Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś :D .

Znowu paka :shock: . Ewo gdzie Ty to wszystko mieścisz ? :shock: ;:179 Masz jeszcze miejsce ? :lol: Roślinki naprawdę super zapakowane :shock: :P .
Zazdroszczę wizyty w plantpolu :roll: , ja mam za daleko :( , w super żurawki sie Wzbogaciłaś :roll: . Ja to mogę pomarzyc o żurawkowej rabatce bo ogólnie dostępne tylko z brązowymi liśćmi... :evil: .

Współczuję bardzo tego wdychania lakieru.... :evil: :evil: :evil: :cry: . Mam nadzieje , ze jakoś dojdziesz do siebie... :roll: My malowaliśmy futryny w dzrwiach i tak strasznie smierdziało , że głowa mi mało z bulu nie odpadła jak tylko do domu weszłem.. Starałem się cały czas w ogródku siedzieć.. W nocy nie spałem prawie..

Chyba musze robic wszystko byle by na te targi przyjechać.. :roll: , ja che żurawki :evil: :lol: :wink: .

Można wiedziec jak są cenowo ? :oops:

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tess--Kilka lat temu po nieoczekiwanym i kosztownym remoncie związanym z odcięciem nam gazu w kamienicy(w Wigilię!),a potem u mnie w kuchni(brak wystarczającej ilości kominów według nowszej normy), doprowadzeniu wody do kuchni (jedyne mieszkanie w kamienicy gdzie w kuchni wody nie było co nie wpływało na wysokość czynszu bo wystarczy by woda była w lokalu) i malowaniu sama ręcznie cyklinowałam swój dębowy parkiet, który mam wszędzie poza łazienką i komórką a potem malowałam,mój lakier był szybkoschnący i praktycznie bezwonny.Żadnych sensacji.Po tym u sąsiada się przechorowałam.
Lisko-odpisałam na pw. Mnie też cieszy,że rabatka tak wygląda jak ją zaplanowałam.
Artur-Pierwsza od podwórka rabatka od początku przeznaczona była na hosty,żurawki i języczkę,a przy ścieżce miała mieć obwódkę z dąbrówek.Zdawało mi się,że funkii wiele więcej nie wlezie,ale Elwirka dała mi wielką(by uwolnić grządkę na tulipany!),jak za bardzo będą się rozpychać to zacznę rozdawać,poza tym pod mur mogą pójść odrosty.Na żurawki miejsce było,kupiłam dwie w ogrodnictwie po 7.50, pozostałe w OBI po 8.00,nie jechałam do szkółki, one są sprzedawane w OBI a dostarczane z tych szkółek(z Plantpolu np.).A ogrodnictwo jest przy placu targowym,gdzie co sobotę robię zakupy, niedaleko, pieszo 20 minut w jedną stronę.
Paczka zawierała pięć roślin, największy był pięciornik nepalski.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Ewa - dąbrówki są szalenie ekspansywne, chociaż nie powiem, niektóre odmiany chwytaja za serce...
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

liska pisze:Ewo z przyjemnością pooglądałam sobie jak zmieniają sie rabatki u Konstantego.
Powinnam już być na bieżąco na forum :)

co ja czytam? można nie płacić i mieszkać???/ wow
i to nie na żadnym zapupiu a w centrum Krakowa :shock:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aska pisze:Ewa - dąbrówki są szalenie ekspansywne, chociaż nie powiem, niektóre odmiany chwytaja za serce...
Najbardziej rozłazi się ta pospolita ciemno bordowa :roll: , ale ja ją bardzo lubię bo jak jej miejsce podpasuje to rośnie dosyć wysoka i ma niesamowicie przebarwione liście prawie że czerń . Najmnie ekspansywna i rzadziej spotykana w ogrodach to dąbrówka o czerwo/białych listkach w większości , bo niektóre mogą być całe czerwone a inne czerwono/niebiesko/białe :roll: (ale namotałam ) , ona jest chumorzasta i delikatna .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija i Aśka, jak mi się dąbrówka mimo cienia leszczyny i budy osłaniającej zejście do piwnic na pierwszej rabatce zbyt rozpanoszy będę ją przenosić na obwódki kolejnych.Jedną mam taką bardzo ciemną prawie bordowo czarną,jedna jest zielono-bordowa i jedna drobnolistna w tym samym kolorze.Takiej pstrej nie spotkałam,ale podwórkowy ma dopiero trzeci miesiąc.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Tija i Aśka, jak mi się dąbrówka mimo cienia leszczyny i budy osłaniającej zejście do piwnic na pierwszej rabatce zbyt rozpanoszy będę ją przenosić na obwódki kolejnych.Jedną mam taką bardzo ciemną prawie bordowo czarną,jedna jest zielono-bordowa i jedna drobnolistna w tym samym kolorze.Takiej pstrej nie spotkałam,ale podwórkowy ma dopiero trzeci miesiąc.
Ewa to jak wytrwasz to tą czerono/pstrokatą wsadzę z truskawką i wyślę ale jeszcze troszkę póżniej . OK :?:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Mam dąbrówkę 'Variegata', ale na razie dwa listki. Jeśli się rozrośnie, to masz obiecaną.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija i Aśka-benedyktyn mnie wyuczył cierpliwości,naturalnie wytrwam!
Aśka zrobię zdjęcia tych które mam,może i Tobie któraś do pojemników się spodoba?
Konstanty wrócił, zrobił inspekcję parapetów i je drugie śniadanie.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

