Balkon Moniki
- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon Moniki
dzień doberek kochana no kawka by się przydała bo za oknem ponuro troszkę lecę do pracy 

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Monia siewki jak siewki ale hipeastrum to po prostu cudo nad cudami
ależ Ci się trafiło
u mnie też dziś mgłaaaa i widoczność na 50 metrów
mam gdzieś taką wiosnę

u mnie też dziś mgłaaaa i widoczność na 50 metrów

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć dziewczynki!
Rano o 5.00 była straszna mgła ale za to jak ptaszki śpiewały!! Niestety musiałam się podnieść o tej 5.00 i iść z pieskiem na dwór bo piszczała mi pod drzwiami więc trzeba było podnieść dupkę i poleciałam na dór w piżamie z żyrafką
Dobrze, że żadnego sąsiada nie było
Teraz jest ładnie, cieplutko i bez chmur
Dorotko - mi też strasznie wpadł w oko szczawik jak zobaczyłam u kogoś na wątku
Mam posadzone w dużej donicy pół na pół bordowy i zielony. Ale widziałam jeszcze gdzieś ciemny kwitnący na żółto, śliczny
Monisiu Małgosiu - właśnie pije kawusię w pracy
w miłym towarzystwie forumowiczów lepiej smakuje
Aguś - wczoraj po pracy usiadłam sobie na kanapie i się z pieskiem gapiłyśmy na amarylisa
Rano miał jeszcze nierozwinięte pączki a po powrocie z pracy aż musiałam pokontemplować jego urodę
Tosiu - wczoraj moja kobea była u fryzjera
Ciełam ją już drugi raz żeby się ładnie rozkrzewiła. Mają teraz po około 50 cm. Do maja to będą już metr miały
co ja z nią zrobię
Cały pokój mi obrośnie 
Rano o 5.00 była straszna mgła ale za to jak ptaszki śpiewały!! Niestety musiałam się podnieść o tej 5.00 i iść z pieskiem na dwór bo piszczała mi pod drzwiami więc trzeba było podnieść dupkę i poleciałam na dór w piżamie z żyrafką

Teraz jest ładnie, cieplutko i bez chmur

Dorotko - mi też strasznie wpadł w oko szczawik jak zobaczyłam u kogoś na wątku

Monisiu Małgosiu - właśnie pije kawusię w pracy

Aguś - wczoraj po pracy usiadłam sobie na kanapie i się z pieskiem gapiłyśmy na amarylisa

Tosiu - wczoraj moja kobea była u fryzjera

Monia
nie wiedziałam że Szczawika można tak wysiać. W zeszłym roku babcia mi dała sporego szczawika ale go uśmierciłam. Już w koło siebie rozglądałam się, nawet córki wychowawczyni miała ich sporo w klasie ale nie miałam jak się ''poczęstować''
A skąd masz ziarenka? Kupione?
Dostrzegłam niebieską doniczkę na siewki, mam taką samą

nie wiedziałam że Szczawika można tak wysiać. W zeszłym roku babcia mi dała sporego szczawika ale go uśmierciłam. Już w koło siebie rozglądałam się, nawet córki wychowawczyni miała ich sporo w klasie ale nie miałam jak się ''poczęstować''

Dostrzegłam niebieską doniczkę na siewki, mam taką samą

- Niunia1981
Diamenciku - szczawik ma cebulki (przynajmniej zielony, bo bordowy to ma takie małe szyszki). Po przekwitnięciu na koniec sezonu się wykopuje bulwki z doniczki i przechowuje w piwnicy (przynajmniej te hodowane na balkonie). W ciągu sezonu wytwarza bulwki przybyszowe i co roku ma się więcej cebulek.
Słonko w Biedronce są teraz cebule w kapersach i jest na 100% szczawik Deppego (zielony kwitnący na różowo) pakowane chyba po 10 sztuk za chyba 3,49 zł. Jak nie dostaniesz dzisiaj to jutro będę w Biedronce to mogę ci kupić i wysłać
Ja zaopatrzyłam się u forumki
Słonko w Biedronce są teraz cebule w kapersach i jest na 100% szczawik Deppego (zielony kwitnący na różowo) pakowane chyba po 10 sztuk za chyba 3,49 zł. Jak nie dostaniesz dzisiaj to jutro będę w Biedronce to mogę ci kupić i wysłać

