Początek przygody
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początek przygody
Kasieńko gratuluję nowego mieszkanka a storczyki sięw nim wyjątkowo pięknie prezentują 

Kasiu gratuluję mieszanka i tych dużych parapetów
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie wykonana ekspozycja storczyków w nowym mieszkaniu
Kasiu mam jedno pytanie na zdjęciu 4 storczyki są w dużych awariach czy gablotach, bo po tym remoncie mam coś przytępiony wzrok
Bardzo podoba mi się wyeksponowanie vand
Ciekawe jak wysoko są Twoje okna , bo możnaby pozaglądać

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witaj Kasiu. Co tam u mnie! U Ciebie to się dopiero dzieje!!! Śliczne mieszkanko i jego mieszkańcy! Wandy boooskie

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No,no,imponująco to wygląda.Gratulacje za pomysł i wykonanie.

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Śliczne kwitnienia! Nawet bellina paczuszek puściła, no i tyyyyle Vand... Bardzo dużo ich masz, ja to tylko moge pomarzyć, bo nie mam miejsca, tylko jeszcze jedna mi wejdzie do powieszenia w oknie.
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
KOCHANI bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i wszystkie pochwały dla moich kwiatów
Wciąż nie mogę się odrobić po przeprowadzce, nie mówiąc już o nadrobieniu zaległości w Waszych wątkach
Kasiu/katarzynka575 Aniu/annamaria13 Edytko/Edyta 74 Celinko/trzynastka Olu/olcia1 Aniu/aneczka1979 Henryku Dusiu/Storczykowa bardzo Wam dziękuję
Asiu/Joane mam nadzieję, że będzie im teraz dobrze a karnisz z dodatkowym mocowaniem i podwójny
Moniu/Zabka_Monis życzę Ci jak najszybszego spełnienia tego marzenia a z pączka na phal. bellina strasznie się cieszę
Kasiu/kasia74 bardzo dobrze Ci się wydaje
zostały puszczone "samopas". Nie ma dla mnie nic piękniejszego niż naturalnie zwisające okwiecone pędy storczykowe :P Oczywiście na takie jeszcze muszę poczekać
Aniu/AnnaL masz wspaniały wzrok i dobrze wypatrzyłaś stojące na komodzie moje akwarium, w którym trzymam wszystkie maluszki i kilka dorosłych, m.in. phal. bellina, która właśnie puściła pączek
A mieszkam obecnie na 1 piętrze z tym, że od strony tego okna jest wysoka skarpa, ale muszę się przyznać, że wszystkie vandy widać z zewnątrz
Ciekawe co sąsiedzi na to 

Wciąż nie mogę się odrobić po przeprowadzce, nie mówiąc już o nadrobieniu zaległości w Waszych wątkach

Kasiu/katarzynka575 Aniu/annamaria13 Edytko/Edyta 74 Celinko/trzynastka Olu/olcia1 Aniu/aneczka1979 Henryku Dusiu/Storczykowa bardzo Wam dziękuję

Asiu/Joane mam nadzieję, że będzie im teraz dobrze a karnisz z dodatkowym mocowaniem i podwójny

Moniu/Zabka_Monis życzę Ci jak najszybszego spełnienia tego marzenia a z pączka na phal. bellina strasznie się cieszę

Kasiu/kasia74 bardzo dobrze Ci się wydaje

Aniu/AnnaL masz wspaniały wzrok i dobrze wypatrzyłaś stojące na komodzie moje akwarium, w którym trzymam wszystkie maluszki i kilka dorosłych, m.in. phal. bellina, która właśnie puściła pączek

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Pwnie ci zazdroszczą takich piękności i się zastanawiają, co to za dziwne rośliny bez podłoża. Jak ktoś widzi moje Vandy, to się bardzo dziwi, że to prawdziwe rośliny i że mogą żyć bez podłoża.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jak to co dziwią się na pewno i ...zazdroszcząkasiunieczka_32 pisze:mieszkam obecnie na 1 piętrze z tym, że od strony tego okna jest wysoka skarpa, ale muszę się przyznać, że wszystkie vandy widać z zewnątrz![]()
Ciekawe co sąsiedzi na to

- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Kasiu, jak na wystawie ... a wolne powierzchnie do wynajęcia ;) ?
Pozdrawiam,
Ewelina
Pozdrawiam,
Ewelina
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Kasieńko cudownie to wygląda.Pomysłowo i gustownie .Bardzo mi się podoba.Gratuluję nowego mieszkanka

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.