To dobra okazja aby przywitać się z Tobą i Konstantym :lol: Witajcie :lol: Przeczytałam wczoraj historię podwórkowego...
wciągnęła mnie i uruchomiła trochę emocji :lol: Masz doskonały zmysł obserwacji i godną podziwu 'otwartość' na
rzeczywistość :lol: Ja posiadam taką pstrokatą, czerwono-biało- fioletową dąbrówkę....polecam do przemyślenia moją
ofertę :lol:Miłego dnia :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Vito,miło nam Cię gościć w podwórkowym.Napisałam pw.
Dziś dosadziłam żurawkę Heucheria Gold Strike,wydaje mi się,że ta jest druga taka,ma jaśniejsze liście od tej posadzonej dawniej,ale kształt liści i ciemne żyłkowanie takie samo.Wygrabiłam,bo z lipy lecą liście, a z klonu nasienniki "noski".Podlałam.Nie zrobiłam zdjęcia dąbrówek,bo gdy tylko pojawiłam się z konewką Karolina, Robert i Sława biesiadujący na tarasie(nawiasem mówiąc poniżej tarasu pojawił się stół na wygiętych nogach oraz kulisty grill,tak nie żaden elektryczny-na węgiel drzewny)ostentacyjnie wstali i weszli do mieszkania.Kiedy skończyłam podlewać z tyłu domu zadzwoniłam do nich,że już swoją obecnością nie będę im zakłócała rozmowy, więc mogą wrócić.Możliwe,że czytają posty z Forum, nie było dziś prania,nie było też kolejnej kupy psiej do sprzątnięcia dla mnie.Sama wiadrem powynoszę gruz z kąta ogrodu i jak mój jaśminowiec nieopatrznie w początkach Podwórkowego posadzony przy skalniaku Karoliny za tarasem wynajmowanego przez nich mieszkania skończy kwitnienie przesadzę go sobie tam.Pora jest zdaje się jeszcze odpowiednia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

O kurcze Ewuniu to masz przechlapane z nmi . na pewno jest Ci przykro z tego powodu ale im taktu też nie brakuje . Co znaczy "wykształcenie ".Ewuniu Ty bez przerwy zagoniona jesteś . Podziwiałam znowu Konstantego jak robił przegląd paczki z roślinkami .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Ewo , języczka będzie Ci kwiatła na żółto /jeśli ma "wole"/
A sąsiadami to się nie przejmuj. Ludzie są różni.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewuś mój M już w domu będzie usztywniony pół roku. Dzięki za Twoją troskę i pozdrowienia. U Ciebie dużo się dzieje, a ja się zaniedbałam strasznie. Pozdrawiam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś :D
Ewa Janina Sadowska pisze: Artur-Pierwsza od podwórka rabatka od początku przeznaczona była na hosty,żurawki i języczkę,a przy ścieżce miała mieć obwódkę z dąbrówek.Zdawało mi się,że funkii wiele więcej nie wlezie,ale Elwirka dała mi wielką(by uwolnić grządkę na tulipany!),jak za bardzo będą się rozpychać to zacznę rozdawać,poza tym pod mur mogą pójść odrosty.Na żurawki miejsce było,kupiłam dwie w ogrodnictwie po 7.50, pozostałe w OBI po 8.00,nie jechałam do szkółki, one są sprzedawane w OBI a dostarczane z tych szkółek(z Plantpolu np.).A ogrodnictwo jest przy placu targowym,gdzie co sobotę robię zakupy, niedaleko, pieszo 20 minut w jedną stronę.
Paczka zawierała pięć roślin, największy był pięciornik nepalski.
E tam , można ścieżkę np. zwężyć jak sie rozrosną :lol: . Miedzy funkiami tulipany można spokojnie posadzic , zanim wyjdą na dobre z ziemi to tulipany zakwitną i przekwitną :wink: . Obi to nawet w Rzeszowie niestty jak na razie nie ma.. :( . Najbliżej mam właśnie w Krakowie.. U nas tylko na ryneczku te z brazowymi liśćmi npo 2.50.. :shock: Wszyscy pisza , ze nigdzie takich tanich nie widzieli.. Może i bliżej jesieni i u nas pokażą sie inne.. ? :roll: W co jednak wątpie..
Od Elwiry z TaBazy.. ? Ja tam sie tylko zarejestrowałem i zaglądnołem pare razy.. :oops: Jakos lepiej mi tu ;:168 :wink: .

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”