Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

Dorodne kocisko ;:108
Za to zdjęcia jak zawsze mistrzowskie szczególnie to światło, cudne ;:215
Dobrze ze nie wychodzisz na dłużej do ogrodu, bo wiem jak słonko kusi. W sobotę na siłę się powstrzymywałam, w niedzielę podobnie, dobrze ze miałam wnuka bo inaczej kto wie.. a i jeszcze resztki kataru ;:223
Miłego i pogodnego tygodnia Marysiu bez zapowiadanego ochłodzenia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Po Twoich zdjęciach zatęskniłam za latem ;:173 . Cudne i kolorowe ujęcia zrobiłaś ;:215 . U mnie też świeci słońce ale jakże jest bardzo zdradliwe , zimno jak nie wiem co :;230 . Najlepiej jeszcze grzać tyłek w domu :lol: . Kolejne zdjęcia szczeniaka są dziś, gdybyś chciała zobaczyć ;:173 . Dzisiejsze słońce cudnie uchwyciłaś ;:138 . Dobrego dnia :wit .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu nawóz z drożdży zrobiony, ale najpierw wypróbuję na sadzonkach pelargonii, jak im nie zaszkodzę to zacznę delikatnie podlewać siewki.
Twoje piękne zdjęcia poprawiły mi humor, śliczne ujęcia kwiatów. Znasz nazwę biało kwitnącej róży.
Pospolite liliowce na Twoich zdjęciach mają wiele uroku ;:215
O Maćku nie wspomnę, król kolumny.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

;:oj jak mi się tu podoba, więc przybiegam się przywitać :wit, a te zdjęcia krajobrazów ;:215
Marysiu jestem przekonana - ba, już to widzę - że z Twoich wątków dowiem się wielu ciekawych rzeczy.

Pozdrawiam
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam!
Nastała szara, mroźna zima! Na razie z zapowiadanych minusów jest tylko -5, a w dzień nawet w ogrodzie się ślizgam, bo ziemia lekko odmarza.
Sarny od dwóch dni nie wychodzą z lasu więc albo zmieniły popas, ale wychodzą wcześniej bo dzień coraz wcześniej się budzi :D

Aniu dziękuję za miłe słowa!
Niestety słonko nie wyszło, a wczoraj też był raczej szary dzień. Pieski tez bywają pieszczochami ale rzadziej niż koty. Mam dwa koty i jeden mógłby się pieścić cały czas a druga tylko wtedy jak ma ochotę :D Miałam papugę, ale przy kotach musiała być w oddzielnym pomieszczeniu i jak przyszła wiosna i ja większą część siedziałam w ogrodzie, nie zniosła samotności...a dostałam jedną i nie zdążyłam dokupić drugiej. :wink: Więc z ptaszków w domu zrezygnowałam...mam w ogrodzie koło 20 Obrazek

To co Lucynko wróciło słonko do Ciebie :uszy Co Cię tak przytłacza Kochana? Wiosna niedługo, parapety się zielenią i uginają pod roślinach więc powinno to cieszyć Twoje oczy.
Ściskam serdecznie ;:196

Ewciu no to na szczęście mój laptop ma niezahamowaną wentylację ;:306 Na szczęście bo jakby te parę kilokota usiadło na nim to nie byłoby chyba dobrze. Grzeją się głównie na i przy kaloryferze. Kiedyś Monika upodobała sobie poza sezonem grzewczym dekoder ale skutecznie odzwyczaiłam ;:333
Słonko już poszłooo ...niestety! ;:168

Agnieszko tak! wyjątkowo słońce świeciło w mocnych barwach i wiem o jakim piszesz pisząc zimne-zimowe. Koteczki u nas mają kocie życie ;:167
Liczę na to że prognozy są jednak lekko przesadzone, bo już dzisiaj widzę mniej niż wczoraj prognozowano, a co będzie dalej zobaczymy? masz rację byle nie w maju.
No to znaki obojętnie czy z nieba czy z ziemi przyszły w sam raz, bo nie wyobrażam sobie braku siewek na Twoich parapetach ;:168 U mnie trawnik jednak zmarznięty i puszcza jedynie powierzchnia po której nieraz robię piruety, za to kwiatków nie puszcza Obrazek

Julciu cały czas sobie tłumaczę, że lepiej teraz tydzień niż potem leczyć jakieś komplikacje. Na razie jest ok! więc cieszę się że i Tobie życie narzuca rozsądek :;230
Dziękuję i Tobie życzę całkowitego wyleczenia kataru i spokojnego tygodnia ;:196

Ewelinko były momenty jak świeciło w południe słońce że wręcz grzało, ale zaraz potem przejmujące zimno brrr! Zaraz idę oglądać pieska, słoneczko dzisiaj niestety zostało w chmurach, a może poszło do innych! Pozdrawiam :wit