Ja zaopatrzyłam się u forumki

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja w ubiegłym roku dostałam kilka szyszek szczawika od sąsiadki,w ziemi nie rósł mi za ciekawei i przeniosłam go do doniczki,jest piękny.Zielony z kolei lepiej podoba mi się w ziemi,taka jakaś pokręcona jestem chyba.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko, faktycznie hippeastrum prześliczne, a kobea do maja wyjdzie ci przez sufit jak ta magiczna fasola w bajce Disneya. 

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Monika wyobraziłam sobie Ciebie w tej piżamce w żyrafę
i cały dzień teraz będę mieć dobry humor
ja to za bardzo kocham spanie aby posiadać psa

i cały dzień teraz będę mieć dobry humor

ja to za bardzo kocham spanie aby posiadać psa

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- Niunia1981
Dziewczyny ale parsknęłam śmiechem, aż szef się na mnie dziwnie spojrzał
Jagodo - nie strasz mnie! Najwyżej otworzę okno w małym pokoju to od razu kobea nawinie się na balkon mój, sąsiadki i pójdzie sobie na dach
Aguś - kobieto radzę ci nie wyobrażać sobie jak ja wyglądałam bo padniesz .... Poleciałam w piżamie z różową żyrafką na cyckach i ... w czapce bo miałam fryz jak Chopen podłączony do 220 V - to stwierdziałam że nie będe straszyć sasiadów. Zamiast się przejąć, że lecę w piżamie to ja się martwiłam fryzurą! Gdyby ktoś mnie zobaczył wyłaniająca się z mgły w czapce w paseczki i tą żyrafą to by padł na zawał

Jagodo - nie strasz mnie! Najwyżej otworzę okno w małym pokoju to od razu kobea nawinie się na balkon mój, sąsiadki i pójdzie sobie na dach

Aguś - kobieto radzę ci nie wyobrażać sobie jak ja wyglądałam bo padniesz .... Poleciałam w piżamie z różową żyrafką na cyckach i ... w czapce bo miałam fryz jak Chopen podłączony do 220 V - to stwierdziałam że nie będe straszyć sasiadów. Zamiast się przejąć, że lecę w piżamie to ja się martwiłam fryzurą! Gdyby ktoś mnie zobaczył wyłaniająca się z mgły w czapce w paseczki i tą żyrafą to by padł na zawał

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Moniko, ja dziś patrzę na doniczkę z kobeą, która stoi wysoko na meblach, a przykrywka plastikowa jakoś tak przekrzywiona, zaglądam, a tam jedna z 4 kosmitka wylazła na świat.
Nie powiem, mikroskopijna to ona nie jest.
Doniczka powędrowała na parapet i mam nadzieję, ze kolejne nasiona wzejdą mimo braku przykrywki.
mniodkowa, to szkoda, ze mnie nie widziałaś, jak wyskoczyłam w kusej koszuli nocnej i kapciach kiedyś w czerwcu na ulicę, żeby obejrzeć fajerwerki. Była północ i na szczęście pusto.

mniodkowa, to szkoda, ze mnie nie widziałaś, jak wyskoczyłam w kusej koszuli nocnej i kapciach kiedyś w czerwcu na ulicę, żeby obejrzeć fajerwerki. Była północ i na szczęście pusto.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Niunia ? moja kobea zarosła calusieńką kuchnię ? obrosła firankę, przemierzyła karnisz z jednego końca na drugi, zajrzała do frytkownicy stojącej na górze mebla z półkami i chciwie wpiła się w klosz lampy.
Tak więc uważaj, uważaj. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- Niunia1981
No to mnie pocieszyłeś, aż strach się bać 

- Niunia1981