba mnie też to bierze... Ale spróbuję przewalczyć to kawą ;:138 A na razie -parę porannych zdjęć. I dziś pogoda nie może się zdecydować - co raz zza chmur wychodzi słońce... Wczoraj mimo, że wszystko wskazywało na solidny deszcz - ledwo pokapało :( Ale ogródek mam mokry, o czym przekonałam się sadząc wczoraj nowe rośliny. Teraz tylko czekać na rachunek za wodę :;230 Ale co mi tam- przecież nie będę im żałować :heja

Kwiaty w porannym słonku jakby bardziej tajemnicze...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jak widać, teraz jest ewidentnie czas dalii :D Ale nie tylko...

Zakwitł clematis Dzieci Warszawy

Obrazek

Kroskomia ma nowę pędy kwiatowe

Obrazek

Datura i hortensja nowe kwiaty

Obrazek

Obrazek

Posiane przeze mnie astry zaczynają kwitnąć i to na całego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Serowa jeżówka zachwyca swą trwałością

Obrazek

Wrzosy wyglądają wręcz cudownie

Obrazek

Tawuła japońska powtarza kwitnienie

Obrazek

A zawilce japońskie cieszą się wielką popularnością wśród zapylaczy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko (majowa)! Jak widzisz na forum tematy potrafią być zaskakujące :;230 Skoro jesteś "była", to co teraz robisz?
Maryno (marpa)! Zapewniam Cię, że miałam się czym zdenerować i zdołować. U mnie to na szczęscie przebiega szybko. Tylko dziś czuję się taka słaba... Ale dam radę ;:223 A tych nowości znowu tak dużo nie ma... Przynajmniej kupnych, bo forumowe - lekko szaleją...
Dorotko (dorcia7)! Nazwę berberysa znałam, ale zapomniałam... Wszystko przez to, że moje dziecko było ze mną i ciagle pytało, czy długo jeszcze. Sama jednak dla swojej ciekawości sprawdzę. Wydaje mi się, że kompozycja, które zreszta powstałą całłkiem przypadkowo, po dodaniu tych dwóch berberysów wygląda ok i mam taki plan, by otoczyć ją funkiami... Co Wy na to???
Ewo! Podobają mi się i to bardzo takie budowle z kamienia. Widziałąm na forum taką okragłą studnię z górą drewnianą. Taka mi się marzy. Może sie odważę i sama się za to wezmę?
Jacku! Ja pędzę??? Lubię sobie pogadać, a i Was nie chce zawieść, że u mnie nic się nie dzieje! A kamienie wykorzystuje, a planuje jeszcze bardziej...
Gosiu (Margo2)! Na brak śniegu to u nas nie można narzekać i dopiero teraz zrozumiałam, że to opatrzność dla moich roślinek. Ale jak trzeba odśnieżać i z 5 razy dziennie (oierwsze dśnieżanie o 5 rano, ostatnie o 12stej w nocy) przy normalnych obowiązkach, to niekiedy zwyczajnie mam dość. Ty nasypywałaś zimą na rabatki śnieg z ogródka, ja na wiosnę rosypywałam - by szybciej się topił :;230
Izo (chatte)! Czyżbym coś źle zrobiła??? Kurcze, one były wszystkie razem wsadzone do jednej doniczki i je rozdzieliłam, by zidentyfikować gipsówkę, kichawca i perovkię. Ale się przecież one się rozrosną, nie??? Jeszcze raz Ci dziękuję :) Może różyczki w przyszym roku dzięki Tobie będą miały doborowowe towarzystwo ;:138 Róża mi sie podoba- ma śliczny kolor, pręciki, a i wygląda że kwitnąć będzie bez przerwy :)
Agness! Cieszę się, że Ci się podobają moje zakupy :wit Berberysy dopiero jak się trochę rozrosną będą cieszyć oko. Lubię je za piękne przebarwianie...
Maju (majka411)! Bywa, że i ja zapominam, jak było na początku. Ale wystarczy tylko, że usiłuję wbić w ziemię sztychówkę i wpomnienia wracają. Staram się jednak korzystać z tego daru, ile sie da :)
April! Najbardziej lubię odpoczywać czynnie. Jak dołączymy do tego moja niecierpliwość... No i taaaakie plany... To nie mogę siedzieć bezczynnie :tan
Magdo (lulko)! Dobrze, że już jesteś :wit Ja szaleje? No może trochę, ale za to zimą siłą rzeczy będę musiała zwolnić. Wówczas pokaże moje domowe rośliny, bo też mam ich "trochę" :;230 :;230 :;230
Ewo (gajowa)! Oj plany to ja mam, ale i teren do zagospodarowania jeszcze dość duży. Żeby mi tylko sił i środków starczyło :wink: Bo zapału na pewno nie zabraknie :heja
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej Aniu wpadłam poogladać nowe roślinki ;:162 Super, że chociaż Tobie zapału nie brakuje ;:138 bo wpadłam w jakąś dziwiną niemoc i warcze na ogród ;:219
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