Dorotko próbuj i życzę żeby kwiatki dobrze zniosły drożdże! Róża ta na drugim zdjęciu to 'Schneewittchen' a pierwsza nie bardzo pamiętam, zdjęcie zrobione tak, że nie widać otoczenia ;:131
Dla mnie pospolite liliowce są tak samo lubiane i cenione jak i te odmianowe, które czasem były odmianowymi tylko z nazwy :wink: Król kolumny Obrazek

Witaj Beatko bardzo miłe słowa ;:168 Takie jest to forum nie tylko naoglądasz się fotografii wyglądu grządek, kompozycji ale i poznasz wiele rad i praktycznych wiadomości. Dlatego warto odwiedzać wiele wątków i w swoim prosić o rady. Beatko wpisz sobie w stopce swoje Bazylkowo, żeby inni trafili do Ciebie i zapraszam serdecznie ;:168
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu gdzie Ty te cudowne roślinki poukrywałaś, jak byłam, śliczne ujęcia, proszę o naukę jak można tak piękne zdjęcia wykonać oczywiście dotyczy to tylko i wyłącznie mojego aparatu.
Makowy łan chciałabym mieć u siebie.
Jak napisałaś nazwę róży, to chyba mam identyko, dostałam od Marty ( muszę sprawdzić etykietę).
Zapowiada się szary, bury dzień, śniegu coraz mniej, a tu idą przymrozki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko bywam w niektórych ogrodach wiele razy u sąsiadki, u Martusi i ciągle widzę coś nowego a juz na pewno będąc pierwszy raz widzi się tylko zarys...a potem szczegóły. Nie wspomnę już o miesiącach w jakich ogląda się ogród :D Zdjąć robię bardzo dużo i głównie raniutko albo pod koniec dnia, w rożnych pozycjach i potem wybieram te które mnie się najbardziej podobają. Aparaty mam 3 i każdy ma swoją zaletę :D
Na razie mróz mam niewielki i niech tak zostanie, bo według pierwszy prognoz już miało być blisko 10 st na minusie.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Marysiu, pozdrawiam ;:180 miejmy nadzieje , że zapowiadane mrozy do nas nie dotrą, niech zostaną w Moskwie oni do mrozów
są przyzwyczajeni my i nasze roślinki nie. Kwiaty w ogrodzie jak zawsze cudowne, piękne ;:108 przytul i wygłaskaj kotka. ;:167
Zdjęcia z zachodami słońca ;:333 Marysiu, jak pozwolisz to zrobię ukłon w stronę Doroty,roztworem z drożdży ja podlewam
i nie tylko kwiaty w doniczkach, latem robię opryski różom , pomidorom,ogórkom . Pomaga w walce z chorobami grzybowymi ale i wzmacnia
rośliny , znajomi maja duże gospodarstwo ekologiczne i nie mogą stosować chemii wiec uciekają sie do środków naturalnych.
Marysiu, dziękuje o wzmiance o cynamonie, znałam cynamon ,ale w walce z mrówkami , dzięki. ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu ile lat ma Twoja funkia że tak pięknie kwitnie... A malwę budyniową tak deszcz i wiatr potargał czy miała jakiegoś żywego wielbiciela :) Ciekawe jak maki zareagują na mojej ziemi ... Twoje są wyjątkowo piękne :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Ale te maki piękne ;:oj masz ich cały łan ;:131 Muszę też kupić paczuszkę nasionek 8-)
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, jakież cudeńka w ogrodzie pokazujesz! ;:180
No i te kolory lata! ;:167
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22

Post »

Witaj Marysiu!cudna ta róża na czwartym zdjęciu!:) Ładne te zdjęcia robisz, roślnkom jak i krajobrazom:) maki jak z obrazu:) rób zdjęcia bo aż miło popatrzeć!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ach te Twoje różyczki, Marysiu! Pięknotki prawdziwne! ;:215
Nic mnie dołowało, ;:185 poza niedoświetleniem i pewnie ciśnienie atmosferyczne ostro szybowało w górę, bo nazajutrz cudnie świeciło słoneczko. Mnie nie rusza spadek ciśnienia, tylko jego wzrost. ;:108
Dzisiaj też było ładnie, ;:333 choć już nie tak pięknie jak wczoraj.

Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Marysiu zima może nie tyle nastała , co wzmacnia swój atak. A u Ciebie, na przekór jej - cudowne letnie wspomnienia :D Kolorowe maczki, róże, liliowce, malwy i przepiękne zachody słońca. No i przystojniacha Maciek, taki bardzo podobny do mojej Gabrysi. Parapety u Ciebie też zielone - nic tylko czekać na wiosnę. Życzę Ci zdrowia i udanej końcówki tygodnia <3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu piękne róze ;:215
Przykro ,że padły Ci arbuzy .
My jeszcze nic nie sialiśmy może po niedzieli coś ruszymy .
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”