Moje ukwiecone parapety
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
Dziękuję Wam dziewczyny za odwiedziny, tak to prawda orchidarium będzie wypasione, jak powiedziałam mężowi ze chcę akwarium, to on trochę poczytał sobie na ten temat w necie i koncepcja się mu zmieniła, a ponieważ rozwiązań połowicznych nie uznaje to akwarium zmieniło się najpierw w terrarium a ostatecznie w orchidarium. Każdy etap prac jest dokumentowany zdjęciami wiec potem Was zanudzę w jaki sposób całość została wykonana. Niestety prezent będzie trochę spóźniony, bo od tygodnia nie możemy się doprosić aż facet prześle wiatraczek i jakieś tam inne rzeczy niezbędne do wyposażenia 

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kasiu, niesamowity, masz kilka w jednym
.
Ależ masz starającego się męża
.

Ależ masz starającego się męża

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
O, będziesz mieć orchidarium
. pewnie twoim storczykom będzie w nim dobrze
. Gdyby nie to, że nie mam miejsca, też bym chciała orchidarium, ale nie ma go gdzie wstawić :/.

Kasiu, piękny ten tetraspis i zdjęcia też godne podziwu. Oj będzie się działo (czyt. będzie co oglądać) jak już zagospodarujesz ten prezencik urodzinowy

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żeby było śmiesznie to na moim jest etykietka z nazwą: Phalaenopsis specioza C#1kasia74 pisze:Moniczko (...)Jeśli chodzi o tetraspisa to nie pamietam pod jaką nazwą go wtedy sprzedawali w sklepie. Mój był zakupiony w pierwszym rzucie jak pojawiły się w OG. Na etykiecie ma pisakiem napisane tetraspis C1.

Ciekawie wybarwił Ci się teraz ten okaz. Troszkę mi nie pasuje ta pomarańcz to tetraspisa ;) Natomiast otiwerający się pączek z białym płatkiem to już jest tooooo

Gratuluję wspaniałego męża! No i oczywiście przyszłego prezentu jaki mąż Ci sprezentuje! Pochwal się zaś koniecznie ;)
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Już widziałam w necie zdjęcie właśnie tak wybarwionego tetraspisa - jest piękny!!!!
Pękam z zazdrości - CUDO
Gratuluję
Pękam z zazdrości - CUDO

Gratuluję

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Agatko, Moniko, Lucynko, Dusiu
Dorotko
ależ się naszukałam, aby znaleźć tak wybarwionego tetraspisa C1 i w końcu udało mi się znaleźć na jakimś forum, ktoś z Francji pokazał podobnego, tylko ze miał wybarwione dwa płatki ale w podobny sposób jak mój. Szczerze mówiąc to jego pierwsze kwitnienie bardziej mi się podobało, miał wtedy jednego kwiatka i wybarwiony jeden płatek ale jakoś tak ładniej wyglądał. Gdyby nie to że już raz mi kwitł to bym pomyślała że to jakaś podróba, bo terażniejsze kwiatki są całkiem inne on tego pierwszego.

Dorotko

Śliczny, zawsze podobała mi się ta kombinacja kolorystyczna ale jak na razie jest dla mnie wciąż za drogi, może kiedyś się skuszę.
Gratuluję Ci tak ładnego kwitnienia, tetraspisek jest śliczny

Gratuluję Ci tak ładnego kwitnienia, tetraspisek jest śliczny

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu właśnie to jest ciekawe, że za każdym razem może wyglądać inaczej
Mnie powaliło Twoje obecne kwitnienie zarówno ilością kwiatów jak i wybarwieniem
U mojego nawet żaden pędzik się nie czai więc jeżeli w ogóle, to pozostaje mi dłuugie oczekiwanie.
Brawa dla męża i czekam niecierpliwie na fotkę gotowego prezentu

Mnie powaliło Twoje obecne kwitnienie zarówno ilością kwiatów jak i wybarwieniem

Brawa dla męża i czekam niecierpliwie na fotkę gotowego prezentu

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu prześliczny ten kameleonik
no i troszkę zazdroszczę tego wspaniałego prezentu
Czekam na fotki

Czekam na fotki

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Witaj
Kasiu właśnie się zastanawiałam czemu mnie jeszcze nie było u Ciebie .Teraz wpadłam na chwilkę zostawiam wpis żebym już miała Cię na oku
nadrobię zaległości i się odezwę

- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu- przepiękną paletą barw rozkwitł Tetraspis, naprawdę fantastyczny i ta jego możliwość zmiany barw w poszczególnych kwiatkach.
Kasiu moc Urodzinowych serdeczności z całego

Kasiu moc Urodzinowych serdeczności z całego

- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Kasiu, na początek przyłączam się do życzeń.Wszelkiej pomyślności oraz spełnienia marzeń,zwłaszcza tych storczykowych.
Phal. Tetraspis naprawdę piękny i ta jego zmienność w kwitnieniu.Czekamy na zdjęcia prezentu.
Phal. Tetraspis naprawdę piękny i ta jego zmienność w kwitnieniu.Czekamy na zdjęcia prezentu.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kasiu i ja w tym dniu życzę Ci wszystkiego najlepszego ;:73 cudownych storczyków i ich kwitnień 

-
Petra, Kasiu, Arleto, Kasiu dziękuję Wam za odwiedziny i pochwały dla mojego kameleona. Faktycznie to strasznie zaskakująca roślina, jak przypomnę sobie jego pierwsze kwitnienia, to teraz są całkiem inne kolory czerwieni. Jutro postaram się pokazać aktualne zdjęcie, bo już prawie wszystkie pączki się otwarły i wygląda po prostu niesamowicie.
Leszku, Marku, Darku, Kasiu bardzo Wam dziękuję za życzenia
Leszku ja też nie wiem czy tetraspis i specioza to to samo, myślałam że jego zmienność polega na tym ze ma w różnej ilości zabarwione kwiatki, tzn. ze ma jeden, dwa lub trzy czerwone płatki na kwiecie. Nie spodziewałam się ze kolor czerwieni może mieć przy kolejnych kwitnieniach inny odcień.
Jeśli chodzi o zdjęcia prezentu to jeszcze trochę to potrwa, ale jak będzie gotowe to na pewno zamęczę Was zdjęciami.

Leszku, Marku, Darku, Kasiu bardzo Wam dziękuję za życzenia

Leszku ja też nie wiem czy tetraspis i specioza to to samo, myślałam że jego zmienność polega na tym ze ma w różnej ilości zabarwione kwiatki, tzn. ze ma jeden, dwa lub trzy czerwone płatki na kwiecie. Nie spodziewałam się ze kolor czerwieni może mieć przy kolejnych kwitnieniach inny odcień.
Jeśli chodzi o zdjęcia prezentu to jeszcze trochę to potrwa, ale jak będzie gotowe to na pewno zamęczę Was zdjęciami.