sweety pisze:
Iwonko (majowa)! Jak widzisz na forum tematy potrafią być zaskakujące :;230 Skoro jesteś "była", to co teraz robisz?
Aniu, posłużę się Twoimi słowami:
" Wybrałam zawód hmm lepiej opłacany, ale zabójczo wręcz stresujący." :;230
A poważnie - pracuję w firmie programistycznej, czyli zwrot o 180 stopni :D
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zdjęcia śliczne, nie potrafię takich zbliżeń robić, bo mi maślane foty wychodzą
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ach, ach, ach... Jak tu pięknie... Nowe irysy... Cudne dalie... I w ogóle cała reszta...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania, piękne kwiaty w porannym słonku ;:138
Życzę Ci aby wbijanie czegokolwiek w ziemię szło jak po maśle ;:108
Hej?. czytałam, że jednak wybrałaś różyczki bez macania i wąchania :;230 :;230
Będzie dobrze, zobaczysz.... ;:168
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ale pięknie ;:180
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tym razem udało mi się uchwycić kolor nowej różyczki. Czyż nie jest zachwycający?

Obrazek

No i zakwitła niebieska NN. Może ktoś rozpozna i będę wiedzieć, jak ją nazywać ;:173

Obrazek

Obrazek

A tak na marginesie... Codziennie po kilkanaście, może nawet kilkadziesiąt, razy wychodzę do ogrodu i za każdym razem dostrzegam coś nowego, co mnie zachwyca...

Ale jak można nie zachwycać się doskonałością róż

Obrazek

Obrazek

Czy delikatnością hortensji?

Obrazek

Edutko (edi13)! Mnie także sie to zdarza. Tak jest. Najwyraźniej trzeba odpocząć i nie robić dokładnie nic. Świt się przecież nie zawali, jak chwilę przysiądziemy... Rano wydawało się, że i mnie to nie ominie. Ciśnienie gwałtownie spadło, ale nie popadało. Niestetety...
Iwona (majowa)! To faktycznie niezły zwrot...
Marzka! Uwielbiam zdjęcia macro. Marzyłby mi się lepszy sprzęt, ale cóż...
Loki! Cudnie, że Ci się podoba :D To może nie są najbardziej wyszukane czy egzotyczne rośliny, ale takie właśnie lubię!
Maju (majka 411)! Chyba wybrałam... Zaryzykuje. Co mi tam ;:224 I dzięki za życzenia, ale u mnie są one trudne do spełnienia :;230
Dorotko (dorcia7)! Jeśli Ci się podoba, wstępuj jak najczęściej :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Nie mozna nie zachwycac sie różami ,....nie ;:173
Fajne fotki tego baczka na zawilcu :wink:
Ja dzisiaj widziałam jak taki mały owad, podobny do mrówki ze skrzydłami załatwił pajaczka...myslałm ,ze ma byc odwrotnie a ona go rach ciach , taka mała ;:202 wzieła go potem za chabety i poszła gdzieś ;:130
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Zakochałem się w tej niebieskiej róży.... Pachnie?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee! No cóż, w przyrodzie wszystko jest możliwe... Wygrywa silniejszy... Uwielbiam zdjęcia roślin ze zwierzętami :D
Igorze! Niebieska pachnie i to zniewalająco. Chyba najpiękniej z moich róż. Tylko deszcz nie za dobrze wpływa na kwiaty :( Ale ma inne zalety, jak widać i czuć :heja Jeden feler to nie feler :;230
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p

Post »

Jeden feler? Co to do wieczności? ;:224 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To powiedzenie hmmm stosujemy do facetów. Ergo niebieska jest facetem :;230 :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p

Post »

TA róża i TA niebieska a nawet TA niebieska róża!!!!! TA jest kobietą, hmmm.... :;230 :;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”