Pozdrawiam Ania
Piękny widok
a sąsiedzi na pewno się zastanawiają po co je wyjełaś z doniczki i powiesiłaś w oknie 

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale cudne storczyki.... Vandy wiszące w oknie...moje marzenie 

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin i wszystkich komplementów - i za nie bardzo dziękuję
Co do wiszących na karniszu vandowatych to faktycznie dla laika jest niezrozumiałym: jak kwiaty mogą rosnąć bez podłoża???? A ponieważ jeszcze przez kilka dni dane mi będzie przyjmować wakacyjnych gości (to jedna z "zalet" mieszkania nad morzem
) to wciąż muszę tłumaczyć jak te kwiaty dają sobie radę
Dusiu, Celinko nie wiem czy zazdroszczą jeśli nie wiedzą co to za kwiaty, ale ja gdy tylko zobaczę storczyka u kogoś w oknie nigdy nie przejdę obojętnie
Sylwio bardzo dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba, choć przyznam się, że dużo kwiatów już opadło i troszkę się zrobiło "łyso".
Ewelinko te wszystkie wolne powierzchnie (które zresztą z premedytacją zostały wolne
) mam nadzieję z biegiem czasu jakoś wypełnić, i można powiedzieć, że już oczekuję na małą część.
Aniu bardzo Ci dziękuję
Mam jeszcze parę pomysłów ale ich wykonanie wymaga czasu.
Gosiu
pewnie większość tak myśli.
Justynko dziękuję
A teraz kilka aktualności z moich parapetów i karniszy :
Sabotek, który 11 lipca wyglądał tak:
a 15 lipca tak: 
dziś wygląda tak:

W tym małym kolejnym pączku już widać kolor warżki.
Długo wyczekiwane kwitnienie na reanimku niespodziance pokazało taki kolor kwiatów (niestety na razie tylko dwa, ale może się rozwinie), tak wyglądał 7 czerwca:
a tak wygląda dziś: 
To phal. bellina w porannym słoneczku:

oraz moje nowości:

kącik z phalaenopsisami

a wiszące koszyczki to dzieło ostatnich dwóch dni mojego taty, bardzo mi się podobają i niezmiernie cieszą (docelowo będą w nich inne storczyki)

moje okno w kuchni

A na koniec odrobina postępów
Ogromna ilość nowych korzonków na Brassolaeliocattleya Hawaiian Satisfaction ?Romantic? od Asi Joane

Pięknie rośnie dendrobium nobile od Justynki Mala_Mi

Bardzo szybko rosną psb na cattleya forbesii i dendrobium farmeri

Pozdrawiam Was gorąco

Co do wiszących na karniszu vandowatych to faktycznie dla laika jest niezrozumiałym: jak kwiaty mogą rosnąć bez podłoża???? A ponieważ jeszcze przez kilka dni dane mi będzie przyjmować wakacyjnych gości (to jedna z "zalet" mieszkania nad morzem

Dusiu, Celinko nie wiem czy zazdroszczą jeśli nie wiedzą co to za kwiaty, ale ja gdy tylko zobaczę storczyka u kogoś w oknie nigdy nie przejdę obojętnie

Sylwio bardzo dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba, choć przyznam się, że dużo kwiatów już opadło i troszkę się zrobiło "łyso".
Ewelinko te wszystkie wolne powierzchnie (które zresztą z premedytacją zostały wolne

Aniu bardzo Ci dziękuję

Gosiu

Justynko dziękuję

A teraz kilka aktualności z moich parapetów i karniszy :
Sabotek, który 11 lipca wyglądał tak:

dziś wygląda tak:

W tym małym kolejnym pączku już widać kolor warżki.
Długo wyczekiwane kwitnienie na reanimku niespodziance pokazało taki kolor kwiatów (niestety na razie tylko dwa, ale może się rozwinie), tak wyglądał 7 czerwca:

To phal. bellina w porannym słoneczku:

oraz moje nowości:

kącik z phalaenopsisami

a wiszące koszyczki to dzieło ostatnich dwóch dni mojego taty, bardzo mi się podobają i niezmiernie cieszą (docelowo będą w nich inne storczyki)

moje okno w kuchni

A na koniec odrobina postępów

Ogromna ilość nowych korzonków na Brassolaeliocattleya Hawaiian Satisfaction ?Romantic? od Asi Joane

Pięknie rośnie dendrobium nobile od Justynki Mala_Mi

Bardzo szybko rosną psb na cattleya forbesii i dendrobium farmeri

Pozdrawiam Was gorąco

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu....takie widoki jak Twoja ściana ze storczykami czy też te wiszące koszyczki sprawiają, że serduszko mocniej bije i aż się chce mieć takie same rzeczy
Elegancko! No cudownie wygląda Twoja kolekcja.. jest godna pozazdroszczenia! 
Nowość w postaci Cymbidium to miód malina
O kropkowanych Phal już nie wspomnę...

A na Phal bellina widzę pączek
cudnie!
Gratuluję też wzrostu BLC
Moja też troszkę ruszyła 

Nowość w postaci Cymbidium to miód malina

A na Phal bellina widzę pączek

Gratuluję też wzrostu BLC