Znowu paka

Zazdroszczę wizyty w plantpolu

Współczuję bardzo tego wdychania lakieru....

Chyba musze robic wszystko byle by na te targi przyjechać..

Można wiedziec jak są cenowo ?

Pozdrawiam

Najbardziej rozłazi się ta pospolita ciemno bordowaAska pisze:Ewa - dąbrówki są szalenie ekspansywne, chociaż nie powiem, niektóre odmiany chwytaja za serce...
Ewa to jak wytrwasz to tą czerono/pstrokatą wsadzę z truskawką i wyślę ale jeszcze troszkę póżniej . OKEwa Janina Sadowska pisze:Tija i Aśka, jak mi się dąbrówka mimo cienia leszczyny i budy osłaniającej zejście do piwnic na pierwszej rabatce zbyt rozpanoszy będę ją przenosić na obwódki kolejnych.Jedną mam taką bardzo ciemną prawie bordowo czarną,jedna jest zielono-bordowa i jedna drobnolistna w tym samym kolorze.Takiej pstrej nie spotkałam,ale podwórkowy ma dopiero trzeci miesiąc.
E tam , można ścieżkę np. zwężyć jak sie rozrosnąEwa Janina Sadowska pisze: Artur-Pierwsza od podwórka rabatka od początku przeznaczona była na hosty,żurawki i języczkę,a przy ścieżce miała mieć obwódkę z dąbrówek.Zdawało mi się,że funkii wiele więcej nie wlezie,ale Elwirka dała mi wielką(by uwolnić grządkę na tulipany!),jak za bardzo będą się rozpychać to zacznę rozdawać,poza tym pod mur mogą pójść odrosty.Na żurawki miejsce było,kupiłam dwie w ogrodnictwie po 7.50, pozostałe w OBI po 8.00,nie jechałam do szkółki, one są sprzedawane w OBI a dostarczane z tych szkółek(z Plantpolu np.).A ogrodnictwo jest przy placu targowym,gdzie co sobotę robię zakupy, niedaleko, pieszo 20 minut w jedną stronę.
Paczka zawierała pięć roślin, największy był pięciornik nepalski.