Nie wiem dlaczego nie kupiłam Mary Rose, przecież miałam na liście Twoja jest przepiękna, taka zdrowa i pełna.
Roxy też urzekająca Chyba zacznę robić nową listę zachciewajek bo jak na razie, okazuje się że zakupione różyczki czują się dobrze u mnie
Znów obrazki jak z raju.
Jaki basen czegoś chyba nie doczytałam...robisz na drugiej działce? Czy kupujesz taki gotowy?
Jaka śliczna ta Roxy, jakoś nigdzie nie wpadła mi w oko. Czy pomiędzy tymi płytami kamiennymi jest karmnik? Pięknie zadarnia, wygląda dużo lepiej niż trawa i w dodatku kwitnie.
Monika, pięknie Ci się ogród rozrósł. Ten widok przed domem jes super, a parka Rh taka sama jak u mnie, tyle ze ja mam jeszcze białego, który w tym roku wyprzedził bardzo ta dwójkę
Moniko, róże piękne ale yo wszyscy wiedza. Mnie natomiast nieustannie zachwycają szersze ujęcia twojego ogrodu.
Wspaniale masz skomponowane rabaty, rośliny sie wzajemnie przenikają, uzupełniają, no po prostu mistrzostwo!
April to była pierwsza moja róża którą kupiłam po podjęciu decyzji, że będę miała kilka róż w ogrodzie. Taka must have, później tych must have pojawiła się cała lista. Obecnie moje największe chciejstwa zostały zaspokojone ale nie mówię, że to koniec.
Basen ma być dla dzieci taki rozkładany około 4m średnicy. I żeby mnie ten niebieski kolor nie kuł w oczy wpadłam na pomysł ku niezadowoleniu mojego męża, że wokół będą posadzone roslinki
Dla Ciebie Mary Rose W tym roku wyjątkowo długo utrzymuje kwiaty
Beatko między kamieniami rośnie karmik i bardzo dobrze spełnia swoją funkcję. Gdzieś w necie widziałam zamiast karmika macierzankę też fajnie to wyglądało
Roxy to maja ulubiona róża, zaraz po Baronessie
I Baronessa
Dorbie przed moimi RH również jest posadzony biały różanecznik z tą różnicą, że jest malutki i jeszcze nie kwitł. Znalazłam miejsce na jeszcze dwie szt ale to już plany na przyszły sezon. Muszę przemyśleć jakie wybrać bo to już na pewno ostanie. Dorotko cieszę się, że Ci się podoba. Mnie nieraz nachodzą wątpliwości, że za bardzo się rozdrabniam i te ciągłe przeróbki nie zawsze mogą wyjść na korzyść. W sobotę nareszcie wysypałam rabatę przed domen. Reszta musi poczekać aż kupię następną partię drobnych kamyczków.
Monika, śliczne są obie, i Baronesse i Mary Rose, pięknie je fotografujesz
Czy ja widzę kłosówkę? Jeśli tak, to czy ona jest naprawdę taka ekspansywna?
Justi a gdzie patrzysz ? Bo może mam a nie wiem że tak się nazywa. Miałam kiedyś kosówkę taką niziutką biało zieloną ale na moich kamieniach się nie sprawdzała i po przekwitnieniu bardzo brzydko wyglądała więc ją wyautowałam
Justi nie mam pojęcia jak nazywa się ta trawa. Nawet nie pamiętam gdzie ją kupiłam. U mnie się nie rozchodzi ponieważ wokół jest folia pod kamyki Marika dzięki
Czas na angielki. Oprócz Mary Rose mam jeszcze kilka ale jeszcze nie są tak okazałe W. Sheakspir
Fisherman's friends
Princess Alexandra of Kent posadzona wiosną. Jak się rozrośnie będą ją Już mnie zachwyciła tym jednym kwiatem
Eglantyne Nadal mam co do niej mieszane uczucia. Piękny kwiaty na jednej łodydze . Jestem ciekawa kiedy zacznie się rozrastać. To jej drugi sezon
Jest jeszcze Clair Austn ale na razie nie kwitnie.
Monika,
Podziwiam różane portrety - Mary Rose jest zachwycająca, ale urzekła mnie Baronesse....moja z wiosny, jeszcze nie kwitnie. Twoja nn może być John Laing, mój właśnie rozkwita i kwiaty bardzo podobne...zrobię zdjęcia to porównamy
Pozdrawiam serdecznie