Moje ukwiecone parapety

Zablokowany
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

Dziękuję Wam dziewczyny za odwiedziny, tak to prawda orchidarium będzie wypasione, jak powiedziałam mężowi ze chcę akwarium, to on trochę poczytał sobie na ten temat w necie i koncepcja się mu zmieniła, a ponieważ rozwiązań połowicznych nie uznaje to akwarium zmieniło się najpierw w terrarium a ostatecznie w orchidarium. Każdy etap prac jest dokumentowany zdjęciami wiec potem Was zanudzę w jaki sposób całość została wykonana. Niestety prezent będzie trochę spóźniony, bo od tygodnia nie możemy się doprosić aż facet prześle wiatraczek i jakieś tam inne rzeczy niezbędne do wyposażenia ;:14
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, niesamowity, masz kilka w jednym ;:138 ;:138 ;:138 .
Ależ masz starającego się męża ;:224 .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

O, będziesz mieć orchidarium :). pewnie twoim storczykom będzie w nim dobrze :). Gdyby nie to, że nie mam miejsca, też bym chciała orchidarium, ale nie ma go gdzie wstawić :/.
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Kasiu, piękny ten tetraspis i zdjęcia też godne podziwu. Oj będzie się działo (czyt. będzie co oglądać) jak już zagospodarujesz ten prezencik urodzinowy ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kasia74 pisze:Moniczko (...)Jeśli chodzi o tetraspisa to nie pamietam pod jaką nazwą go wtedy sprzedawali w sklepie. Mój był zakupiony w pierwszym rzucie jak pojawiły się w OG. Na etykiecie ma pisakiem napisane tetraspis C1.
Żeby było śmiesznie to na moim jest etykietka z nazwą: Phalaenopsis specioza C#1 :lol: No i bądź tu człowieku mądry...

Ciekawie wybarwił Ci się teraz ten okaz. Troszkę mi nie pasuje ta pomarańcz to tetraspisa ;) Natomiast otiwerający się pączek z białym płatkiem to już jest tooooo :) :) I ta warrrrżżżka! :) Ostrrrrra :D

Gratuluję wspaniałego męża! No i oczywiście przyszłego prezentu jaki mąż Ci sprezentuje! Pochwal się zaś koniecznie ;)
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Już widziałam w necie zdjęcie właśnie tak wybarwionego tetraspisa - jest piękny!!!!
Pękam z zazdrości - CUDO ;:180
Gratuluję ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, Moniko, Lucynko, Dusiu ;:196

Dorotko ;:196 ależ się naszukałam, aby znaleźć tak wybarwionego tetraspisa C1 i w końcu udało mi się znaleźć na jakimś forum, ktoś z Francji pokazał podobnego, tylko ze miał wybarwione dwa płatki ale w podobny sposób jak mój. Szczerze mówiąc to jego pierwsze kwitnienie bardziej mi się podobało, miał wtedy jednego kwiatka i wybarwiony jeden płatek ale jakoś tak ładniej wyglądał. Gdyby nie to że już raz mi kwitł to bym pomyślała że to jakaś podróba, bo terażniejsze kwiatki są całkiem inne on tego pierwszego.
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Śliczny, zawsze podobała mi się ta kombinacja kolorystyczna ale jak na razie jest dla mnie wciąż za drogi, może kiedyś się skuszę.

Gratuluję Ci tak ładnego kwitnienia, tetraspisek jest śliczny ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu właśnie to jest ciekawe, że za każdym razem może wyglądać inaczej ;:108
Mnie powaliło Twoje obecne kwitnienie zarówno ilością kwiatów jak i wybarwieniem ;:63 U mojego nawet żaden pędzik się nie czai więc jeżeli w ogóle, to pozostaje mi dłuugie oczekiwanie.
Brawa dla męża i czekam niecierpliwie na fotkę gotowego prezentu ;:65
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu prześliczny ten kameleonik ;:224 ;:138 ;:138 no i troszkę zazdroszczę tego wspaniałego prezentu :roll:
Czekam na fotki :D
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj :wit Kasiu właśnie się zastanawiałam czemu mnie jeszcze nie było u Ciebie .Teraz wpadłam na chwilkę zostawiam wpis żebym już miała Cię na oku :wink: nadrobię zaległości i się odezwę
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Kasiu- przepiękną paletą barw rozkwitł Tetraspis, naprawdę fantastyczny i ta jego możliwość zmiany barw w poszczególnych kwiatkach.
Kasiu moc Urodzinowych serdeczności z całego ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Kasiu, na początek przyłączam się do życzeń.Wszelkiej pomyślności oraz spełnienia marzeń,zwłaszcza tych storczykowych.
Phal. Tetraspis naprawdę piękny i ta jego zmienność w kwitnieniu.Czekamy na zdjęcia prezentu.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Kasiu i ja w tym dniu życzę Ci wszystkiego najlepszego ;:73 cudownych storczyków i ich kwitnień ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Petra, Kasiu, Arleto, Kasiu dziękuję Wam za odwiedziny i pochwały dla mojego kameleona. Faktycznie to strasznie zaskakująca roślina, jak przypomnę sobie jego pierwsze kwitnienia, to teraz są całkiem inne kolory czerwieni. Jutro postaram się pokazać aktualne zdjęcie, bo już prawie wszystkie pączki się otwarły i wygląda po prostu niesamowicie. :heja

Leszku, Marku, Darku, Kasiu bardzo Wam dziękuję za życzenia ;:196
Leszku ja też nie wiem czy tetraspis i specioza to to samo, myślałam że jego zmienność polega na tym ze ma w różnej ilości zabarwione kwiatki, tzn. ze ma jeden, dwa lub trzy czerwone płatki na kwiecie. Nie spodziewałam się ze kolor czerwieni może mieć przy kolejnych kwitnieniach inny odcień.

Jeśli chodzi o zdjęcia prezentu to jeszcze trochę to potrwa, ale jak będzie gotowe to na pewno zamęczę Was zdjęciami.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”