Porzeczki i agresty - polecane odmiany,identyfikacja

Drzewa owocowe
ODPOWIEDZ
gosc_niedzielny
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 mar 2016, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Porzeczki i agresty - polecane odmiany,identyfikacja

Post »

Kupiłem sadzonkę agrestu ukraiński pomarańczowy przez internet od GOSPODARSTWO ROLNE WĄSOWSKI MICHAŁ (mają stronę: sadzonkiowocowe.pl)- sadzonka nie była tania 35zł za agrest krzaczasty, więc pomyślałem, że skoro tak się cenią to na pewno porządna szkółka i że tym razem nie będzie lipy. Wcześniej w innej szkółce kupiłem agrest krasnosłowiański, a po 2 latach sądząc po owocach okazało się że najprawdpodobniej dostałem odmianę PAX, której owoce mi wybitnie nie smakują, mają jakiś dziwny posmak. No więc dzisiaj przyszła paczka, a ja po jej otwarciu zdębiałem. W środku borówka amerykańska z paszportem agrest ukraiński pomarańczowy!!! Wściekłem się jak to zobaczyłem. Czy takie coś można gdzieś zgłosić i czy to coś da? Napisałem do nich prośbę o wymianę otrzymanej borówki na agrest jaki zamówiłem. Zobaczę co mi odpowiedzą i dam znać o tym na forum.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Marconi_exe
1000p
1000p
Od: 10 kwie 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie znam szkółki ale i tak bym nie kupował agrestu bez nazwy odmiany. W tym roku zakupiłem agrest z Litwy i mam jedną odmianę o pomarańczowo czerwonych owocach - Maseka. Pewnie jak owoce by dłużej powisiały na krzaku to by nabrały mocniejszej barwy ale były słodkie i w sumie to dzieci większość oberwały.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
gosc_niedzielny
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 mar 2016, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nazwa odmiany to Pomarańczowy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”